Montessori. Una pedagogia diferent i oberta a xiquets, pares i professors

Mar, guia de Montessori Centro Maternal Infantil, con uno de los alumnos

Montessori Centre Maternal Infantil, el primer de la província de Castelló a aplicar aquesta pedagogia, ja està en marxa. Oberta a l’escolarització de xiquets de 0 a 6 anys, compta amb l’homologació i subvenció de la Conselleria d’Educació. I, per a acostar els beneficis d’aquest mètode educatiu als pares, l’adreça del centre ha organitzat una jornada de portes obertes el dissabte 24 de setembre, a les 19.30 hores, en la pròpia escola, situada a la Vall d’Uixó. Allí, les famílies podran conèixer les àmplies instal·lacions del centre, descobrir els benefcis del seu projecte educatiu i exposar aquells dubtes que puguen tenir.

La pedagogia Montessori afavoreix l’autonomia dels xiquets, augmenta la seua autoestima i desperta el desig innat que tots tenim per aprendre. “Els xiquets gaudeixen aprenent en aules amb ambients preparats i pensats per a açò, en espais amplis i lluminosos on poder moure’s lliurement, amb materials específcs i personal format en aquesta metodologia”, expliquen des del centre i agreguen: “Propiciem l’ambient idoni per a la millor educació dels xiquets en l’etapa de 0 a 6 anys, reconeguda pels experts com la més important de la seua formació”.

Descomptes especials i transport fins a Castelló
Amb motiu de la inauguració, Montessori Centre Maternal Infantil ofereix descomptes a totes les famílies que formalitzen la matrícula del seu fill abans del 31 d’octubre, i també hi ha reduccions en la quota per a les famílies que matriculen a més d’un fill en el centre. Disposa de servei de transport fins a Castelló i altres poblacions properes. D’altra banda, i respectant l’alimentació com a part fonamental en el creixement i desenvolupament del xiquet, en Montessori Centre Maternal Infantil el menú està dissenyat per una nutricionista, amb menjar casolà cuinat en les pròpies instal·lacions del centre i utilitzant productes ecològics i de proximitat.

Horaris i preus flexibles
Montessori Centre Maternal Infantil obri les seues portes de 7.30 a 18.00 i té flexibilitat horària per a adequar-se a les necessitats de cada família.

Què fer? Ioga, anglès, art, hort…
El projecte educatiu inclou, al seu torn, un ventall d’activitats que complementen a la perfecció el mètode Montessori. Parlem, per exemple, de ioga, anglès amb professora nativa, art… Les instal·lacions són molt àmplies i lluminoses i compten amb un pati de 900 m2, que inclou un hort que cuiden professores i xiquets.

Formació per a pares i professors
L’adreça de Montessori Centre Maternal Infantil vol fomentar la proximitat entre les famílies i el propi centre, així com oferir eines de formació per als pares. Serà a través de les Activitats en Família i l’Escola de Pares. Al seu torn, també obrin les seues portes a totes aquelles persones que, sense necessitat que els seus fills estiguen matriculats en el centre, tinguen interès a conèixer aquesta pedagogia. Així, hi haurà cursos i tallers Montessori durant tot l’any, dirigits a famílies, professors, estudiants… Es tracta d’un cicle de 10 cursos, que se celebraran l’últim dissabte (no festiu) de cada mes, de 9.00 a 13.00 hores, i seran impartits per Mar, guia Montessori del centre. Tots ells, amb una metodologia teòric-pràctica, recolzats en suport audiovisual i amb el material propi de la pedagogia Montessori. El primer d’aquesta sèrie de cursos es realitzarà el dissabte 24 de setembre, sota el títol Introducció a la pedagogia Montessori.

Finalment, a partir de gener s’impartiran cursos en Disciplina Positiva, en la qual també podrà participar qualsevol persona que estiga interessada, tinga o no fills matriculats en el centre.

Jornada de portes obertes
A més, aqueix mateix dissabte 24 de setembre a la vesprada (19.30), Mar, guia del centre, donarà més detalls sobre el treball diari en les aules, així com dels cursos formatius Montessori. Al seu torn, Cristina Sanz, també guia Montessori i certifcada en Disciplina Positiva, parlarà sobre la pedagogia Montessori com a filosofia de vida, al mateix temps que es donarà resposta a totes les consultes que es puguen plantejar.

“Sabem de la importància d’una educació de qualitat en la primera infància, moment crucial per al desenvolupament de la persona. Creiem i confiem en les capacitats de tots els xiquets i xiquetes, i la nostra experiència i esforç estan orientats per a fomentar en cadascun d’ells el seu desig innat de trobar el camí, per a descobrir el seu propi món, a través de l’experimentació. L’experiència de més d’un segle de la pedagogia Montessori implantada a tot el món ens avala” conclouen des del centre.

Montessori Centro Maternal Infantil (cubo de trinomio)

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

3 thoughts on “Montessori. Una pedagogia diferent i oberta a xiquets, pares i professors

  1. Pingback: Publicación en Espai Menut. Día de puertas abiertas – Centro Maternal Infantil

  2. Pingback: ¡Montessori Centro Maternal Infantil abre sus puertas! – Centro Maternal Infantil

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!