Robòtica i noves tecnologies. El Hackathon també és per a xiquets i xiquetes

unnamed

Les noves tecnologies i la robòtica no estan renyides amb l’edat. Precisament açò és el que vol demostrar el Hackathon en la seua segona edició, que tindrà lloc del 29 de setembre a l’1 d’octubre. Per a açò, el Hackathon amplia la seua completa programació amb activitats dirigides a xiquets i xiquetes, aconseguint que aquests s’introduïsquen en la tecnologia.

En aquest cas, el Hackaton proposa robòtica educativa al costat de l’equip de Robotix LLEC Education a través d’una sèrie de tallers dirigits i adaptats a diferents grups d’edats: de 3 a 5 anys, de 6 a 8 anys i de 9 a 16 anys. Cada taller es desenvoluparà el dissabte 30 de setembre en el Poliesportiu de la Unviersitat Jaume I de 10.00 a 14.00. El preu del taller és de 5 euros i les places són limitades, per la qual cosa és necessari inscriure’s prèviament a través de la pàgina web del Hackathon.

La robòtica és una de les eines més eficaces per a acostar a xiquets i xiquetes a les noves  tecnologies, aconseguint que desenvolupen altres capacitats, com la creativitat, el treball en equip, les matemàtiques, psicomotricitat i les habilitats  manuals. Els tallers que proposa el Hackathon s’adapten a les edats de cada grup i les seues necessitats, fins i tot els grups més majors aprendran les bases per a controlar i moure el seu propi robot. L’excusa perfecta perquè xiquets i xiquetes tinguen el seu primer contacte amb la robòtica.

A més del taller matinal per al públic infantil del dissabte 30, la segona edició del Hackathon, una trobada que naix amb el propòsit de fomentar el desenvolupament col·laboratiu de programari i maquinari per a generar un ecosistema d’innovació i creativitat, també comptarà amb una completa programació de xarrades i la participació d’experts com Pedro Bisbal (Xarxa Business Angels InnoBAN), David Rodríguez i Marque Domine (Catnnes Game Studios i Hive) i la nutricionista Pilar Esquer, entre molts altres. També hi haurà activitats relacionades, trobades i esdeveniments relacionats amb el Focus Pime. Si vols saber més, consulta la seua pàgina web.

Nou curs infantil en el Hackathon: Creació de videojocs

A causa de la gran quantitat de peticions que ha rebut el Hackathon per a participar en els seus tallers infantils de robòtica, la cita programa una nova activitat per al públic infantil. En aquest cas, i de la mà de l’equip de Gamesonomy, xiquets i xiquetes de 8 a 16 anys (grups organitzats segons edats) podran crear els seus propis videojocs.

Dins d’aquesta activitat, xiquets i xiquetes realitzaran un taller de creació de sprites, taller del motor de ciències, taller de programació de marcadors de punts i un taller d’animació de personatges; combinant art, ciència, matemàtiques i tecnologia. El taller de creació de videojocs de Gamesonomy també es realitzarà el 30 de setembre de 10.00 a 14.00 en el Poliesportiu de la UJI; el preu del taller és de 5 euros i és necessari inscriure’s prèviament a través de la pàgina web del Hackathon infantil.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!