Rutes per a maig amb els xiquets per mar i muntanya

ViaVerde1-1 copia_opt

Vuit noves eixides per al mes de maig plenes d’aventures i diversió. Us animeu? Començarem amb una ruta per la Serra d’Irta per a seguir amb un passeig amb bicicleta per la Via Verda de Benicàssim a Orpesa. Altra de les excursions ens portarà a Ares per a conèixer millor aquesta bonica població de l’interior. Les novetats programades per Itinerantur vénen donades per una ruta pels parcs de Castelló en burricleta i una eixida nocturna per Atzeneta per a acabar el programa amb Mascarell i la seua ruta teatralitzada, que ja han pogut gaudir moltes persones.

Diumenge 3 de maig El Castell de Pulpis: La Serra d’Irta forticada

Lloc i hora de trobada: Cementeri Santa Magdalena de Polpís, 10h.
Dificultat: Moderada-baixa.
Distància: 8,5 km.
Temps aprox.: 4h.
Públic: A partir de 8 anys.
Preu: 23,75 €, menors de 8 anys gratis, descomptes, esmorzar.

En aquesta eixida visitareu algunes dels cims d’Irta per dos dels seus accessos més espectaculars: els barrancs del Castell i del Boixar, frescs i purament mediterranis. Durant aquest recorregut circular, esguitat per algun que un altre divertit ascens, podreu contemplar belles vistes de les valls interiors de la cadena costanera i del mar, alhora que admirar la fortalesa musulmana de Polpís, impressionant talaia defensiva amb 1000 anys d’antiguitat amb llarga història a les seues esquenes. També es podran recordar oficis extingits que fins a fa no gaire temps eren comuns en terres del Maestrazgo, com el dels pastors transhumants, visitant antics forns de calç i misteriosos refugis de pedra seca.

Irta_Itinerantur-17 copia_opt

Dissabte 9 i diumenge 10 de maig La Via Verda del mar en Burricleta

Lloc i hora de trobada: Hotel Voramar (Benicàssim), 17h.
Dificultat: Baixa.
Distància: 12 km.
Temps aprox.: 3h.
Públic: A partir de 6 anys.
Preu: 30,25 €/persona, xiquets 6-12 anys 20,25 €, menors de 6 anys gratis. Inclouen el lloguer de les bicicletes. Les que són a la vesprada (Via Verda del Mar) porten berenar en comptes d’esmorzar.

Des de l’Edat Mitjana i durant segles, les costes mediterrànies van ser freqüentment atacades per corsaris barbarescos, saquejant les ciutats i pobles i raptant a milers de persones. Els regnes cristians, per a contrarestar aquesta amenaça, van decidir fortificar la línia costanera amb castells, torres, exèrcits… Al llarg d’aquesta ruta tan especial, muntats en les nostres fabuloses bicicletes elèctriques, veurem diverses importants fortificacions i descobrirem alguns dels seus secrets. Però en el Mediterrani, i com sempre diem en Itinerantur, història i cultura sempre van unides a la naturalesa, la qual ha influenciat en gran manera el nostre desenvolupament com a civilització, inclosos als pirates. Per açò podreu observar moltes característiques naturals del tram de costa tan privilegiat que encara queda entre Orpesa i Benicàssim però que, en el seu moment, van facilitar molt les ràtzies barbarescos i van convertir aquestes badies, cales i penya-segats en un perillós atractiu de delinqüents marins.

Dissabte 16 de maig La Mola d’Ares i la nevera dels Regatxols

Preu: 26,75 €/pers. (IVA incl.) Xiquets fins a 8 anys gratis. Consultar ofertes i promocions. Inclou els guies-intèrprets, la visita a la Nevera dels Regatxols, el segur, l’esmorzar autòcton (pa, suc d’oliva, formatges, embotit, va venir, sucs, fruita de temporada…), els materials necessaris (didàctics, prismàtics, brúixoles…) i el reportatge fotogràfic d’alta qualitat.

Ares és un dels pobles més pintorescs de la geografia castellonenca i açò és hagut de, en part, a la seua ubicació en les llomes d’un impressionant altiplà amb més de 1300 metres d’altitud. Aquest queixal, a més d’un immens valor patrimonial i cultural, conté diverses micro reserves de flora i va ser declarada Paratge Natural Municipal per les seues especials característiques naturals (corals i estels de mar a 1300 metres?). Anireu descobrint tots aquests trets i els seus perquès al llarg de la senzilla ruta i, entre altres coses, rememorareu l’antiga indústria i comerç de la neu i el gel visitant una de les poques neveres de planta quadrada del territori valencià, la dels Regatxols, de la mà de la tècnic de turisme municipal.

