Ruta pels betlems de Castelló

Belenes que has de vistar

Les vacances de Nadal són sinònim de temps lliure. Almenys per als xicotets, però això no significa que no puguem gaudir en família. Aquestes vacances et proposem gaudir del temps lliure amb activitatsper a compartir. Recuperem aquest article tan típic en aquestes dates i l’actualitzem un any més en el qual us proposem una ruta de pesebres de la ciutat de Castelló. N’hi ha d’institucions públiques la visita de les quals és per a molts una tradició familiar, com el de l’Hospital Provincial; uns altres que sorprenen pels seus escenaris ‘castelloneros’ però també n’hi ha privats, alternatius, de play móbil…. Vaja, per a tots els gustos.

Els pesebres tenen un munt d’al·licients per als xiquets. Sempre podeu buscar podeu intentar descobrir on està el caganer (una figura molt típica en molts d’aquests naixements); la diversitat d’animals (en el de Benadressa més d’una trentena d’espècies diferents; les figures en moviment, els rius amb aigua natural…

Belén monumental de la Capella del Pilar de Benadressa
Horari de visita: De dilluns a dissabte de 17.00 a 20.00. Diumenges i festius: en finalitzar la missa de les 10.00 fins a les 14.00
Període d’exposició: Fins al 2 de febrer

Belén de l’Hospital Provincial
Horari de visita: De 10.30 a 13.30 i de 16.30 a 19.30
Període d’exposició: Fins al 6 de gener
Descripció: Amb quasi 80 anys de tradició a la seua esquena és, probablement, el pesebre més visitat de la província. Una recreació del naixement amb 800 figures, un centenar d’elles en moviment, que rep la visita de milers de castellonencs.

Associació Belenista de Castelló
Lloc: Carrer Isabel Ferrer, 17
Horari de visita: de dilluns a diumenge de 18.00 a 20.00.
Període d’exposició: Fins al 6 de gener
Descripció: Pots trobar diversos pesebres, diorames i fins a un naixement recreat amb les conegudes figures de playmóbil.

Betlem de l’Ajuntament
Lloc: Plaça Major (porta principal de l’Ajuntament)
Període d’exposició: Fins al 7 de gener

Betlem vivent de San José Obrer a Castelló
Lloc: temple parroquial San José Obrer de Castelló
Horari de visita: El dijous 20 de desembre a les 19.00 i 21.00 hores, així com el divendres 21 de desembre, a les 20.00 hores
Descripció: més de 200 persones després del teló, convocant a més de mil espectadors, es realitzaran tres representacions. Els tiquets gratuïts podran aconseguir-se en la mateixa església.

Betlem de la Pigà en el Teatre Principal de Castelló
Lloc: Teatre Principal de Castelló
Horari de visita: El dissabte 22 de desembre a partir de les 21.00 hores Descripció: Des de 1980 es realitza aquesta representació costumista en l’avantsala de la nit de Nadal amb versos del poeta Miquel Peris i música de Matilde Salvador, apareixent personatges com la Pigà, Perot, Quiqueta, el Cacauero. Les entrades oscil·len entre 7 i 15 euros.

Betlem en l’Asil de Castelló
Lloc: Asil del Caminàs de Castelló
Horari de visita: des del 8 de desembre fins al 13 de gener, es pot gaudir de 10.00 a 12.30 hores i de 16.00 a 19.30 hores en l’Asil del Caminàs de Castelló Descripció: Amb més de 200 figures representa el misteri de l’arribada del Mesías a la terra. La narració dura 13 minuts.

I si coneixeu més pesebres que meresquen una visita per la seua originalitat, espectacularitat o qualsevol motiu que vulgueu compartir, només heu d’enviar-nos un correu electrònic a info(arrova)espaimenut.com amb una breu descripció, ubicació i horari de visita perquè ho incorporem a aquesta ruta pels pesebres.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!