La Fundació Caixa Castelló i Teatre Buffo rendeixen tribut als germans Grimm

teatro buffo

La Fundació Caixa Castelló, amb la col·laboració de la companyia Teatre Buffo, organitza el seu personal tribut als germans Grimm, els escriptors alemanys Jacob Grimm (1785-1863) i Wilhelm Grimm (1786-1859), que van recopilar de la tradició oral molts dels contes que han arribat fins a l’actualitat. Per a açò, la Fundació Caixa Castelló ha organitzat dues jornades amb representacions d’alguns dels seus contes més significatius, escenificats amb titelles de taula pel Teatre Buffo. En la primera sessió, que tindrà lloc divendres que ve, 2 d’octubre, a les 18:30 hores en el Saló d’Actes de l’Edifici Hucha del carrer Enmig es representarà Rumpelstiltskin, el nan saltarí i altres contes com Patufet, entre uns altres.

En Rumpelstiltskin, un rei molt cobejós exigeix a una jove que convertisca la palla en or. Un nan superdivertit li ajuda, però li demana el seu fill a canvi. Açò farà que prenga consciència de la importància de l’amor i altres valors, enfront de les coses materials. El públic riurà i s’enfadarà amb un nan burleta i manipulador. A més s’enfrontarà a l’avarícia, bastant comuna en el nostre món d’avui, enfront de l’amor. I recuperarem la innocència i frescor de Patufet, un xiquet molt diminut que no tem a res.

Rumpelstiltskin, el nan saltarí es representa amb titelles “maniquís rodants”, a excepció del nan (un pupi amb molta mobilitat) mentre que Patufet i la resta de contes s’interpreta amb titelles objecte -sabates-. En la segona sessió, al novembre en data encara per determinar, es programarà Blancaneus i La Bella i la Bèstia.

Bona part de l’èxit dels germans Grimm com a transcriptors i compiladors de la tradició contística oral procedeix precisament del seu criteri (nou en l’època) de respectar al màxim la frescor i espontaneïtat dels contes tradicionals, en lloc de sotmetre’ls a artificioses reelaboracions literàries. Una proposta per a recuperar els clàssics, els contes que perviuen en la memòria col·lectiva i que ens van explicar a tots quan érem xicotets. I tot açò, sense oblidar l’època en què vivim, des d’una nova mirada i emfatitzant en els valors ètics.

Amb aquest minicicle, la Fundació Caixa Castelló i Teatre Buffo posa a l’abast dels xiquets la literatura infantil més universal en forma de representació teatral. L’entrada és gratuïta fins a completar aforament.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

One thought on “La Fundació Caixa Castelló i Teatre Buffo rendeixen tribut als germans Grimm

  1. Pingback: Espai Menut | Marionetas de madera para contar la historia de Blancanieves y otros cuentos de los Hermanos Grimm

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!