Onda, ‘Ple de Titelles’ en Setmana Santa

56

El boom de les titelles. I una bona mostra d’açò és el naixement del Festival Ple de Titelles a Onda, que celebrarà la seua primera edició el 31 de març sota la direcció artística de Celia Salcedo i Pep Bello de Proyecto Caravana i converteix el Castell d’Onda en la seu de les titelles amb espectacles i tallers artístics durant tot el dia, i amb entrada lliure.

El Festival Ple de Titelles ens proposa molt bons i encertats moments per a reflexionar a través del teatre animat i les titelles. Perquè xiquets i xiquetes (i també els adults) puguen submergir-se en altres mons i entendre noves realitats. Tal com ocorre amb la proposta Dos dudosos bandoleros de la companyia Títeres del Guantazo (a les 12.30), resultat de la unió entre Caravana Project i Tracalet. Aquesta història ens presenta a Otilio i Arlequí i narra les seues aventures, convidant al públic al fet que reflexione sobre el moment actual de desocupació i falta de valors.

A la vesprada, a les 17.00, la cia. Ortiga Teatre ens presenta a una xiqueta i al seu núvol en Kumunulimbu. A través de la història d’aquesta xiqueta i el seu núvol, la qual s’encarrega de donar-li de beure i d’alimentar a les seues plantes fins que un dia desapareix; la xiqueta començarà un intens viatge per a trobar-la fins que descobrirà que un gegant ha atrapat al seu núvol per a explotar-la en el seu benefici… A partir d’aquest punt es desenvolupa una temàtica relacionada amb la immigració que convida a reflexionar sobre la situació de totes aquelles persones que s’han vist obligades a abandonar les seues cases per la guerra, la pobresa i l’explotació.

FireShot Capture 18 - Kumulunimbu - http___ortigat.wixsite.com_ortiga_kumulunimbu

Tancarà la primera edició del festival la cia. Titiriteros de Binéfar amb Maricastaña (a les 18.15). Aquesta proposta presenta a xiquets i xiquetes diferents textos clàssics adaptats d’autors com Ramón Gómez de la Serna, Juan Ramón Jiménez, Miguel Hernández, María Elena Walsh i Antoniorrobles. Els encarregats d’explicar-nos aquests contes seran Maricastaña i Bruno, els qui ens demostraran que tot el que succeeix en els contes pot ser realitat (encara que solament siga per un moment). Maricastaña compta amb el Premi FETEN 2014 a Millor espectacle de titelles.

A més de les obres de teatre, la programació la completen diferents tallers de construcció i manipulació de titelles adaptades a diferents públics al matí (a partir de les 11.00) i a la vesprada (a partir de les 16.00).

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!