Teatre de l’Home Dibuixat, els contes dels germans Grimm, circ i teatre en Benvingudes ParAules

lhomedibuixat pedra a pedra Aquest mes de març trenca amb la rutina de la major part de la resta de l’any a causa de l’acumulació de festes (Magdalena, Falles i Setmana Santa). També es distingeix per aglutinar dies internacionals dedicats a les arts, en concret als contes (dia 20), la poesia (21), les titelles (21) i el teatre (27). Són setmanes amb més temps lliure de l’habitual i des de la Diputació Provincial de Castelló s’ha programat una planificació que abastarà tres findes de divendres a diumenge en la qual s’inclouen expressions artístiques per a totes les edats, encara que principalment dirigides per als més joves. S’engloben sota el nom de Festival Benvingudes ParAules, I Trobada d´Històries als Aules i es desenvoluparan durant els caps de setmana de l’11 al 13 de març, del 18 al 20 i del 25 al 27. Sempre amb accés gratuït.

El principi (divendres 11) ho posaran sengles exposicions de fotografia i de titelles. La primera reunirà imatges d’Antonio García, Jorge Flores, Carmen Campos, José Carlos Muñoz i Laura Avinent; mentre que la segona serà a càrrec de CeBe Muntatges Teatrals, que l’endemà conduirà un taller de fabricació i maneig de ninots, impartit per Rebeca Castro i Carles Benlliure per a majors de 12 anys. Els divendres 18 i 25 realitzaran visites guiades a l’exposició oberta en Les Aules. A més, el diumenge 20 estrenaran l’obra Monstruos. També dins de l’apartat de titelles se situa la companyia valenciana Entucole (dissabte 12), que explicarà les aventures dels personatges que habiten en els llibres més coneguts. Un altre taller, aquest sobre il·lustració de contes, es realitzarà el dissabte 26, a càrrec de Mª José María i Raspall.

La part musical l’ocupen les xiques de Las Auténticas (divendres 11), el grup més jove de l’escena castellonenca i tota una revelació per la desimboltura i qualitat; i Artur Álvarez, qui oferirà un concert més adult, amb els poemes de Bernat Artola i Miquel Peris sonant a ritme de blues, amb l’acompanyament de La Blusera de la Mar (dissabte 19). Lasautenticas_fecstival La narració oral és l’apartat amb major activitat en aquest cicle que, a més, perllonga l’activitat que durant els set últims mesos s’ha desenvolupat en Les Aules. Dins de l’apartat més infantil, Llorenç González explicarà rondalles amb animals com a protagonistes (dissabte 12); el valencià Carles Cano cercarà els riures constants, mentre que Trotacuentos explicaran històries al mateix temps que les dibuixen (diumenge 13). En el segon cap de setmana, el professor Tarambana de Splai Teatre proposarà contacontes participatius (divendres 18); Mar Benegas vol transmetre el contingut dels contes però sense usar paraules (dissabte 19); i la vila-realense Rosabel Canós es ficarà en el seu paper de Contaclown (diumenge 20).

Per a un públic més adult, Tania Muñoz narrarà històries d’Orient (divendres 11); Susu Benítez s’encarregarà de transmetre contes i llegendes que habiten en les memòries dels pobles (dissabte 12); la murciana Inma Ruiz explicarà històries de terror (divendres 18); la il·licitana Cristina Maciá farà riure amb un monòleg sobre històries de parelles; des de València arribarà Vicente Cortés per a endevinar el futur dels presents (dissabte 19); el castellonenc Valentí Piñot realitzarà una mescla d’històries variades, anècdotes i situacions d’actualitat; el saragossà Mario Cosculluela es portarà jocs de paraules, picaresca, reflexió, mentre que Jauría Teatro explicaran contes còmics per a adults (dissabte 26).

Dins de l’apartat teatral, des de Betxí, La Troupe Malabó oferirà una sessió de màgia medieval (dissabte 12); Improplana acudirà amb la seua proposta de teatre improvisat, mentre que Tian Gombau/ L’Home Dibuixat representarà la internacional Pedra a pedra (divendres 25); els valencians Jauría teatralitzaran els contes dels germans Grimm (dissabte 26); Fanfi García, des de Les Alqueries, es ficarà en la pell d’un pallasso que intenta triomfar en el circ: i el tancament serà a càrrec de la companyia vila-realense La Furtiva, amb el seu multidisciplinari Sabates en l’aire (diumenge 27).

Programa de Benvingudes ParAules

Divendres 11
18:30. Inauguració de les exposicions de fotografia i de titelles
19:00. Las Auténticas
20:00. Tania Muñoz: Historias de Oriente

Dissabte 12
11:30. Llorenç Giménez: Fabules fabuloses
12:30. Entucole: Aventures en la biblioteca
17:30. Encebe: Taller de titelles
19:00. La Troupe Malabó: Màgia medieval
20:00. Susu Benítez: Contes en la memòria

Domingo 13
11:30. Carles Cano: Contes per a riure
12:30. Trotacuentos: Cuentos contentos

Divendres 18
18:00. CeBe: Visita guiada Vols saber una mica més sobre les titelles?
19:00. Splai Teatre:Tarambana i cia
20:00. Inma Ruiz: Los cuentos y el miedo

Dissabte 19
11:30. Mar Benegas: Sense paraules
12:30. Cristina Maciá: Amor a primera risa
17:30. Mar Benegas: Taller de poesia
19:00. Vicente Cortés: El clari vident
20:00. Artur Álvarez: Els nostres poetes a ritme de blues

Domingo 20
11:30. Rosabel Canós: Contes a les butxaques
12:30. CeBe: Monstruos

Divendres 25
18:00. CeBe: Visita guiada Vols saber una mica més sobre les titelles?
19:00. Improplana: Los improcedentes
20:00. Teatre de l’Home Dibuixat: Pedra a pedra

Dissabte 26
11:30. Valentí Piñot: Afers i coses que passen
12:30. Gossada Teatre: Contes dels germans Grimm
17:30. Mª José María i Raspall: Taller d’ilustració de contes
19:00. Mario Cosculluela: El camino de la palabra
20:00. Gossada Teatre: Contes còmics per a adults

Domingo 27
11:30 Fanfi: Katapuntum
12:30. La Furtiva: Sabates en l’aire

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!