El Teatre Principal es transforma en una biblioteca de sorolls i sons

bibliotecaRuidosSonidos2-1024x768

Des que el Institut Valencià de Cultura (IVC) va anunciar la seua programació per al quart trimestre de 2017, Alfonso Ribes, coordinador del IVC a Castelló, va deixar clar que una de les noves línies que s’anaven a desenvolupar en la programació seria la de l’aposta per la didàctica i una programació infantil i familiar cuidada i de qualitat amb el nom Motxilla Cultural.

La programació del IVC a Castelló proposa diferents espectacles i tallers per als mesos d’octubre, novembre i desembre en el Auditori i Palau de Congressos, el Museu de Belles Arts i EACC. A més de les activitats per a escolars, destaquem allò tallers i espectacles oberts al públic.

Auditori i Palau de Congressos de Castelló

Les famílies de la música
Aquesta proposta permetrà que xiquets i xiquetes (i tota la família) coneguen les famílies d’instruments, la seua funcionalitat, principals característiques i possibilitats sonores. Tot açò a través d’exemplificacions en directe i amb una interpretació final en la qual ells i elles mateixes intervindran.
Dia: 28 octubre
Hora: 18.00
Preu: 4 euros

Canti Vaganti: Piccolino
Aquest duo ens ofereix un cinema-concerte en el qual, a través de la història del seu personatge de plastilina, Piccolino, homenatgen a les cançons tradicionals infantils italianes, espanyoles i angleses. Piccolino és un espectacle carregat d’estímuls sensorials en el qual la música es troba amb les imatges.
Dia: 5 novembre
Hora: 12.00
Edat: 6 mesos fins a 6 anys
Preu: 4 euros

Teatre Principal

Biblioteca de sorolls i sons
No és la primera vegada que arriba a Castelló aquesta proposta de José Antonio Portillo i Enric Monfort, però sempre resulta interessant descobrir-la. Es tracta d’una particular biblioteca en la qual els sons i els sorolls més quotidians es poden escoltar, transformar, arreplegar i catalogar dins d’ella. D’aquesta manera, xiquets i xiquetes experimenten i exploren el fet físic de cada so i el seu significat emocional. Per a açò, Enric Monfort s’ha inspirat en la pel·lícula The big store de Charles Reisner amb la intenció que es vegen atrapats pels sons quotidians i que aquests criden la seua curiositat i creativitat artística.
Dies i hores: 16 desembre, a les 18.00 i 19.30, i 17 de desembre, a les 11.30 i 13.00
Preu: 4 euros

Museu de Belles Arts de Castelló

Tangent. De l’autoretrat al selfie
Unint la pintura i la fotografia, aquest taller proposa que el públic infantil i familiar visite el Museu d’una forma diferent mentre aprofundeix en la cultura visual i la creació artística a través d’una activitat que, en realitat, vam portar fent des de fa segles: l’autoretrat, ara conegut com selfie. L’objectiu és el que donen forma a un quadre de múltiples autoretrats que servisquen per a deixar un rastre del seu pas pel Museu i reflexionar sobre la seua identitat i la identitat de l’ésser.
Dies: del 21 d’octubre de 2017 al 25 de març de 2018
Hores: dissabte de 12.00 a 13.30 i de 16.30 a 18.00 i de 18.30 a 20.00; i diumenge de 10.00 a 11.30 i de 12.00 a 13.30

23471956_1482519915188608_1361499800971197361_n

Com fer fotos amb una llanda? Fotografia estenopeica
Fotolateras s’encarreguen de dirigir aquest taller en el qual aprendrem com fer una fotografia sense necessitat de tenir una càmera. Com? Utilitzant una llanda mecànica. A més, com cada llanda té les seues pròpies característiques, cadascuna d’elles es convertirà en un objectiu diferent.
Dies: 16, 22, 27 i 29 de desembre i 3, 4 i 13 de gener

100 anys de pintures rupestres de la Valltorta. Calca les pintures rupestres
Aquesta instal·lació didàctica proposa a xiquets i xiquetes que es convertisquen en pintors i calquen les manifestacions d’art rupestre que es troben en la Valltorta i Morella la Vella.
Dies: d’octubre a juny

tallers didactics alumnes

Espai d’Art Contemporani de Castelló (EACC)

Espai de Telles
Aquest espai del EACC els convida a participar, observar, investigar i descobrir pel seu compte a través de la instal·lació. No hi ha instruccions, solament la curiositat. Llums, colors i formes perquè desenvolupen la seua curiositat, ja siga de forma col·lectiva o individual.
Edat: 0 a 3 anys
espai de telles

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

One thought on “El Teatre Principal es transforma en una biblioteca de sorolls i sons

  1. Pingback: De la escultura valenciana al poder del paisaje y del retrato, en el Museu de Belles Arts | nomepierdoniuna

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!