Punt de trobada: Ares del Maestrat
Temps aproximat: 5 h
Dificultat: Moderada-baixa
Públic recomanat: A partir de 8 anys
Distància: 7,5 km

ruta-09-01_opt

Diumenge 17 de maig La Serra d’Irta, el Mediterrani primitiu

Preu: 23,75 €/pers. (IVA incl.) Xiquets fins a 8 anys gratis. Consultar ofertes i promocions. Inclou els guies-intèrprets, el segur, l’esmorzar autòcton (pa, suc d’oliva, formatges, embotit, va venir, sucs, fruita de temporada…), els materials necessaris (didàctics, prismàtics, brúixoles…) i el reportatge fotogràfic d’alta qualitat.

El Parc Natural de la Serra d’Irta es caracteritza per ser pràcticament l’últim tram sense urbanitzar (14 km) de tota la costa mediterrània espanyola des de França fins a Andalusia. Les seues muntanyes, les seues cales i platges, els seus imponents penya-segats són un dels últims testimoniatges naturals del que va anar el Mediterrani original, pràcticament desaparegut en els últims cinquanta anys. Al llarg de la ruta es recordarà els temps dels pirates barbarescos als peus de la Torre Badum, damunt d’un impressionant penya-segat. Podreu explorar una biodiversitat única en el món i com aquesta s’adapta a les dures condicions d’una costa canviant. Parlareu sobre el mar i la importància de conservar-ho al costat d’una petita deu que desemboca en una cala deserta, al mateix temps que sentireu la muntanya mediterrània en tota la seua esplendor, amb les seues olors i, fins i tot, assaborint-ho. Però també hi haurà temps d’asseure’s a esmorzar els productes autòctons a la riba verge del Mediterrani. Una jornada que els i les excursionistes no oblidaran fàcilment.

Punt de trobada: Entrada al P.N. de la Serra d’Irta (Penyíscola)
Temps aproximat: 6 h
Dificultat: Moderada-baixa
Públic recomanat: A partir de 8 anys
Distància: 7 km

Dissabte 23 de maig Parcs de Castelló: Capital verda de la Comunitat Valenciana en Burricleta

Lloc i hora de trobada: Parc Ribalta, 10h.
Dificultat: Moderada-Baixa.
Distància: 18 km.
Temps aprox.: 4h.
Públic: A partir de 8 anys.

A lloms de les Burricletas, les bicicletes elèctriques per excel·lència, l’equip d’Itinerantur us guiarà pel Castelló més natural, la capital de la Comunitat Valenciana amb més superfície verda per habitant. Podreu descobrir el seu parc urbà més emblemàtic, el Ribalta, on es repassarà la importància de tenir zones verdes en les nostres ciutats i pobles. Després la ruta es dirigirà cap al Grau per a parar en la Pineda, testimoniatge de la pineda que recorria les nostres costes antigament verges, i el Parc Litoral amb les seues dunes recentment restaurades. I d’ací encaminareu les vostres bicis elèctriques cap a l’última sorpresa del dia, el Vaig moldre de la Font, un autèntic oasi d’aigua i pau enmig de la marjaleria de Castelló, l’antiga zona humida que cobria La Plana. De tornada en el Parc Ribalta no us creureu el que heu vist: una ciutat envoltada de naturalesa!

ft-5 copia_opt

Dissabte 30 de maig La Lluna i els estels en el castell d’Atzeneta

En aquesta ruta es recorreran els camins nocturns de la història als voltants d’Atzeneta del Maestrat. Tot açò per a conèixer qui van ser els fundadors de la població, passarem per arbres centenaris, soparem productes locals en el Castell i poder gaudir d’una al·lucinant activitat astronòmica per a tots els públics. És sens dubte una de les seues activitats estavella.

Punt de trobada: Atzeneta del Maestrat
Temps aproximat: 4 h
Dificultat: Baixa
Públic: A partir de 6 anys
Distància: 11 km
Preus: Adults: 39 €/pers. Xiquets fins a 8 anys: 29 € (IVA incl.) Inclou els guies-intèrprets, el lloguer de les burricletas, el segur, el pica-pica autòcton (pa, suc d’oliva, formatges, embotit, va venir, sucs, fruita de temporada…), el taller d’astronomia i el reportatge fotogràfic d’alta qualitat.

ruta-32-03_opt

Diumenge 31 de maig Mascarell, ruta teatralitzada per la història


Com cada últim diumenge de mes, Itinerantur, l’Ajuntament de Nules i uns actors molt especials s’uneixen per a explicar la història de Mascarell, l’única població totalment emmurallada que queda en tota la C. Valenciana. Frares, nobles, pirates barbarescos i una infinitat de curiositats culturals i històriques ens esperen en aquesta apassionant ruta teatralitzada pel nostre passat remot. Una manera única de descobrir la nostra Història!

Punt de trobada: Mascarell (Nules)
Temps aproximat: 1,5 h
Dificultat: Molt baixa
Públic recomanat: Per a tots
Distància: 1 km
Preu especial: 8€ adults i 6€ entre 8 i 12 anys. Menors de 8 anys gratis (IVA incl.) Xiquets fins a 8 anys gratis.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!