Cap de setma en família en la colònia Seidia, como quan eres xicotet, o una ruta a Lesera perquè tries

Seidia_opt

Ja estan ací les vacances de Setmana Santa i Pasqua! Què millor que una eixida en família per a gaudir d’un cap de setmana ple d’aventures? En aquest article us llancem una divertida proposta d’un cap de setmana llarg, del 10 al 12 d’abril, perquè us animeu amb els vostres xiquets a anar la colònia Seidia. Quants hem estat allí de xicotets i seguim portant als nostres fills pels bons records que tenim!

Descripció de l’activitat: En plena muntanya del Maestrat, immersa en un impressionant paisatge de queixals i barrancs de gran bellesa, es troba l’Escola de Natura – Colònia Seidia que disposa de totes les comoditats i serveis per a l’estada de grups: habitacions i banys col·lectius, aules, saló, sala de jocs, menjador, cuina casolana i pistes poliesportives. En aquest cap de setmana aneu a gaudir de la naturalesa i a compartir amb els vostres fills les experiències de la colònia Seidia, una casa màgica envoltada de boscos de carrasca. Aquests boscos que fa segles cobrien grans extensions del territori de la Comunitat Valenciana, en l’actualitat només es troben en un reduït nombre d’enclavaments el que li confereix un alt valor ecològic, cultural i científic, al que cal afegir la proximitat del Paratge Natural Municipal del *Rivet, format per exemplars de gran port, catalogats molts d’ells com a arbres monumentals.
Per a l’estada, han programat activitats molt diverses: jocs, tallers, excursions i vetlades que us aniran desvelant a poc a poc, quan estigueu allí, perquè aquesta experiència siga una vivència única i inoblidable.
Per a inscripcions http://castellon-en-ruta-cultural.es/inscripcion-y-reserva/

Forcall_opt

Però si ja teníeu plans per a aqueix cap de setmana, una altra activitat que mereix la pena realitzar també és una ruta a Lesera, una ciutat romana entre muntanyes, que està a Forcall.

Informació de l’activitat per al diumenge 26 d’abril
Tipologia: Ruta en Família, Cultural i de Naturalesa
Dificultat: fàcil. Recomanada per a tots els públics. Ruta de mig dia.
Recorregut: 4 km d’anada i 4 km de tornada.
Recomanacions: Esmorzar i aigua. Roba còmoda i calçat esportiu.
Desplaçament: Cotxes particulars.
Tancament d’inscripcions: 24 d’abril.
Punt de trobada: a les 10:00 h. en l’eixida de Forcall, adreça la Todolella (Av. del Pilar)
Finalització en el casc urbà al voltant de les 14,00 h.
S’inclou visita guiada al jaciment arqueològic de la Moleta dels Frares i a la Col·lecció Museográfica de Forcall, amb activitats de dinamització
Menjada no inclosa. Possibilitat de reservar en un restaurant de la localitat

Descripció de l’activitat: Forcall és un bell poble d’interior que destaca pel fet que en el seu terme municipal es troba un dels jaciments arqueològics més importants de la província, La moleta dels Frares. Situat en un petit queixal a tres km de la localitat, en 1876 es van descobrir en aquest lloc les restes d’una ciutat romana, identificada amb el nom de Lesera. Molts són els anys que han passat des de llavors, però les seues ruïnes ens segueixen ensenyant com era la ciutat d’aquells primers pobladors de les nostres terres.
L’activitat, organitzada conjuntament amb el projecte educatiu La maleta de Libori, comença en l’eixida de la població en direcció a la Todolella (Av. del Pilar). Anirem caminant cap al jaciment coneixent els enclavaments naturals més interessants de Forcall i, avançant cap a Lesera, farem un viatge cap al passat de la mà d’un personatge de ficció, Libori. Protagonista del conte infantil “El meravellós viatge de Libori”, el nostre amic literari ensenyarà als xiquets l’estructura de la ciutat a la qual va viatjar en somni. A la nostra arribada a Forcall, visitarem la Col·lecció Museogràfica, lloc en el qual es conserven alguns de les restes recuperades del jaciment i participarem en una activitat de dinamització.

Aquestes activitats estàn organitzades per la Fundació Caixa Castelló que a més, des de la Fundació Caixa Castelló ofereixen la possibilitat de realitzar activitats a la carta. Si voleu descobrir algun lloc en concret de la província de Castelló, ells us ho ensenyen. Per a açò, solament heu d’explicar-los el que voleu visitar, la qual cosa voleu fer i el seu equip de guies i experts en interpretació del patrimoni, oci i temps lliure, organitzarà l’activitat a la vostra mesura.
Important: Les activitats a la carta es realitzen amb un mínim de 20 persones.

Contacte:
Fundació Caixa Castelló
Casa Abadia, Plaza de l’Herba, s/n, 12001, Castelló
Tfno: 964 232 551
Email: medioambiente@fundacioncajacastellon.es

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!