Aperitíteres. Cercaviles, obres familiars i teatre per a bebès a Orpesa

fotonoticia_20131220100142_1280

Es tracta d’un aperitiu del festival Titelles a la Mar (que se celebra al juliol a Orpesa). Aperitíteres es converteixen en una molt bona opció d’oci per a ser gaudida en família, ja que té lloc en plenes festes de Setmana Santa (del 24 al 27 de març). L’epicentre serà l’Espai Cultural de la localitat, però les activitats ocuparan també els carrers, passejos i places, convidant a tots els veïns i visitants a prendre part d’aquesta alegre programació preparada per CeBe Muntatges Teatrals. A més, totes les activitats seran gratuïtes.

L’inici ho posarà el cercaviles Zancrobacias, a càrrec de la Colla de Xancuts Babarots, d’Alcalà de Xivert, el dijous 24. La seua habilitat per a caminar sobre xanques serà un espectacle de destresa que podrà ser contemplat en el seu recorregut des de la plaça Mallorca fins a l’Espai Cultural, situat en el carrer Benicarló. Allí tindrà lloc la primera representació, Pinocho, a càrrec de la companyia Teatro Arbolé (substitueix a la prevista inicialment El duende calcetín, de Marina Bollaín); tot un clàssic del món del conte, en el qual un tronc de fusta és transformat pel fuster Geppetto en una marioneta amb forma de xiquet que, inesperadament, cobra vida i que té la característica de veure créixer el seu nas amb cada mentida. Amb ella, se cerca ajudar als xiquets i xiquetes a millorar l’autoestima i se’ls transmet la conveniència d’evitar falsejar la realitat amb mentides.

El cercaviles Zancrobacias també obrirà la jornada del divendres 24 per a conduir fins a l’Espai Cultural, on es representarà Superhéroe, a càrrec de la companyia El Perro Azul. Es tracta d’un espectacle aconsellable a partir dels 6 anys posat en escena per un sol actor, Fernando Moreno, qui a través de màscares i titelles dóna vida a cinc personatges dins d’una història fantàstica en la qual un jove somiador lluitarà per evitar que un vilà robe la llum del planeta. En realitat, és una trucada al fet que cadascun confie en la seua jo interior.

La jornada del dissabte 26 està dedicada als bebès, amb l’obra Lana de Luna, de la companyia Ñas Teatro, que es representarà en dues funcions. Dirigida per Sara Sáez i protagonitzada per Paula Portilla, va dirigida especialment al públic entre 6 mesos i 3 anys d’edat. La llana és clau en aquesta obra que permet saber d’on ve la llana i la infinitat d’utilitats que té, omplint a poc a poc de color un espai en blanc.

El tancament ho posarà el diumenge la companyia castellonenca Xarop Teatre, amb la seua més recent creació: Monstruos, en un espectacle indicat per a majors de 6 anys. Recentment estrenada, suposa una aproximació per part de Carles Benlliure, Rebeca Castro i Rubén Milián (tècnic de so i llum) al món de la ficció sinistra, però sempre dels límits d’una representació que està pensada per a ser gaudida pel públic familiar.

A més, s’ha preparat un taller de globusflexia i maquillatge, obert a totes les edats. I una sorpresa més, qui assistisca a l’Aperitíteres’16 podrà immortalitzar la seua visita, ja que s’habilitarà un photocall amb especials amfitrions.

Programació Aperitíteres 2016

Pinocho-Teatro-Arbolé reducidoDijous 24
11:00. Babarots: Zancrobacias (Cercaviles). Recorregut: Plaça Mallorca, passeig, Espai Cultural. Per a tots el públics
12.00. Espai Cultural. Teatro Arbolé: Pinocho. De 2 a 8 anys

Divendres 25
11:00. Babarots: Zancrobacias (Cercaviles). Recorregut: Plaça Mallorca, passeig, Espai Cultural. Per a tots els públics
12:00. Espai Cultural. El Perro Azul: Superhéroe. A partir de 6 anys

Dissabte 26
11:30. Espai Cultural. Ñas Teatre: Lana de Luna. A partir de 6 mesos
12:30. Espai Cultural. Ñas Teatre: Lana de Luna. A partir de 6 mesos

Domingo 27
12:00. Espai Cultural. Xarop Teatre: Monstruos. A partir de 6 anys

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!