Activitats per a practicar el #JoEmQuedeACastelló al pont d’octubre

fira del mussol

El pont d’octubre ha omplert l’agenda d’uns quants bons motius per a practicar el #JoEmQuedeACastelló. Les festivitats del 9 d’Octubre sobretot i també la del Pilar inclouen activitats pensades per a públic familiar que van des dels tallers als jocs tradicionals, cercaviles, correfocs i altres propostes en localitats com Castelló, Benicàssim o l’Alcora.

A Castelló han apostat per un programa amb activitats esportives, culturals i d’animació infantil el mateix 9 d’Octubre. La jornada arranca a les 10.00 amb una partida de Raspall (carrer Gràcia i carrer Sarau); una hora després s’inicien tres desfilades que desembocaran en la plaça Major: la Germandat dels Cavallers des de l’estàtua del Rei don Jaime, l’Associació l’Aljama des del barri de la Jueria i Moros d’Alqueria des del barri de la Moreria. A les 12.00, hi haurà un concert de la Banda Municipal de Castelló amb la muixeranga en la plaça Major i ja a la vesprada s’ha previst una exhibició de galotxa -una altra modalitat de pilota valenciana-, jocs infantils amb La Ludoneta en la plaça Major de 17.00 a 19.30 i, a aqueixa hora, començarà un Concert de música participativa amb el grup Sarau Folk, també en la plaça Major.

A Benicàssim, la vespra de la celebració està prevista una jornada d’activitats populars amb jocs tradicionals en la plaça del País Valencià a partir de les 17.00, xocolatada i un taller on s’ensenyarà el ball del Cremaller a càrrec del grup de ball Aires valencians. El dia del 9 d’Octubre, els actes oficials començaran a les 11.00 amb una cercavila cívica amb la participació de la Colla de Dolçainers i Tabaleters, Gegants i Cabuts, Aires Valencians i la banda de la Unió Musical Santa Cecilia. A la vesprada, a les 20.00, i amb el recorregut habitual partint des de l’Església de Sant Tomás, s’iniciarà un correfocs que conclourà amb el tret d’un castell piroaquàtic de focs artificials a càrrec de la Pirotècnia Tomás en la zona del Torreón. Els actes conclouran el diumenge a les 11.00 amb la inauguració del primer Talgo de Benicàssim en la plaça del Trenet, a càrrec de l’Associació Cultural del Ferrocarril de Farja.

A l’Alcora, les activitats també arranquen el dijous 8 amb el correllengua i jocs tradicionals. Ja el 9 d’Octubre hi ha prevista una marxa, un taller de la big band -públic adult-, el dissabte s’inaugura la fira del Comerç, cercaviles, dansa per a continuar l’endemà amb la Fira del Mussol i tancar la programació del pont amb una ruta pel patrimoni ceràmic el dilluns. Ací podeu consultar tota la programació del pont d’octubre a l’Alcora.

A més, el programa Tardor als Parcs Naturals ofereix diverses activitats per a gaudir de la naturalesa en família per a gaudir d’aquest pont sense eixir de la província que van des d’una gimcana per a descobrir el castell de Santa Magdalena de Polpís a rutes guiades per Irta o el Desert de les Palmes.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!