Guia Formigues Festival 2018: Welcome to the jungle!

Fetén Fetén 2

És la cita musical i familiar de l’any sens dubte. El Formigues Festival està fet a la mesura de xiquets i de xiquetes, però també d’adults, l’excusa perfecta que els xiquets també puguen gaudir de l’experiència d’un festival de música. Encara que la veritat és que el Formigues és molt més que música, al seu cartell s’afigen propostes de teatre i circ i un munt de tallers i activitats. En la seua sisena edició, que tindran lloc els dies 12 i 13 de maig en el recinte VillaCamp de Benicàssim, el Formigues Festival ha preparat una temàtica molt divertida: Welcome to the jungle (inspirat en Guns N’Roses). Una nova edició que arriba amb ampliació de zones, oferta i aforament.

Així sonarà el formiguer

En el cartell musical d’aquest formiguer convertit en una jungla es troben propostes tan interessants com la de Fetén Fetén, on es trobem a Diego Galaz i Jorge Arribas de La Musgaña. Fetén Fetén ens proposa un viatge per la música tradicional d’una forma fresca, divertida i molt bailable. La possibilitat de viatjar per tot el món a través de la música i d’instruments tan sorprenents com una paella o un violí trompeta.

Recuperant la cultura popular és també l’objectiu del projecte de la pedagoga Eva González i el professor Jesús Sáez, Marieta Ganduleta, amb el qual acosten la música i els contes de la cultura popular valenciana a xiquets i xiquetes allunyant-los de tòpics infantils.

El Formigues Festival també ens convida a viatjar, en aquest cas un viatge en el temps a través de la història de la música. Concretament des dels anys 50 fins avui. Així és Top of the class, espectacle impulsat pel periodista David García, el músic Javier Maresca i el productor Antonio Sañudo que recorre la història de la música pop i rock i la seua evolució, sense deixar a després d’altres gèneres com el blues i el country. Sense oblidar tampoc la sessió de Dj Mesías amb una de les seues particulars combinacions entre rareses i hits.

Aquesta última tanda de confirmacions s’afigen a la del pop en format familiar de Petit Pop i la Party Family de Dj Mom, tota una descàrrega de hits de electro pop, dance i funk. Sense oblidar a les dues propostes guanyadores de l’II Concurs de bandes Formigues Festival, amb el grup madrileny de rock Black & Beat, que a més d’ocupar el primer lloc del concurs tindran l’oportunitat de gravar un single en La Seta Azul, i la banda de pop-rock vila-realense Teen Twelve.

A més de música

Quant a la programació d’arts escèniques, el Formigues Festival es traslladarà al món del circ de la Troupe Malabó amb Sonata Circus, espectacle multidisciplinari que es val de teatre, circ, clown, música i humor per a explicar la història de dos somiadors. També màgia, aquesta vegada de la mà dels mags Kostu i Juanjo amb l’espectacle Magia a Dos.

Formigues Festival, de tardeo

El dissabte 12, Formigues Festial vetla, i ho fa ampliant el seu horari fins a mitjanit (entrada canalla) i amb un cartell capitanejat per New Day, banda liderada per l’exguitarrista de Dover Amparo Plans. Estaran presentant el seu disc debut, Sunrise (2017), una proposta rock que poc té res a veure amb Dover i que mostra una faceta. New a Day també són l’ex Dover Samuel Titos i Jota Armijos, antic membre de Fuckaine. El cartell musical es completarà amb els balls assegurats a càrrec de Dj Caries.

NEW DAY 1

Les habitats del Formigues Festival

L’oferta de la sexta edició del festival es completa amb la programació paral·lela de les 16 àrees extramusicals que donaran forma a esta particular jungla. En esta edició cada una d’estes àrees es convertiran en hàbitats amb activitats adaptades segons edats i temàtiques:

 • Biodiversió. Perfecta perquè els i les més xicotetes puguen indagar i treballar en equip a través de tallers de maquillatge tribal i màscares d’animals, sons selvàtics, art primitiu amb fang, improvisació de blues i inclús un túnel salvatge.
 • El Pájaro Carpintero: Pardal Jocs. Zona d’experimentació i joc lliure per a xiquets i xiquetes de 0 a 8 anys. Descobrir la robòtica. Tallers de robótia i mecànica amb Lego a partir de 3 a 12 anys.
 • Fauna i Fòrum. Xarrades sobre educació, ecologia, alimentació, literatura i viatges, a més de documentals i contacontes.
 • Zona Cadells. Perfecta per a bebés, amb espais adaptats (circuits sensorial, xarrades, jocs, àrea de lactància, etc.)
 • Circ Formigues. El festival comptarà amb la seua pròpia carpa on, a més d’espectacles, també tindran lloc tallers d’acroyoga, kundalini danse, xanques i malabars.
 • Wild Parents. La música com a ferramenta per a explorar emocions i crear amb el nostre fills i filles.
 • Ràdio Formigues. Unitat mòbil de Vox UJI Ràdio que convertirà xiquets i xiquetes en reporters. Rocòdrom. Platja Formigues. Una autèntica platja amb arenera, hamaques i ombrel·les.
 • Mur Musical.
 • Biblioteca.
 • Zona de relax.
 • Àrea de Food Trucks. Variada oferta gastronòmica.
 • Zona Market.

Welcome to the jungle!

L’abonament online adult ja es pot adquirir a partir de 17 euros, de xiquet/a (+3 anys) a partir de 12 euros i l’abonament especial baby (0-2 anys) a partir de 4 euros. El festival també ha activat la venda d’entrades per a un únic dia a partir de 12 euros per a adult/a i de niñoa/a a partir de 6 euros; sense oblidar l’entrada canalla del dissabte (accés a partir de les 19.00) per 8 euros.

30628979_1869902853070593_2946019219101188096_o

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

3 thoughts on “Guia Formigues Festival 2018: Welcome to the jungle!

 1. Pingback: Luz Casal, Antonio Carmona y Carmen Machi, protagonistas de abril en el Teatre Muncipal de Benicàssim | nomepierdoniuna

 2. Pingback: Espai Menut | Música con pelotas de baloncesto. Formigues Festival presenta su VI edición en Benicàssim con la Big Band Basket Beat Barcelona

 3. Pingback: Espai Menut | Formigues Festival apuesta por espacios de debate

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!