La Fundació Caixa Castelló impulsa un taller de teatre d’ombres impartit per Valentí Piñot

image004

És una pràctica quasi tan antiga com l’ésser humà. Com a disciplina, el seu origen ho trobem a Xina i Índia, i no va arribar a Europa fins al segle XVIII. Es tracta del teatre d’ombres, una pràctica divertida i summament creativa que ajuda al fet que el públic explore en la seua imaginació. La insinuació, els jocs amb les formes i els contrastos entre ombres i llum són les característiques sobre les quals es desenvolupa aquest tipus de teatre.

Recuperant l’essència del teatre d’ombres i acostant-ho al públic juvenil, la Fundació Caixa Castelló prepara un taller de teatre d’ombres, dirigit a xiquets i xiquetes de 6 a 8 anys i que es desenvoluparà l’última quinzena de setembre en la Sala San Miguel (c/ Enmig, 17) de Castelló.

Durant aquest taller, xiquets i xiquetes podran experimentar amb les llums i les ombres, creant infinitat de possibilitats i de formes a través de pantalles, objectes i els seus propis cossos. També se submergiran en un procés creatiu que els permetrà jugar amb la seua imaginació, des d’una perspectiva individual fins a la col·lectiva. Però a més d’açò, el Taller de teatre d’ombres i llums per a joves de la Fundació Caixa Castelló també els donarà les eines i tècniques necessàries perquè siguen ells i elles mateixes els qui donen forma als seus propis guions teatrals i contes per a poder representar-los.

image003L’encarregat d’impartir aquest taller serà l’actor castellonenc Valentí Piñot (cia. Factoria d’Històries). L’actor i clown, que compta amb una notable trajectòria artística, serà l’encarregat de guiar-los en cadascuna de les sessions a través d’una part teòrica, una representació a la qual ell mateix donarà forma i diferents sessions de jocs amb els i les alumnes per a posar en pràctica tot l’après.

El taller es dividirà en dos grups: un de 6 a 8 anys (de 17.00 a 18.00) i un altre de 9 a 13 anys (de 18.15 a 19.30). El nombre màxim de places per a cada sessió serà de 15 persones i inscriure’s és totalment gratuït.

A més, el taller culminarà en una representació final el 30 de setembre en la Sala San Miguel (18.30), en la qual els i les alumnes mostraran les seues peces al públic.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

magdalenas_portada
Cuina divertida
Magdalenes casolanes

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!