Teatre de La Caixeta, en el IV aniversari d’Espai Menut: “Disfrutarán amb esta particular visió de Pinotxo”

el nas de pinotxo 2

És “el personatge més mentider dels clàssics infantils”, però la seua història ha servit perquè diferents generacions entenguen que la mentida és una gran trampa. La companyia de teatre valenciana Teatre de la Caixeta transforma la tradicional història de Pinotxo i l’adapta al moment. El valor de la veritat a partir de la història de Sofia, una xiqueta molt mentidera, a la qual el marionetista Stefano li ensenyarà la història d’aquest xiquet de fusta a través les seues marionetes.

El nas de Pinotxo és la proposta amb la qual Espai Menut celebrarà el seu quart aniversari en el Teatre del Raval el pròxim 14 de febrer a les 18.00, amb entrada gratuïta (les invitacions es podran arreplegar en la taquilla del teatre el mateix dia de la funció a partir de les 17.00). Però abans de descobrir que ocorrerà aquest particular magatzem convertit en un teatre que ens porta Teatre de la Caixeta, parlem amb l’equip que dóna forma a aquesta història per a saber una mica més sobre els seus projectes, El nas de Pinotxo i la importància del teatre per al públic infantil.

>Teatre de la Caixeta, qui hi ha darrere d’aquesta companyia?
Hi ha un equip de professionals que amb il·lusió s’esforcen que cada projecte tinga el millor resultat. Concretament, en el cas de El nas de Pinotxo estan implicats els actors José Blasco i Eva Cuevas, sota la direcció de Joan Giralt sobre un text de José Blasco.

>En les vostres obres soleu donar forma a clàssics. Els reinventeu donant-li el toc de Teatre de la Caixeta?
Sí, intentem actualitzar el missatge del clàssic. Per exemple, en El nas de Pinotxo és la mentida. Sofia és una xiqueta molt mentidera, i es veurà reflectida en el personatge de Pinotxo, el personatge més mentider dels clàssics infantils.

>Us veurem el 14 de febrer en el Teatre del Raval amb El nas de Pinotxo. Què ocorrerà sobre l’escenari?
S’ho passaran molt bé! Es divertiran, passaran una estona entretinguda i gaudiran amb aquesta particular visió de Pinotxo, on un magatzem es pot convertir en un teatre improvisat…

El_nas_de_pinotxo_facebook

>Quins elements utilitzeu durant la representació?
Actors i marionetes principalment. Els baguls de Stefano, el marionetista, es van transformant en els diferents espais de la història del protagonista. Creant llocs i ambients que ens facen viure la història.

>Què té aquesta història de Pinotxo que no tinguen altres?
El paral·lelisme entre les dues història, la de Sofia i la de Pinotxo. Ambdues ens ensenyaran que les mentides no són divertides.

>I, com és el procés de preparació d’espectacles com El nas de Pinotxo?
Treballem en la idea i en com podem actualitzar o acostar el muntatge al públic actual mantenint el missatge. Després l’equip artístic i el tècnic, després de mesos d’assajos, s’encarreguen de posar-ho en peus. Mantenint aqueixa idea inicial.

>Com heu comentat, el valor principal que representa la història de Pinotxo és el de la veritat. Es converteix el teatre infantil en una eina didàctica, una altra forma de fer arriba aquest tipus de valors i sensacions a xiquets i xiquetes?
Per descomptat. Ha de ser un vehicle per a transmetre-les, però sense ser moralitzador. L’espectador infantil ha de rebre el missatge d’una manera que no s’adone, però que deixe emprenta en ell.

el nas de pinotxo 1>Per què especialitzar-vos en espectacles dirigits al públic infantil?
Perquè és un públic molt exigent. Els xiquets i xiquetes són més naturals a l’hora d’expressar-se, i si alguna cosa no els enganxa ho transmeten de seguida. Perquè, abans de res, no els agrada ser tractats com a xiquets. Si veuen el truc… malament.

>És el públic més exigent…
Per descomptat.

>Se li dóna la importància i rellevància suficient al teatre infantil o es veu relegat a un segon pla?
Lamentablement està considerat un gènere menor. Encara està en la consciència que és un gènere on tot val. Encara sort que existeixen associacions com Teveo, associació de la qual som membres, que lluiten per dignificar el teatre infantil.

>Segur que xiquets i xiquetes gaudiran de l’espectacle, però i els adults? Pot el teatre infantil, i propostes com aquesta, mostrar una nova perspectiva als adults?
En els nostres espectacles intentem fer picades d’ullet al públic adult. De fet, solen haver-hi dues lectures del text: una més infantil i una altra més adulta. No cal oblidar que és l’adult el que porta als xiquets i xiquetes al teatre, per açò intentem que tots dos públics es divertisquen.

>També teniu el vostre propi espai escènic a València, El Teatret
Va ser un projecte que va nàixer amb la il·lusió de mantenir i donar més vida als nostres espectacles, i ja estem en la nostra vuitena temporada! En ser un espai xicotet fa que el públic gaudi de la proximitat dels actors i, de fet, sol haver eixides de guió per la participació del públic més xicotet davant allò que els estàs mostrant. Per descomptat és un projecte que ens fa mantenir la il·lusió i gaudir cada dia.

TEATRE DE LA CAIXETA: ‘EL NAS DE PINOTXO’

Quan: Diumenge, 14 de febrer. 18:00
On: Teatre del Raval de Castelló
Recomanat: Tots els públics
Idioma: Valencià
Entrada: Gratuïta fins a completar aforament. Les invitacions es podran arreplegar en la taquilla del teatre el mateix dia de la funció a partir de les 17:00; no es poden reservar prèviament.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!