Mostra d’Arts Escèniques de Castelló. Teatre i música al carrer

rockin splai

El teatre i la música invadixen per complet la ciutat de Castelló. Es tracta de la Mostra d’Arts Escèniques de Castelló, un festival al carrer que se celebra del 13 al 16 d’octubre i que divideix la seua programació en diferents localitzacions del centre de la ciutat; a més, enguany s’incorpora el Parc de la Panderola del Grau de Castelló. Propostes per a tots els gustos i de totes les formes, i amb entrada lliure.

Teatre infantil

Entre les propostes que porta la Mostra de 2016, apareixen algunes dirigides especialment per al públic infantil i familiar. Propostes com la Splai Teatre amb Els Rockin’Xics (dissabte 15 a les 12.00 en la plaça Hort dels Corders), un grup de rock que té una forma molt curiosa d’interpretar les seues cançons i que recupera l’essència dels guateques a través de la música, la festa i l’animació.

També teatre itinerant, com Satsuma 3.0 de Scura Plats (dissabte 15 a les 19.00 en el Passadís de les Arts), una impressionant posada en escena retro-futurista amb l’aparició d’uns personatges d’un altre planeta que necessitaran del públic per a salvar el planeta. Per la seua banda, la companyia Xarop Teatre lluita contra les pors que ens vam crear nosaltres mateixos a través de Monstruos (dissabte 15 a les 12.00 en el Parc de la Panderola i a les 18.00 en el Passadís de les Arts).

Finalment, destacar també la proposta de titella valenciana de guant La terra dels babaus del  Ball de Sant Vito (diumenge 16 a les 12.00 en la plaça Hort dels Corders), un espectacle per a tots els públics en el qual recuperen l’essència del vell teatre de titelles.

Teatre per a tots els públics*

La Mostra també porta algunes propostes teatrals aptes per a tots els públics. Teatre amb el qual podrem conèixer la peculiar jornada laboral de 4 brokers de Wall Street  a ritme funky en The Wolves de   La Fam (divendres 14 a les 18.00 en el Passadís de les Arts); el que pot arribar a succeir a l’interior d’una fàbrica en l’obra L’engranatge de   La Finestra Nou Circ (divendres 14 a les 19.00 en el Passadís de les Arts), amb una proposta que unix participació, música i malabars; o què s’amaga després del màgic Circus Show de La Circular (diumenge 16 a les 12.00 en el Parc de la Panderola), amb jocs participatius i sorprenents elements circenses.

També hi haurà lloc per a la reflexió. Com amb Nàufrags de la Industrial Teatrera (dissabte 15 a les 22.30 en la plaça Hort dels Corders), una història explicada en clau de clown sobre dos col·leccionistes de moments, persones que es troben i es perden; de quina manera ens posicionem davant la situació dels refugiats, una reflexió duta a terme per la companyia de dansa A Tempo Dansa en #Detraca (dissabte 15 a les 20.00 en el Passadís de les Arts); o com convertir en un valent a aquell que va ser capaç de convertir els seus somnis en realitat, amb Don Quijote de Teatre de la Resistència (divendres 13 a les 22.30 en la plaça Hort dels Corders). Finalment, Valentí Piñot realitzarà el monòleg participatiu Una classe amb D. AB[L] (dissabte 15 a les 23.30 en la plaça Hort dels corders), on un professor realitzarà una classe teòric-pràctica de teatre i representarà al costat dels espectadors la peça de Romeo i Julieta.

La Mostra també sona

La programació teatral de la Mostra es compagina amb una completa programació musical en la qual destaquen les actuacions de deu grups i/o artistes que actuaran de manera itinerant durant els dies que dure la Mostra en diferents llocs.

D’aquesta manera es creen dos recorreguts anomenats pentàgons; un de diürn, que passarà per la plaça Hernán Cortés, av. Rei En Jaume, c/Enmig i plaça Santa Clara, i un altre nocturn, que se succeirà en les terrasses dels locals Como Antes, Blason, La Vermuteria 1858, Cafè Ágora i Dady’s, Las Bocas, Candela, Link Down & Cia., Spoonful i Platos Rotos. Els artistes que participaran en el pentàgon musical de la Mostra són Thaïs Morell (bossa nova), Tomás de los Caños (flamenc), Los Coringas (rockabilly), Sotos (rock), Los Walkers (soul), Sapos Sucios (cabaret rock), Acoplados (flamenc fusió), B-Sharp (música negra), Desiguales (rock folk) i Tope II (rock).

A més, la Mostra d’Arts Escèniques de Castelló també comptarà amb els concerts de Laton Brass, Luis Prado, Tortel, la Banda Municipal de Castelló i Pagagnini.

DESPLEGABLE-FINAL-OK

*Segons la programació de la Mostra d’Arts Escèniques de Castelló, aquestes obres són aptes per a tots els públics; pots consultar la programació ací.

_foto de portada per Carme Ripollès (ACF)

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!