Deu llocs on anar a menjar la mona de Pasqua

termetOk

Si ets dels que encara manté la tradició de menjar la mona de Pasqua, aquí tens alguns llocs on poder degustar-la. Recuperem aquest article per a gaudir de la mona amb la família o amb els amics, Castelló, Almassora, Vila-real o Borriana ofereixen diversos enclavaments per passar una tarda de diumenge o dilluns de Pasqua a l’aire lliure sempre que el temps ho permeta.

Uns espais amb més pedigrí, com les Revalladores a Almassora o el Termet de Vila-real, i altres de recent incorporació, com la via verda Benicàssim-Orpesa, a les tradicions pasqüeres, però tots amb un al · licient o un altre no només per anar a menjar-se la mona, també per passejar i gaudir de sendes que voregen rius o que ofereixen vistes sorprenents del mar Mediterrani.

A CASTELLÓ,

El Pinar: parc litoral que disposa d’àrea recreativa amb taules i jocs infantils (la zona de balancins per als més petits està separada). Compta amb zones habilitades per a barbacoes i és punt de trobada per a milers de persones, especialment els diumenges. Pots passar tota la tarda a la pineda o, si ho prefereixes, apropar-te fins a la platja i fer una passejada pel parc litoral del Pinar.

La Magdalena: els seus valors paisatgístics, culturals i recreatius li van merèixer la declaració de paratge natural. Molts són els que acudeixen en Pasqua per visitar l’ermita i la pineda. A més, també disposa d’una zona de jocs i està habilitada per berenars en grup i permet acostar-se al Castell Vell, origen de la ciutat.

Sant Roc de Canet: ermita gairebé d’obligada visita per als qui van a la Romeria de les Canyes durant les festes de la Magdalena. És un lloc ideal per gaudir de menjars o berenars en família per la zona recreativa de què disposa. És a la zona agrícola de la ciutat, molt a prop del casc urbà.

A ALMASSORA,

Les Revalladores: zona recreativa situada al costat de la finca del Milionari i l’antic assut de Burriana, que es coneix com els Revalladores. S’accedeix pel carrer Boqueres. La rehablitación recent ha equipat amb taules, papereres i una torre mirador una àrea que uns anys enrere va ser de visita obligada per a molts almassorins per Pasqua. És el punt de partida de la ruta del Riu Amunt que va fins l’ermita de Santa Quitèria i continua fins al paratge del Termet de Vila-real.

L’Assut: està situat a l’entorn de l’ermita de Santa Quitèria, al costat del camí que li dóna accés i prop de l’assut comunitari d’Almassora i Castelló. Disposa de taules i papereres, a l’ombra dels pins ideals per gaudir d’una tarda amb nens petits encara que tenint en compte que prop hi ha el Millars. Des d’allà una pista de terra dóna accés a la ribera del riu. La tranquil·litat del lloc convida a passejar per la ribera, contemplar i passar per sota el pont medieval i acabar remuntant fins a l’ermita per unes escales de pedra.

A VILA-REAL,

Termet de la Mare de Déu de Gràcia: és l’espai verd més emblemàtic de la ciutat i, a més, un lloc de referència per a centenars de famílies. L’àmplia zona recreativa, amb jocs infantils per a diferents edats i taules disperses, converteixen el Termet en un lloc ideal per menjar la mona o per gaudir d’un dia al camp sense eixir de la ciutat. Podeu gaudir també d’un passeig per la senda de vianants del Botànic Calduch que recorre el riu Millars pel seu marge dret des de pràcticament el Molí l’Ermita fins al pont medieval de Santa Quitèria. I si voleu conèixer més sobre les instal · lacions didàctiques o construccions industrials i de la seva riquesa botànica només heu de punxar en aquest article de la Vilapèdia.

A ONDA,

Castell i ermita de El Salvador: dos llocs emblemàtics per a la ciutat pel seu valor cultural, ambiental i històric. El Salvador, a més, es manté junt amb el Parc de la Ceràmica com a epicentre del programa Viu la Pasqua a Onda, on trobareu jocs tradicionals, tallers infantils i activitats lúdiques de 17.30 a 20.30.

A BORRIANA,

Clot de la Mare de Déu: excel·lent espai per fer una passejada. Pel camí t’acompanyaran pollancres, salzes i joncs, entre altra vegetació típica del bosc de ribera, mentre que per l’aigua els més petits podran anar observant peixos, ànecs i aus aquàtiques. A l’hora de menjar la mona podeu seure, per exemple, als voltants de l’ermita de la Misericòrdia o en l’esplanada que envolta la Torre del Mar, ja a la desembocadura. Per guiar-te, l’Ajuntament proposa una ruta que parteix de la Torre del Mar i al bloc Trotasendas pots veure una estupenda selecció de fotografies per anar fent boca.

A BENICÀSSIM,

Via verda Benicàssim-Orpesa: si encara no la coneixes, aquest recorregut seguint l’antic traçat ferroviari és un regal per als sentits. O almenys per al de la vista per les espectaculars perspectives que ofereix la mar Mediterrània. Cada vegada són més els que utilitzen alguns dels punts del seu traçat que ho permeten per menjar la mona. També cal dir que sol estar molt concorreguda de senderistes i ciclistes, especialment en dates assenyalades com aquestes de Setmana Santa i Pasqua. Al bloc rutes i sendes, pots trobar informació i imatges que t’ajudaran a decidir-te.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!