Menuda Filmo. Cine per a totes les edats al Teatre del Raval de Castelló

totoro

El Teatre del Raval i la filmoteca del Institut Valencià de Cultura de Castelló (IVC Castelló) s’alien per a donar forma a un cicle de cinema pensat per al públic infantil i familiar sota el nom de Menuda Filmo. Una programació que ens proposa clàssics del cinema tan divertits com a commovedors. Les projeccions serán el primer diumenge de cada mes (d’octubre a desembre) a les 18.00 i el preu de l’entrada serà de 3 euros.

El 6 d’octubre mares, pares i fills/es podran seguir les derives de Charlot, Charles Chaplin, en Tiempos modernos (1936). Aquesta història d’un obrer metal·lúrgic que extenuat pel treball acaba perdent la raó, i que les circumstàncies ho porten a cercar una nova vida en el carrer al costat d’una jove òrfena, és un clàssic que sempre està d’actualitat i amb el qual és impossible no soltar desenes de riallades. La pel·lícula perfecta per a descobrir als nostres fills que no tots els herois porten capa i que el cinema no coneix d’èpoques, no és vell ni modern, quan està ben fet i és divertit.

El 3 de novembre, poc després d’Halloween i del dia de tots els sants, és el moment ideal per a recuperar Coco (2017), millor pel·lícula d’animació i millor cançó en els Oscar, a més d’11 premis Annie, que consoliden aquest clàssic modern de Disney Pixar que segueix a Miguel per la Terra dels Morts per a conèixer el seu vertader llegat familiar i convertir-se en una llegenda de la música.

L’1 de desembre tornarem a Japó amb Mi vecino Totoro (1988), el clàssic de Hayao Miyazaki que viatja als anys 50 per a mostrar l’amistat entre dues xiquetes i l’esperit del bosc Totoro mentre la mare d’aquestes està malalta en l’hospital. Una pel·lícula delicada, hipnòtica i de desbordant imaginació perquè els xiquets descobrisquen que no tot en el cinema és acció, sinó també poesia.

*El Teatre de la Raval també acull el cicle dedicat al cineasta japonés Kenji Mizoguchi; més informació en aquest article de Nomepierdoniuna.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!