El Capsigrany inunda Vilfranca de teatre per a tots els públics

capsigrany teatre a vilafranca p lluis puig

Tres dies de teatre i música. Nou companyies. 475 minuts d’espectacles de sala i de carrer. Cinc escenaris. 16 edicions. Aquests són alguns dels números de la Mostra de Teatre Capsigrany de Vilafranca que, del 12 al 14 de juny, converteix al municipi en la capital cultural de la comarca dels Ports. Encara sobren els motius per visitar Vilafranca (pel seu patrimoni etnològic, cultural i ambiental, per la seua gastronomia, pel seu museu de la Pedra en Sec, per la seua tradició tèxtil…), el Capsigrany aporta un valor afegit a la visita. I especialment per als que busquen activitats amb xiquets pel cap de setmana. A Espai Menut ho tenim clar: aquest any fem les maletes i ens anem de cap de setmana cultural a Vilafranca. Vos apunteu?

La programació inclou una variada oferta d’obres teatrals protagonitzades per companyies locals, de comarques veïnes i fins i tot arribades de Santander, Barcelona, ​​Saragossa, València i Castelló. Vuit dels nou espectacles estan adaptats per a pràcticament tots els públics, els hi ha en castellà i en valencià, gratuïts o de pagament, de sala o de carrer,… vaja, una oferta variada per a tots els gustos.

I una programació que permet passar un complet cap de setmana a Vilafranca o gaudir dies solts. Perquè aquesta és una de les avantatges del Capsigrany. S’adapta a les necessitats de cada públic. Com ja hem explicat en edicions anteriors, el Capsigrany és l’EXCUSA en majúscules per visitar Vilafranca, però si aneu feu temps per visitar el seu Museu de la Pedra en Sec -arribeu per on arribeu gaudiu del paisatge, és un luxe-, la Pobleta de Sant Miquel amb el seu pont medieval, el paratge de la Mare de Déu del Llosar o passejar per alguns dels senders que arrenquen del poble mateix.

Perquè no vos perdeu detall, aquí us deixem la programació detallada. Amunt el teló!

DIVENDRES 12 DE JUNY

18:30 ENTRADES DE PALLASSOS, per Alumnes Curs de teatre Esport i
Diversió (Vilafranca) | Casa de Cultura | Tots els públics | Entrada gratuïta
Un grup de joves escolars, ens oferiran una mostra del treball que han dut a terme durant el curs de teatre. La finalitat és que tots els que vingueu al teatre passar una estona entretinguda i agradable. Direcció: Nandet.

22:20 INAUGURACIÓ DE LA MOSTRA Capsigrany, per Associació Cultural Capsigrany. | Casa de Cultura.

22:30 BHRAVA !, per Cia. Anime Theatre (Barcelona). | Casa de Cultura | Públic familiar | A partir de 5 anys | 50 min. | De pagament
Bhrava! és la història d’una noia que camina pels carrers on les coses no són el que semblen. La nostra protagonista caminarà per paisatges visuals fantàstics creats per uns personatges que la faran viure un mar d’aventures. Un tema universal que desperta la sensibilitat dels més petits i els més grans de la família a través d’un llenguatge escènic visual, còmic i poètic.

capsigrany teatre a vilafranca lluis puig

DISSABTE 13 DE JUNY

12:00 CUCÚ HAIKU, per Escena mirinyac (Santander) | Casa de Cultura | Espectacle infantil, a partir d’1 any | 40 min | De pagament
Una delicada obra visual i poètica pels més petits. La màgia del color i de l’instant present. En un jardí zen setembre papallones ens van deixar els seus colors per pintar el món. Tardor, hivern, primavera i estiu són els escenaris de les coses senzilles i els seus grans canvis, perquè tots creixem i ens transformem com
li passarà al nostre protagonista, un cuc anomenat Tat.

16:00 VERSOS EN TU VENTANA, per Projecte Caravana (Terol) | Carrer Baix de la Plaça | Espectacle infantil | Castellà | 50 min. | Gratuïta
Teatre de titelles, actors i màscares. Poesia i Poema són dos científics que treballen
en un vell laboratori de lletres, el qual, malauradament, ha estat completament
desordenat. Per posar-ho tot en ordre caldrà reubicar els versos en les finestres, a les marionetes en els retaules i les il·lusions sobre l’escenari.

17:15 POP’S CORN, per Maduixa Teatre (València) | Plaça en Blasco d’Alagó | Tots els públics | 60 min. | Gratuïta
Un concert musical per a tota la família. El que originàriament comença com una prova de selecció per a un concurs de la ràdio, un joc més, es converteix en un autèntica festa-concert. Una trama senzilla i simpàtica on tot el públic es divertirà, cantarà i ballarà amb els protagonistes d’aquest nou grup musical.

19:00 LLEUGERS D’EQUIPATGE, per Producciones Viridiana (Osca) | Casa de Cultura | Públic adult | Català | 90min. | De pagament
El 1939 gairebé mig milió de persones van creuar, a través dels Pirineus, la frontera
francesa. En aquell èxode, hi havia restes de l’exèrcit republicà, però també població civil, moltes dones i nens. Lleugers d’equipatge, crònica de la retirada és un espectacle fet de retalls d’un passat no molt llunyà que apel·la a la sensibilitat de l’ésser humà per comprendre el drama d’una migració forçada, més enllà de colors polítics, nacionalitats o èpoques.

23:00 OUA UMPLETE, per Produccions Che i Moche (Saragossa) | Poliesportiu | Tots els públics | 75 min. | Gratuïta
Un grup de músics zíngars convida el públic a celebrar el funeral del seu avi Dimitri, una senzilla trama convertirà tot en un embolic ple de situacions increïbles.
Uns personatges explosius, el virtuosisme musical i la interacció amb el públic fan d’aquest funeral una increïble festa difícil d’oblidar.

00:30 Disco-Mòbil ECLIPSE | Al Carrer del Parador de Festes | Entrada gratuïta.

DIUMENGE 14 DE JUNY

capsigrany cartell17:30 LA FAMÍLIA ROMANESKU, per La Finestra Nou Circ. (València) | Plaça Don Blasco d’Alagó | Tots els públics | 50 min. | Gratuïta
La família Romanesku és sorprenentment acrobàtica, malabarista, voladora. Però a vegades també molt pallassa, molt de l’ensopegada, l’enuig absurd, el ridícul en el mesurat, de la creativitat il · lògica, de l’amor descompassat. Vaja, potser la majoria descendim dels Romanesku …

19:00 BITLLET OBERT, per Cia Hilarious. (Castelló) | Casa de Cultura | A partir de 7 anys. 60 min. | De pagament
Bitllet Obert és un cant a la vida i al teatre. Un espectacle unipersonal que ens fa riure, plorar, participar i reflexionar sobre l’únic deure de tots nosaltres: el deure de ser feliços.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!