Espai Menut celebra el quart aniversari amb una adaptació del clàssic ‘Pinotxo’ en el Teatre del Raval

El_nas_de_pinotxo_facebook

Si dius mentides, et creixerà el nas. Aquesta frase tan comuna i arrelada, que delata al protagonista de la història creada per Carlo Collodi en 1883, mai ha perdut la seua vigència per a ensenyar als més menuts el valor de la veritat com a virtut. El conte clàssic va ser adaptat per Tolstoi, va donar títol a la segona pel·lícula de Walt Disney en 1940, va ser recuperat per al cinema per Roberto Benigni a principis de segle XXI, es va colar entre els personatges de Shrek i en 2013 va saltar a l’animació 3D amb una gran producció alemanya dirigida per Anna Justice. Parlem de Pinotxo, l’entranyable marioneta de fusta amb la qual Espai Menut celebrarà el seu quart aniversari en el Teatre del Raval diumenge que ve, 14 de febrer, a les 18:00 de la mà de la prestigiosa companyia valenciana Teatre de la Caixeta. Amb entrada lliure, gràcies al suport de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castelló, les invitacions es podran arreplegar en la taquilla del teatre el mateix dia de la funció a partir de les 17:00. Un espectacle amb més de 10 anys de trajectòria, basat en el joc d’actors i en la manipulació de marionetes i objectes, perfecte per a gaudir la vesprada del Dia dels enamorats al costat de les nostres filles i fills.

El nas de Pinotxo convoca la cinquena reunió d’Espai Menut amb els seus lectors, després de l’espectacle de carrer amb el qual vam presentar aquest portal web juntament amb Artes Visuales (Insectopia, desembre de 2011) i els concerts adaptats per al públic infantil de Tom Bombadil (Four Seasons, 2013), La Petita Orquestra Peiotaire (Teatre del Raval, 2014) i Samarucs (Sala Zona 3, 2015). La millor excusa que hem trobat per a desconnectar, apagar l’ordinador i veure’ns les cares, aquesta vegada, al voltant d’una bella història, atemporal, els valors de sinceritat i honestedat de la qual estan plens d’actualitat i vigència. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

La versió del Teatre de la Caixeta, que compta amb el suport del Ministeri de Cultura per la seua tasca en la difusió del teatre i valors educatius, utilitza com a fil argumental la relació entre un vell marionetista, Stefano, i una xiqueta inquieta, Sofia, omple de curiositat per conèixer millor al misteriós personatge de Pinotxo. Sofia és aficionada a dir mentiretes, però amb la història del clàssic italià descobrirà que la mentida no és tan divertida, en un viatge iniciàtic a la recerca de la veritat. L’obra també dóna a conèixer als més menuts el procés de creació de les marionetes mitjançant les aventures dels seus personatges: Geppetto, el Grill, Burattino, Arlechino, Pantaleone, el Gat, la Fada…

El nas de Pinotxo, que a Castelló es representarà en la seua versió en valencià, està dirigida per Joan Giralt sobre un text de José Blasco, qui també protagonitza l’obra al costat d’Eva Cuevas i la seua particular família de marionetes, elaborades per Aina Pedrós. La música també té un pes important en la funció, amb una selecció a càrrec d’Ernesto Llop i banda sonora gravada per Eduardo Soriano.

Especialitzada en la difusió de clàssics infantils tractant de transmetre valors com la solidaritat, la llibertat, el respecte als altres i la bondat, Teatre de la Caixeta acumula més de 1.000 representacions en 20 anys. Des de l’estrena del seu emblemàtic Els Botes del Gat amb Pots en 1995, la prestigiosa companyia valenciana –que també compta amb el seu propi espai escènic a València, El Teatret- ha recorregut de dalt a baix la Comunitat Valenciana i també ha participat en els millors cicles i festivals nacionals i internacionals, com el Euromeetings, la Trobada de Teatre Europeu (Lignano Sabbiadoro), el Festivale Internazionale de Teatre per Ragazzi (Porte S’Elpidio), el Teatre al Parc (Verona), el festival FETEN (Gijón) o la Festa Internacional de la Titella (Sevilla). Qualitat i diversió assegurades.

Teatre de la Caixeta: ‘El nas de Pinotxo’

Quan: Diumenge, 14 de febrer. 18:00.
On: Teatre del Raval de Castelló.
Recomanat: Tots els públics.
Entrada: Gratuïta fins a completar aforament. Les invitacions es podran arreplegar en la taquilla del teatre el mateix dia de la funció a partir de les 17:00; no es poden reservar prèviament.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

One thought on “Espai Menut celebra el quart aniversari amb una adaptació del clàssic ‘Pinotxo’ en el Teatre del Raval

  1. Pingback: Espai Menut | Teatre de La Caixeta y Pinocho en el IV aniversario de Espai Menut: "Se lo pasarán bien y aprenderán que las mentiras no son divertidas"

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!