La Fundació Caixa Castelló impulsa un taller de teatre d’ombres impartit per Valentí Piñot

image004

És una pràctica quasi tan antiga com l’ésser humà. Com a disciplina, el seu origen ho trobem a Xina i Índia, i no va arribar a Europa fins al segle XVIII. Es tracta del teatre d’ombres, una pràctica divertida i summament creativa que ajuda al fet que el públic explore en la seua imaginació. La insinuació, els jocs amb les formes i els contrastos entre ombres i llum són les característiques sobre les quals es desenvolupa aquest tipus de teatre.

Recuperant l’essència del teatre d’ombres i acostant-ho al públic juvenil, la Fundació Caixa Castelló prepara un taller de teatre d’ombres, dirigit a xiquets i xiquetes de 6 a 8 anys i que es desenvoluparà l’última quinzena de setembre en la Sala San Miguel (c/ Enmig, 17) de Castelló.

Durant aquest taller, xiquets i xiquetes podran experimentar amb les llums i les ombres, creant infinitat de possibilitats i de formes a través de pantalles, objectes i els seus propis cossos. També se submergiran en un procés creatiu que els permetrà jugar amb la seua imaginació, des d’una perspectiva individual fins a la col·lectiva. Però a més d’açò, el Taller de teatre d’ombres i llums per a joves de la Fundació Caixa Castelló també els donarà les eines i tècniques necessàries perquè siguen ells i elles mateixes els qui donen forma als seus propis guions teatrals i contes per a poder representar-los.

image003L’encarregat d’impartir aquest taller serà l’actor castellonenc Valentí Piñot (cia. Factoria d’Històries). L’actor i clown, que compta amb una notable trajectòria artística, serà l’encarregat de guiar-los en cadascuna de les sessions a través d’una part teòrica, una representació a la qual ell mateix donarà forma i diferents sessions de jocs amb els i les alumnes per a posar en pràctica tot l’après.

El taller es dividirà en dos grups: un de 6 a 8 anys (de 17.00 a 18.00) i un altre de 9 a 13 anys (de 18.15 a 19.30). El nombre màxim de places per a cada sessió serà de 15 persones i inscriure’s és totalment gratuït.

A més, el taller culminarà en una representació final el 30 de setembre en la Sala San Miguel (18.30), en la qual els i les alumnes mostraran les seues peces al públic.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!