Del Teatro Principal de Castelló als núvols

El Bosque de Grimm

Teatre, dansa, titelles, art i tallers. La Motxilla Cultural, la programació didáctica* de l’Institut Valencià de Cultura (IVC) de Castelló anuncia la programació de tardor amb diferents propostes molt interessants. Fem un repàs a la programació dels mesos d’octubre, novembre i desembre en l’Auditori i Palau de Congressos, Teatre Principal i Museu de Belles Arts.

AUDITORI I PALAU DE CONGRESSOS DE CASTELLÓ

Cia. Arké & Bilbao Sinfonietta: Història d’un soldat
Espectacle basat en un text de Charles Ferdinand Ramuz en el qual es parla sobre les eleccions que es prenen en la vida i de quina manera aquestes ens converteixen en el que som. Una revisió de l’obra escenificada pel compositor rus Igor Stravinski per Arké i la Bilbao Sinfonietta integrant música, paraula i dansa.
Dia: 3 novembre
Hora: 18.00
Nivell educatiu: ESO i Batxillerat
Preu: 4 euros

Imaginart & El Mes Petit de Tots: Sensacional
El Auditori de Castelló habilita un particular espai de sensacions audiovisuals. Equipats amb un vestuari de color blanc i sobre una superfície també blanca, xiquets i xiquetes es deixaran portar per les sensacions que els provoquen diferents imatges i sons.
Dia: 25 novembre
Hora: 11.00, 12.30 i 18.00
Edat: de 18 mesos a 3 anys
Preu: 4 euros

La Makiné: El bosc de Grimm
Espectacle visual sense text i que és narrat a través de la música, interpretada en directe, amb titelles, teatre gestual i videoescena. Es tracta d’una versió contemporània inspirada en contes clàssics amb el propòsit d’estimular la imaginació d’espectador. Aquest espectacle compta amb el Premi MAX 2014 com a millor espectacle infantil.
Dia: 15 desembre
Hora: 18,00
Nivell educatiu: 1er cicle de Primària
Preu: 4 euros

Taller: Espai de 4 a 10
Activitat musical que té com a objectiu acostar la música a xiquets i xiquetes de forma divertida i adaptada a través de diferents jocs, activitats i experiències vivencials. Es tracta d’un espai musical que el Auditori habilita durant els concerts de l’abonament de tardor, per la qual cosa es converteix en l’opció perfecta perquè adults gaudisquen de les propostes del IVC en el Auditori mentre xiquets i xiquetes se submergeixen en la música en aquestes sessions.
Dia: del 6 d’octubre al 28 de desembre
Hora: durant els concerts de l’abonament de tardor del Auditori
Edat: de 4 a 10 anys
Preu: 3 euros

34642267_835664613292413_1754612105987751936_n

TEATRE PRINCIPAL

Cia. Teatre de l’Home Dibuixat: Pedra a pedra
Caminant per la platja, Home Dibuixat es va adonar que la terra estava plena de pedres. Prompte va començar a guardar-les, com si foren un tresor. Encara que, tal vegada, siguen molt més que una pedra.
Dia: 21 octubre
Hora: 17.00 i 18.00
Edat: de 2 a 8 anys
Preu: 4 euros

L'Home Dibuixat

La Petita Malumaluga: My baby is a queen
Dins de la programació infantil de la sisena edició del Trovam!-Pro Weekend, un espectacle que a través de la dansa i la música jugaran amb les percepcions de xiquets i xiquetes, però també de les famílies.
Dia: 11 novembre
Hora: 10.30, 11.30 i 12.30
Edat: de 0 a 3 anys
Preu: 4 euros

Cia. La Negra: En els núvols
Bombolles de sabó convertides en titelles i la imaginació i els somnis com a principal protagonista d’aquest espectacle.
Dia: 26 desembre
Hora: 18.00
Edat: a partir de 3 anys
Preu: 4 euros
en-els-nvols

MUSEU DE BELLES ARTS DE CASTELLÓ

Taller: La corxera viatgera en el museu
Xiquets i xiquetes exploraran els recursos vocals i corporals per a abordar temes com els llaços afectius i l’expressió emocional; però també les tradicions, la vida quotidiana i les festes a través d’un recorregut per l’exposició d’etnologia del Museu.
Dia: 20 octubre, 10 novembre i 1 i 27 de desembre
Hora: 12.00
Nivell educatiu: infantil i 1er i 2º cicle de Primària

Taller: Temps era temps
Un diàleg entre el passat i el presenta a través de la narració d’històries en primera persona, sobre la vida, presentació de personatges del passat, relat de successos i rondalles. Tot açò relacionat amb algunes de les col·leccions del Museu amb el propòsit de donar sentit a l’objecte museístic proporcionant un context històric i emocional.
Dia: de dimarts a dissabte (octubre 2018 de juny 2019)
Nivell educatiu: cicle de Primària i adults

Taller: 100 anys dels pintures rupestres de la Valtorta. Calca els pintures rupestres
Xiquets i xiquetes es convertiran en dibuixants i pintors que, guiats pel criteri dels arqueòlegs, treballaran realitzant calcs de les manifestacions d’art rupestre de la Valltorta i Morella la Vella.
Dia: de dimarts a diumenge (d’octubre 2018 a juny de 2019)
Nivell educatiu: públic familiar
Preu: entrada lliure

*La Motxilla Cultural de l’IVC de Castelló també oferix una completa programació cultural dirigida a centres educatius (pots consultar en aquest enllaç).

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!