El cicle Sentim els Parcs acosta el hip hop i la rima al públic familiar

lema-portada

Si per alguna cosa es caracteritza la música rap és per la seua proximitat. La seua naturalesa és el carrer i el seu propòsit reflectir la realitat a través de les rimes. La música urbana en general i el rap en concret són gèneres cada vegada més propers i coneguts. Fora han quedat estereotips i prejudicis i ara les rimes atrapen a tots els públics, inclòs el públic més jove.

Una bona prova d’açò l’hem pogut viure en primera persona a Castelló amb les diferents visites que ha realitzat el mc Arkano a la província; des de la seua aparició en la plaça Les Aules durant la presentació de la webserie Gens serà igual, la seua improvisació en el camp del Vila-real o en una trobada a Benicàssim que va reunir a un bon nombre de persones. També El Langui i el seu taller sobre conscienciació contra l’assetjament escolar a Vila-real o fins i tot el mc castellonenc BRK, que ha participat en diversos tallers en col·legis i instituts de la província.

El rap s’ha convertit en una de les millors eines per a aconseguir que missatges com la tolerància i el respecte calen en el públic jove. Una excusa que també pot servir perquè xiquets i xiquetes troben una nova forma d’expressió, coneguen nous gèneres i ritmes i s’acosten al món de la lírica.

El cicle d’activitats esportives, medi ambient i cultura dirigit al públic familiar Sentim els Parcs també es contagia d’hip-hop i dedica el seu mes de gener al gènere.

L’encarregat d’arrancar la programbació serà el jove mc castellonenc Hummer Lema el diumenge 14 de gener en la plaça Joan Baptista Porcar. Lema acaba de publicar Mientras Castellón Duerme (2017), un senyal representatiu de l’estil increïblement versàtil d’aquest mc. A més del seu concert, que començarà a les 12.00, la jornada (d’11.00 a 13.30) es completarà amb una activitat de pilota valenciana a càrrec del Club Pilotari de Castelló i jocs educatius Juga Fusta. Totes les activitats i concert són amb entrada lliure.

El 28 de gener Sentim els Parcs es traslladarà a la plaça Primer Molí (de 11.00 a 14.00) amb les rimes d’Ácido 420. A més de l’activitat de patinatge a càrrec del Club Patí Castàlia, tallers de sensibilització mediambiental i els jocs educatius Juga Fusta.

Febrer arrancarà el diumenge 11 en la plaça María Agustina amb la proposta de rap- fusió Doctor Seco & La Seco Band, activitat d’esgrima i jocs educatius. Li seguirà el diumenge 25 en la plaça Pintor Sorolla amb Mortu, membre de Malditos Bastardos, i una carrera a peu i animació i jocs educatius.

Març comptarà amb una única cita, serà el diumenge 25 en el Parc de la Panderola del Grau de Castelló, amb activitats de bàsquet, jocs educatius i l’actuació del comboi de rap format per Kaizen, Quesito Rayo i Xori.

Mortu (Malditos Bastardos).

Mortu (Malditos Bastardos).

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!