‘El Príncep Feliç’, una (premiada) lliçó d’humanitat que arriba al Teatre Principal

la_baldufa_princep_principe_prince_feliz

La Baldufa va celebrar els seus 15 anys amb la producció El Príncep Feliç, un conte d’Oscar Wilde, que la companyia ha filtrat per l’imaginari conceptual que els caracteritza i que amb la direcció de Jorge Picó no deixarà indiferent a ningú. L’espectacle teatral i multidisciplinari, recomanat per a públic familiar a partir de 6 anys, es representa aquest dimecres al Teatre Principal de Castelló en una doble funció matinal adreçada a escolars. Una oportunitat per gaudir d’una obra que va obtenir en 2012 el premi a la Millor Adaptació Teatral a la Fira Europea d’Arts Escèniques FETEN de Gijón, un dels festivals de teatre per a públic infantil referents a Espanya. Aquest mateix any també va rebre el Premi al Millor Espectacle en Titeremurcia de la capital murciana.

El Príncep Feliç és la història d’una majestuosa estàtua que domina una ciutat. Aquesta havia estat un príncep amb una vida fàcil i luxosa, completament despreocupat del que passava més enllà dels murs del seu castell. Ara queda lligat a aquella escultura immòbil i sumptuosa, banyada en or i amb pedres precioses. Però ara ja no és feliç. Des de la seva privilegiada turó, pot observar la misèria de bona part dels habitants de la ciutat, la pobresa que abans desconeixia, ara es converteix en el seu dolor i cada nit plora carregat d’impotència per no poder ajudar-los.

Un dia, una oreneta que passa per la ciutat de camí cap a Àfrica, es refugia als peus de l’estàtua per passar la nit. Quan veu la tristesa del príncep de pedra es compadeix i accedeix a ajudar-la, tot i sabent que no té gaire temps, l’hivern ja és aquí i ha d’emigrar cap a les terres càlides on les companyes l’esperen.

L’oreneta, guiada pel Príncep, va arrencant tots els materials preciosos que el recobreixen per portar-los a les persones que ho necessiten. Una lliçó d’humanitat, d’amor i de generositat. Un conte clàssic amb valors que mai passen de moda. El Príncep Feliç de La Baldufa, que es va estrenar al gener de 2011 al Teatre Bartrina de Reus, té una durada d’uns 50 minuts.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!