De l’home pedra a l’home pantalla: els somnis teatrals de l’Home Dibuixat

screen man teatro home dibuixat

El teatre exquisit, interpretat amb manyaga, cura al detall i emocionant en la seua aparent senzillesa de la companyia Teatre de l’Home Dibuixat arriba al Paranimf de l’UJI per a estrenar la seua nova producció, Screen Man. Una proposta per a públic a partir de 3 anys que té tota la pinta de reeditar l’èxit de la seua predecessora, l’obra Pedra a Pedra, en la trajectòria de la companyia. Per a la funció del dissabte 5 de desembre ja s’han esgotat les entrades i per a les del diumenge a les 12:00 i a les 18:00 queden menys de 100 butaques lliures en cadascuna d’elles. No vos encanteu perquè es plenarà.

Screen Man segueix el deixant de la premiada Pedra a pedra, representada més de 1.500 vegades en 10 idiomes diferents i en 35 països del món, aportant a l’anterior muntatge la fusió de nous llenguatges. El treball actoral, les titelles i els objectes es veuen acompanyats aquesta vegada per la utilització dels audiovisuals. Una proposta en què la manipulació d’imatges, titelles i objectes situa l’espectador en un univers màgic que es desenvolupa davant els seus ulls, per a explicar una història recognoscible per a totes les edats i per açò, universal. Els somnis individuals i col·lectius es donen cita en aquesta tendra història que proposa un camí per a la seua consecució: la perseverança i la passió.

Els qui hem tingut l’oportunitat de gaudir de Pedra a pedra -en el nostre cas per partida doble- sabem que Teatre de l’Home Dibuixat, amb l’excel·lent interpretació de Tian Gombau, proposa eixe tipus d’obres que et commouen en la seua senzillesa i en la força del seu contingut. Són eixe tipus d’obres que et fan enamorar-te del teatre i que els més menuts s’enganxen a una de les arts escèniques per excel·lència.

Screen Man, escrita per Tian Gombau i dirigida per Panchi Vivó i el propi Tian Gombau, naix gràcies al treball d’un equip de professionals amb una llarga trajectòria en el sector de les arts escèniques i dels audiovisuals com Isa Soto (creació escenografia, objectes i titelles), Panchi Vivó (adreça i composició música original), Rosa Díaz (mirada exterior-Premi Nacional de Teatre per a la Infància i la Joventut atorgat pel Ministeri de Cultura el 2011), Luis Aguilar i Carles Gusi (animació After Effects), Juan Pablo Mendiola (audiovisuals) i Manel Brancal (il·luminació i assistència tècnica).

La nova producció de Teatre de l’Home Dibuixat ens convida a conèixer el seu univers particular on juga amb les imatges. La sobtada aparició de Pomodoro, una titella somiadora, altera la seua vida quotidiana. Nascuda de l’empatia, una relació de confiança i solidaritat creix al seu voltant. La fusió entre els somnis dels dos donarà motiu a un projecte comú sota el cel estavellat.

Tian Gombau defineix així Screen Man: “Caminem per la vida amb el desig de fer realitat els nostres somnis. No sempre resulta fàcil però la il·lusió ens espenta a intentar-ho una vegada i una altra. A voltes, l’atzar posa en el nostre camí a una persona que ens ajuda a perdre les temors, els dubtes i les incerteses fins que arribem a complir el nostre somni. Screen Man, l’home pantalla, és la persona que apareix pel camí del nostre protagonista. Screen Man és el somni teatral de la nostra companyia. Tenim el plaure de compartir-ho amb vosaltres”. En Espai Menut no ens ho perdrem.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!