César Bona, el millor professor d’Espanya, compartirà les seues tècniques i experiències en l’Edifici Cavallers de Bankia

César Bona2

Implicar a l’alumnat per complet en el procés educatiu, i que no depenguen d’un llibre de text; que de la mateixa manera que un professor ensenya, els xiquets i xiquetes també han d’ensenyar-li a ell; cridar a la participació en les aules i al fet que s’expressen i prenguen el control, ensenyar-los a ser futurs adults; i motivar i estimular la seua creativitat, alimentant de forma constant la seua curiositat. Aquests són alguns dels objectius que persegueix César Bona, finalista del Global Teacher Prize, la qual cosa li converteix en un dels cinquanta millors mestres del món i l’únic espanyol en la llista. És el millor professor d’Espanya, i estarà amb el seu llibre La nueva educación: Los retos y desafíos de un maestro de hoy el dimecres 13 d’abril a les 19.30 en el Saló d’Actes de l’Edifici Cavallers de Bankia (per motius d’aforament, s’ha canviat la conferència a aquesta ubicació), dins del cicle de xarrades i col·loquis de la Fundació Caixa Castelló. L’entrada serà lliure fins a completar aforament.

César Bona aposta per una escola que involucre a tots, tant als mestres com als alumnes i pares, aconseguint alimentar el seu interès i que siguen els xiquets i xiquetes les que s’acosten a l’educació. Partint de la idea inicial que els xiquetes i xiquetes seran els adults del futur, César Bona aconsegueix que es tornen importants i participen activament en el procés educatiu.

Entre els diferents projectes que ha desenvolupat i li han convertit en un dels millors mestres del món, es troba la iniciativa amb la qual van anar els seus propis alumnes els que van crear una protectora d’animals virtual, aconseguir que una classe de xiquets analfabets de 10 anys aprenguera a llegir o que els seus grups d’alumnes hagen rodat fins i tot pel·lícules i documentals.

Però açò no és tot, César Bona també col·labora amb altres projectes al costat de Aldeas Infantiles i recorre diferents punts del país per a compartir les seues experiències en les aules. Tal com també farà a Castelló, on mostrarà les seues tècniques de treball i aprofundirà en qüestions relacionades amb la importància o no dels llibres de text, els deures, educar en empatia, els exàmens d’avaluació, l’educació des de suports digitals, com adaptar-se a l’alumne i la situació de la pròpia educació dins de la política. I, és que, si hi ha alguna cosa que caracteritza a aquest increïble mestre és la seua tenacitat i compromís social.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!