Els natius digitals i l’ús de les tecnologies, a debat #EnModoAvión

presentacion_libro_nativos_digitales_1_nt_0

Formen part del nostre dia a dia. Els utilitzem per a comunicar-nos, per a trobar-nos, informar-nos, comprar, guiar-nos, organitzar-nos, treballar i fins i tot per a vestir-nos, menjar i relacionar-nos. Però, sabem conviure amb els nostres smartphone? Estem enganxats al nostre telèfon mòbil? I quan es tracta de menors, quan els hem d’introduir a l’ús de smartphones o tablets? Quin és la relació que haurien de tindre els xiquets i xiquetes amb aquest tipus de dispositius? Sobre aquestes i altres qüestions relacionades es donarà resposta en la xarrada Los nativos digitales no existen, dins del nou cicle de xarrades #EnModoAvión, impulsat per Cuatroochenta amb la col·laboració de la Universitat Jaume I.

#EnModoAvión naix amb el propòsit de promoure un ús intel·ligent i responsable de la tecnologia a través d’una sèrie de xarrades que abordaran diferents temàtiques relacionades. Totes elles estan dirigides a pares, mares i educadors, però també a qualsevol persona interessada i fins i tot als propis menors. En aquest cas, amb Los nativos digitales no existen es persegueix abordar l’impacte dels mòbils en els menors a partir del llibre homònim. Una cita #EnModoAvión, literalment, perquè el propòsit és, precisament, alliberar-nos d’aqueixa tecnologies per a reflexionar sobre elles, que tindrà lloc el 27 de setembre a les 17.30 en el Menador Espai Cultural amb entrada lliure (necessària inscripció prèvia).

Per a plantejar claus sobre l’educació digital i de quina manera fer un ús intel·ligent del mòbil, #EnModoAvión comptarà amb la participació dels propis coordinadors del llibre Los nativos digitales no existen (Deusto Edicions, 2017), del que parteix aquesta primera trobada, Susana Lluna i i Javier Pedreira ‘Wicho’; al costat d’ells els autors i investigadors Jordi Adell, Jordi Martí (professor), Claudia Dans (Temps BBDD) i Francesc Esteve (professor). La xarrada estarà moderada per la periodista Mariola Cubells, actual directora de l’àrea del pensament i entreteniment de Espai Rambleta València i analista de televisió en el programa La Finestra de la Cadena Ser.

És veritablement l’ús de la tecnologia alguna cosa innat o espontani en les noves generacions? A partir d’aquesta idea es reflexionarà en un debat totalment obert sobre si realment saben com funcionen, si el saber utilitzar-les va lligat amb veritablement saber com utilitzar-les, com construir la seua identitat i protegir la seua privadesa, entre unes altres.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!