MuMo a Castelló. Art contemporani ‘mòbil’ per a xiquets i xiquetes

mumo3_Marc-Josse-Rennes

Vila-real, Borriana, Onda i ara també a Castelló. El museu mòbil d’art contemporani MuMo (Musée Mobile en francès), permet que xiquets i xiquetes, especialment de 6 a 12 anys, puguen gaudir, descobrir, intercanviar i divertir-se amb l’art contemporani. En aquesta ocasió MuMo, a més de diferents col·legis (visites concertades als matins), també obri les seues portes a tots aquells o aquelles interessades a descobrir que amaga aquest gegant camió de l’art contemporani.

MuMo, una idea original de França i fundada per Ingrid Brochard, porta recorrent milers de quilòmetres des de 2011, captivant a xiquets i xiquetes de França, Camerun, Costa d’Ivori, Bèlgica, Suïssa i Espanya. Ara MuMo fa parada en diferents punts de Castelló; concretament en el Parc Pont de Ferro el divendres 8 d’abril (passades a les 18.00 i 19.00), en el Planetari de Castelló el 9 i 10 d’abril (de 10.00 a 14.00 i de 17.00 a 19.00) i el 12 i 13 d’abril en el parking del Palau de la Festa (amb passades a les 18.00 i 19.00).

Per fora sembla un simple camió, però la veritat és que la seua estructura pateix una autèntica transformació cada vegada que arriba a alguna ciutat. I és que fins i tot el seu exterior són diferents peces d’art, com l’estructura inflable en forma de conill de Paul McCarthy que governa el museu mòbil, els laterals dissenyats per Daniel Buren i l’increïble espiell instal·lat per Maurizio Cattelan, que els obrirà un món nou. En el seu interior, les obres de James Turrell, Sébastien Cordoleani, Miquel Barceló, Nari Ward, John Baldessari, Ghada Amer i Florence Doléac vesteixen els quatre espais, repartits en dos pisos, del MuMo; a més de les peces audiovisuals de Eija-Liisa Ahtila, Pierre Huyghe, Farhad Moshiri i Roman Signer.

MuMo ofereix diferents formes de veure l’art contemporani, des de quadres, escultures, instal·lacions, vídeos, etc. Tot açò amb l’objectiu d’acostar directament l’art al públic infantil, aconseguint que ho entenguen, i convertir-ho en una autèntica experiència que permet que puguen interactuar. Fascinant per fora i per dins, i summament divertit i didàctic.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!