El Mercat de Cultura Infantil d’Orpesa torna amb una abundant programació per a públic infantil

Gsf_060216_1556

Després d’haver superat la seua primera edició a l’octubre de 2020, el Mercat de Cultura Infantil d’Orpesa es trasllada al mes de juny per a continuar sent un punt de trobada amb la cultura familiar i infantil. Serà entre el 10 i el 12 de juny amb un total de 9 espectacles per a xiquets i xiquetes i jóvens de fins a 14 anys repartits entre l’Espai Cultural, la Plaça de l’Església (Escenari Babuí) , la Plaça del Pou Ravalet (Escenari Tití) i la Plaça Major (Escenari Goril·la) d’Orpesa. L’entrada per a tots els esdeveniments és gratuïta, però és necessària la inscripció prèvia a través de la web del festival.

En esta segona edició el Mercat de Cultura Infantil d’Orpesa torna a apostar per combinar la seua programació cultural amb la professional a través de taules redones, debats i presentacions amb l’Ajuntament d’Orpesa (Espai Mico) i el carrer Sant Jaume (Passeig de la Moneta) com a espais.

Espectacles del dijous 10 i el divendres 11

Hilos és l’espectacle encarregat d’iniciar la programació artística del Mercat de Cultura Infantil d’Orpesa el dia 10 de juny. Una obra de teatre de la companyia La Rous per a majors de 7 anys que convida a reflexionar sobre els profunds vincles que s’estableixen entre mares, filles i fills.

 • Lloc: Espai Cultural d’Orpesa.
 • Hora: 19.30.

Encadirats és l’enginyós títol que el cantautor infantil de L’Alcúdia, Dani Miquel, ha proporcionat al seu gira d’actuacions adaptades a les mesures sanitàries. En el seu pas pel Mercat de Cultura Infantil d’Orpesa el proper divendres 11, Dani Miquel oferirà un repàs del seu ampli repertori per a públic familiar.

 • Lloc: Plaça de l’Església (Orpesa). Escenari Babuí.
 • Hora: 17.30.

Jules Verne va establir, amb els seus clàssics, les bases de la literatura de ciència-ficció actuals. Alguns d’ells, com 20.000 llegües de viatge submarí, mereixen ser retornats al present per a veure les seues aportacions en l’actualitat. És el cas de Nautilus, de la companyia La Negra: versió de la clàssica novel·la d’aventures per a majors de 4 anys en la qual el capità Nemo conscienciarà el divendres sobre els perills de la contaminació del fons marí.

 • Lloc: Espai Cultural d’Orpesa.
 • Hora: 19.30.

Nautilus-3

Funcions programades per al dissabte 12

La factoria de sons és un grup musical format per músics i mestres amb la intenció de, mitjançant cançons pròpies o versions de la música popular, aprofitar la música com a via d’aprenentatge lúdic. En els seus discos, el ska, la salsa o l’hip hop conviden que menudes i menuts gaudisquen i prenguen consciència de temes com la contaminació.

 • Lloc: Plaça de l’Església (Orpesa). Escenari Babuí.
 • Hora: 12.00.

Katapuntun és l’últim espectacle de Fanfi García: actor, improvisador, pallasso i pedagog amb dècades d’experiència en els espectacles per a públics de totes les edats.

 • Lloc: Plaça del Pou de Ravalet (Orpesa). Escenari Tití.
 • Hora: 13.00.

Fomentar la lectura en els primers anys pot arribar a ser molt tediós. Transformacontes és la proposta de la clown de Vila-real Rosabel Canós per a fomentar l’amor als llibres. En l’espectacle, recomanat per a xiquetes i xiquets de 4 a 10 anys, els contes poden transformar-se en altres objectes i històries populars poden convertir-se en narracions completament noves.

 • Lloc: Plaça del Pou de Ravalet (Orpesa). Escenari Tití.
 • Hora: 17.00.

Una guitarra, un baix, un teclat i una bateria és tot el que necessiten els cinc membres de Canta Canalla per a fer ballar a menuts i majors al ritme de gèneres com el rock, el country, la cúmbia i el twist. Revolucions per a menuts és el seu segon àlbum, disponible en les plataformes digitals de música.

 • Lloc: Plaça de l’Església (Orpesa). Escenari Babuí.
 • Hora: 18.00.

En La terra dels babaus, la companyia per a públic familiar El ball de Sant Vito combina la interpretació en directe de cançons populars de les comarques centrals valencianes amb les marionetes perquè xiquetes i xiquets coneguen de primera mà la cultura popular.

 • Lloc: Plaça del Pou de Ravalet (Orpesa). Escenari Tití.
 • Hora: 19.00.

Un any més, la Banda Jove de la Unió Musical d’Orpesa serà present en el Mercat de Cultura Infantil d’Orpesa. En aquesta intervenció, la banda tractarà d’acostar la música clàssica als assistents de totes les edats.

 • Lloc: Plaça Major d’Orpesa. Escenari Goril·la.
 • Hora: 20.00.

comencem_00032

Programació professional

A més de l’oferta artística, el Mercat de Cultura Infantil d’Orpesa guarda en la seua programació espai per al debat i la reflexió sobre la situació actual de la indústria de l’espectacle dedicada al públic familiar. Dues taules de debat en el dijous 10 sobre la creació artística i la programació cultural infantil. Les sessions del divendres 11, d’altra banda, se centraran en la literatura per als primers anys d’edat amb una tertúlia i la presentació del llibre Desfem, de Dani Miquel. Tota la programació professional tindrà lloc en l’Espai Mico (Ajuntament d’Orpesa).

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!