La segona edició de Grau de Circ convertirà El Planetari en una pista circense

el desig d'estar junts2

El festival Grau de Circ torna després de la seua primera edició al setembre de 2020 els dies 18, 19 i 20 de juny. Comptarà amb un total de deu espectacles de circ, amb plantejaments tant clàssics com contemporanis, que es podran gaudir de manera gratuïta en el Planetari del Grau de Castelló. Al costat de la programació artística es tractarà d’analitzar la situació del sector circense després de la crisi provocada per la pandèmia, acollint la trobada anual de l’Associació de Professionals del Circ del País Valencià.

Primera jornada: Divendres 18

El primer dels espectacles de Grau de Circ és Bambolina i el circ, de la Compañía Recortable. Una funció que conté tots els personatges del circ clàssic: dones barbudes, magues, domadores i dones elàstiques, entre altres caràcters, s’encarregaran de conduir l’obra al seu final interactiu.

  • Hora: 19:30.

D’una perspectiva més clàssica, Grau de Circ passa a una proposta més pròxima. Guga y Silva ofereix Here we go!, una obra que conté el millor del glamur i el talent de la dècada dels 90. Acròbates, equilibristes i trapezistes faran gala dels seus trucs en una funció marcada per l’humor.

  • Hora: 20:30.

L’últim espectacle del divendres és El desig d’estar junts. Aquest treball de Finestra Nou Circ planteja una obra més narrativa: set desconeguts es troben en un lloc abandonat i brut després de passar per dures vivències personals. No obstant això, els set comparteixen un mateix idioma, el circense. Els set mostraran les seues facultats en un espectacle d’acrobàcies, trapezis, teatre, dansa i música.

  • Hora: 22:30.

Segona jornada: Dissabte 19

La primera funció del dissabte també tractarà de fer comèdia servint-se del drama. Home, de la companyia Cris-is, construeix un tendre espectacle en el qual una parella viu la seua rutina en una casa miserable.

  • Hora: 19:00.

De la comèdia dramàtica al seté art de la mà de Cirk About It. Un dia de cine és un espectacle en el qual dos amics, reunits per a veure la seua primera pel·lícula en 3D, acabaran convertint-se en els protagonistes de les històries projectades en la pantalla gran.

  • Hora: 19:45.

La proposta de Lazuz, en canvi, torna a una perspectiva més vinculada al llenguatge circense. Baktana és una obra que narra la trobada entre un malabarista compulsiu i un acròbata. Malgrat les diferències entre tots dos, junts desenvoluparan una sinergia extraordinària.

  • Hora: 20:45.

Àvol serà l’últim espectacle de la segona jornada de Grau de Circ. Un treball de Circ Bover en el qual es reivindica la figura de l’artista a partir de quatre personatges que exploraran la creació artística en un particular univers escènic format per troncs de bambú i cordes.

  • Hora: 22:30.

Àvol

Tercera jornada: Diumenge 20

Una de les propostes més arriscades de la programació és Días estraños, primera funció del diumenge. L’obra, de Los Abajo Firmantes, combina elements del teatre clàssic (malabars, salts a la corda, llançament de naips i diàbolos) amb acompanyament musical de jazz, òpera i música electrònica.

  • Hora: 18:45.

També combinarà música i circ La banda del otro, de la companyia Inconfundibles. L’obra narra la història d’un misteriós grup d’artistes circenses que van abandonar el seu circ a molt primerenca edat i ara es fan passar per músics mentre planegen el seu pròxim colp.

  • Hora: 19:00.

Obstinées, de La Burrasca, serà l’espectacle encarregat de concloure la programació de Grau de Circ. El festival ha deixat per a la seua final una de les obres més arriscades de tota la seua programació: un trio d’artistes circenses haurà de mantindre l’equilibri en una estructura aèria de 8 metres d’altura.

  • Hora: 20:00.

la banda del otro inconfundibles

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!