Formigues Festival aposta per espais de debat

FORMIGUES 2017

Entre les més de 50 activitats programades pel Formigues Festival per a la seua junglera sisena  edició, que comença aquest cap de setmana (12 i 13 de maig) en el recinte VillaCamp de Benicàssim sota el lema Welcome to the Jungle (pots consultar la guia completa del festival en aquest enllaç) emergeixen la vintena de xarrades repletes d’aprenentatge, consells i diversió de Fauna i Fòrum. Un dels 17 hàbitats de la selva Formigues i on les oïdes s’aguditzen per a escoltar grans experiències sobre educació, ecologia, alimentació, viatges o literatura. Les xarrades s’estendran també a la nova zona Wild Parents, amb ponències i tallers per a mares i pares, o l’espai Cadells.

Precisament la literatura, els contes, vertebraran diverses de les activitats de Fauna i Fòrum. La sessió de contacontes El refugi dels monstres oblidats, a càrrec de Remombori Cultural, inaugurarà l’agenda el dissabte 12 de maig. Sessions de literatura narrada que serviran també per a destacar els valors lligats a la diversitat, com acostarà el projecte Contes Familiars per a abordar d’una manera propera i entranyable la diversitat familiar de la societat actual. La idea original i l’autoria dels textos de Contes Familiars té dos noms propis, el de les mestres, i també mares, Natàlia Ferrús i Antònia Cardona, als qui s’uneix la il·lustradora Alba Bla, que dóna vida als personatges que plasmen en les seues il·lustracions.

Els contacontes es fusionaran amb tallers de titelles i màscares en les sessions en anglés Hystoritelles (Les girafes no saben ballar o El llibre de la selva) per part d’Elian’s British School Castelló. Completa el cercle de propostes literàries amb compromís social la presentació de Cuentos para entender mi mundo, a càrrec de l’Associació NUPA, una de les entitats socials amb veu en aquest sisè Formigues. Un conte per a afrontar amb optimisme situacions que impliquen canvis en la infància i que té una fi solidària amb aquest col·lectiu, que ajuda a xiquets i adults amb fallada intestinal, nutrició parenteral i/o trasplantament multivisceral.

També diversa serà la gamma de xarrades en Fauna i Fòrum: Espai per a mares astronautes és la proposta de Vanesa Martínez, psicòloga i terapeuta Gestalt, que al seu torn impartirà en l’hàbitat Wild Parents sengles tallers de Desmadradas, el projecte amb el qual pretén crear “un espai per a mares a les quals els vinga de gust de tant en tant soltar el comandament de la nau espacial i sentir com és açò d’estar sense la necessitat d’organitzar, sostenir o cuidar de la tripulació durant unes hores”.

Regulació emocional: Un regal en forma de carta, és una de les xarrades programades per Postalkids, un col·lectiu que acosta als més xicotets l’hàbit de l’enviament i recepció de correu postal, incloent en cadascun un joc o regal que els convida a aprofundir en valors i coneixements importants per al seu creixement i desenvolupament. Postalkids assumirà a més sengles sessions del taller Música i emocions en la zona Wild Parents, dirigit a mares i pares per a explorar les seues pròpies emocions a través de la música.

Yvonne Laborda, de Tribu Mares Conscients, impartirà la conferència Les quatre arrels de l’Educació Conscient i el col·lectiu SEU Bird Life abordarà, en la conjuntura junglera que ofereix el Formigues, una xarrada sobre Tràfic i plagues d’animals exòtics.

Fauna i Fòrum projectarà el documental Mirando al mundo con ojos de niño, de Famílies en Ruta, que recopila l’experiència de diverses famílies que han passat per l’aventura de prendre’s un període sabàtic per a realitzar al costat dels seus fills llargs viatges pel món. I del cinema a les taules, en format familiar, amb la teatralització a càrrec de Torbellino Teruelo de En tus brazos, un conte i una guia per a tota la família, dissenyat per a treballar els patrons educatius que impedeixen la lliure expressió de les emocions.

L’alimentació saludable saltarà al programa de Fauna i Fòrum amb el taller Desdejunis i berenars saludables, per part de la dietista i nutricionista Sheila Amela; i a la zona Cadells, on aquesta mateixa professional parlarà també de la Iniciació amb els primers aliments: BLW. Ací, en Cadells, també es parlarà d’educació, amb el col·lectiu Madres Desterradas i la seua xarrada i jocs sobre Experiències Montessori a casa.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!