El festival Vila-real en Dansa toca a les portes del públic familiar

vila-real en dansa

La cultura, a Vila-real, es viu a peu de carrer i en sala. I, si pot ser, per a tots els públics. La dansa no podia ser menys. Nascut el 2012, el Fenestival de Dansa Breu de Vila-real arriba a la seva quarta edició mantint-se ferm en els propòsits que van impulsar la seva creació: mostrar de manera breu els diferents estils de la dansa contemporània i fer-la visible davant un públic divers, construir una xarxa de col·laboració entre professionals del sector i facilitar la pràctica de la dansa a totes aquelles persones que desitgin iniciar-se en aquesta disciplina artística. Per a qui pensi que la dansa no és cosa de nens, que prove a fer una volta diumenge pels diferents escenaris.

En el seu quart aniversari, el certamen (del 25 al 28 de juny) impulsat per la companyia local A Tempo Dansa i la Regidoria de Cutlura es trasllada a finals de juny i proposa una atractiva programació d’activitats emplaçades en espais públics i oberts, perfectes per l’inici de la temporada estival.

Tallers, jam sessions, tertúlies, festes de disfresses,… conformen el programa de Vila-real en Dansa, q eu també pensa en el públic infantil i familiar. La matinal de diumenge conquistarà a grans i menuts amb una sessió de dansa en família que arrenca amb El Planeta de Xicotet Príncep, una versió del text de Saint Exupery reinterpretada per la companyia valenciana Espai Latent.

Aquesta nova formació basa el seu treball en l’ús de l’audiovisual i les noves tecnologies, el reciclatge continu i la recerca de noves dramatúrgies aplicades a la suma de dansa, música i teatre. L’espectacle, dirigit especialment als més menuts, està programat a les 11.00 a l’Auditori Músic Rafael Beltrán Moner, amb entrada lliure.

I la visita prosseguirà amb l’estrena d’El buhonero, divertida fórmula de dansa-teatre creada pel Col·lectiu Lamajara durant la seva estada a Vila-real en el marc d’una residència artística. Aires tropicals, interacció amb el públic i molt d’humor, acostaran els codis de la dansa contemporània a qui desitgin sumar-se a un espectacle amb el pur esperit de carrer, tan propi d’aquesta ciutat.

Com a culminació a la cara més participativa de Vila-real en dansa, la música en directe d’Héctor Tirado servirà com a fil conductor a la Jam Dansa, una improvisada sessió sense assaig previ, dirigida a aquelles persones que vulguin formar part de la trobada i simplement, gaudir ballant.

Perquè a Vila-real la dansa es viu sense complexos. I per a tots els públics.

programación vila-real en dansa

PROGRAMACIÓ INFANTIL INCLOSA EN EL PROGRAMA DE FESTES

DANSA EN FAMÍLIA
11.00 El planeta del xicotet príncep (50 ‘). Espai Latent. Lloc: Auditori Municipal

DANSA AL CARRER
12.30 Dansa al carrer (30 ‘). Col·lectiu Lamajara. Plaça de la Vila

DANSA EN FAMÍLIA
11.00 El planeta del xicotet príncep (50 ‘). Espai Latent. Lloc: Auditori Municipal

DANSA AL CARRER
12.30 Dansa al carrer (30 ‘). Col·lectiu Lamajara. Plaça de la Vila

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!