La Magdalena 2020 ens la perdem (fins que se’n vaja el coronavirus)

desmonatajecarpa

Se suspén la celebració de les festes de la Magdalena. Serà com si no hi haguera festes; serà una setmana normal i corrent. Es revocaran totes les autoritzacions en via pública i el programa oficial de festes queda anul·lat totalment”. Així ho explicava Amparo Marco (acompanyat per tot l’equip de govern), alcaldessa de Castelló, en la multitudinària roda de premsa convocada a l’Ajuntament l’11 de març, un dia després que Ximo Puig, president de la Generalitat, anunciara que s’ajornaven oficialment la Magdalena i les Falles com un de les mesures preventives davant el coronavirus (Covid-19). Això es tradueix en què tots els concerts i saraus previstos per gaiates, colles, bars i altres col·lectius del 14 al 22 de març als carrers de Castelló queden suspesos.

La notícia queia com un pitxer d’aigua freda (gràcies a todxs per l’afecte que heu donat al programa infantil d’Espai Menut i a totes les persones que han col·laborat a fer-la) faltant menys d’una setmana perquè arrancara el 75a aniversari de les festes. Des de l’Ajuntament de Castelló criden a la responsabilitat, la tranquil·litat i la consciència per part de tots i totes: “Fem una crida a la ciutadania perquè s’evite convocar concentracions o actes. És pel bé d’ells mateixos i de la pròpia ciutat. Hem de pensar en la ciutat per damunt dels nostres interessos o gustos”, explicava, “són situacions excepciones i decisions excepcionals”. Això també ha portat a prendre la decisió de suspendre altres activitats programades fins al mes de maig, com a Escala a Castelló o la V Trobada de Miuxerangues; a més d’altres esdeveniments que queden en l’aire, com apunta Castelló Plaza, com la Fira del Llibre o la Fira de Teatre Breu La Ravaera.

Però hi haurà Magdalena 2020, o almenys així ho afirmen des de l’Ajuntament. És a dir, les festes s’ajornen, encara que encara no es pot determinar una data concreta del quan: “Quan el coronavirus ens ho permeta”, explicava l’alcaldessa, “no es remenarà cap data fins que no sapiem com és l’evolució del Covid-19. Es realitzaran (les festes) quan el coronavirus no afecte la ciutadania de Castelló”.

Per part seua, l’Ajuntament manté que està treballant a intentar que l’impacte econòmic siga el mínim possible a partir de les mesures anunciades pel Govern de l’estat espanyol. A més, es confirma que es mantenen els dies no lectius en col·legis, instituts i universitat de Castelló i el dilluns 16 continuarà sent festiu local. L’alcaldessa va afegir que quan es tinguen clares les dates de l’ajornament, L’Ajuntament demanarà a la Generalitat Valenciana la possibilitat de tindre també aqueix dilluns de Magdalena com a festiu local, segons van acordar per consens tots els grups municipals en Junta de Portaveus, com el conjunt de mesures que va exposar Marco, segons va explicar.

Què passarà amb la programació ja confirmada de les sales de concerts?

“Recomanem que no es facen activitats, tampoc de caràcter privat, per a evitar aglomeracions”, exposaven des de l’ajuntament, assenyalant que l’activitat del 14 al 22 de març serà l’habitual a qualsevol altra setmana de l’any a Castelló. Per part seua, Amparo Marco assegura que prompte es reunirà amb la Junta de Seguretat per a conéixer i determinar possibles escenaris. Però, llavors, això vol dir que les sales de concerts, que habitualment programen cada cap de setmana, podran mantindre les seues programacions (excepte qualsevol activitat relacionat amb la via pública, com a escenaris o barres)?

Parlem amb algunes de les principals sales de la ciutat, que al seu torn són de les més actives durant la setmana de festes per a conéixer què passarà amb les seues programacions. Malgrat que al principi moltes van afirmar mantindre les seues programacions i fins i tot algunes, que no tenien cap concert o punxada per a la setmana de festes, se sumaven a l’agenda cultural; però les mesures que s’han continuat prenent com a prevenció davant el coronavirus, han obligat al fet que totes les sales de concerts cessen la seua activitat fins a un altre avís.

rdp Magdalena

*Notícia extreta de Nomepierdoniuna. Fotos de Carme Ripollès (ACF).

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!