Artana s’uneix a la quarta edició del Castro Festival. Teatre i titelles a la Serra d’Espadà

Maricastaña

Davall l’epígraf de Festival dels Arts al Voltant del Castell de Castro, la quarta edició del Castro Festival d’Alfondeguilla, que tindrà lloc entre el 5 i el 8 d’agost, també desenrotllarà part de la seua programació a Artana. A més, avancen que Chóvar s’unirà en l’edició de 2022.

Castro Festival és una cita que unix la cultura a través de diverses especialitats artístiques amb el turisme, i que invita a descobrir o reviure experiències en estos singulars municipis rodejats per la Serra d’Espadà. Serà una edició amb accent internacional per la presència del mexicà Abraham Arzate, a més d’artistes valencians com Gonzalo Santamaría i Teatre La Caixeta, madrilenys com a Teatro Destellos, els aragonesos Los Titiriteros de Binéfar i els andalusos A La Sombrita Teatro.

Tots els espectacles seran d’accés gratuït, respectant les normes de prevenció sanitària vigents en l’actualitat en la Comunitat Valenciana. Dins d’aquesta línia de cultura segura, es podrà gaudir amb les aventures d’un lluitador de poques aptituds, un retorn a la música dels 80, històries i cançons de gats i ratolins, un viatge al món d’Oz, una cercavila medieval, contes i teatre d’ombres. Tot això sota l’organització de CeBe Muntatges Teatrals, amb el suport de l’Institut Valencià de Cultura, la Diputació Provincial de Castelló i els ajuntaments d’Alfondeguilla, Artana i Chóvar.

El festival pren el seu nom del Castell de Castro, una fortificació de l’època àrab que servia de punt de guaita i des de l’emplaçament del qual és possible observar una impressionant panoràmica de la Serra d’Espadà. Dins d’aqueixa part turística, els organitzadors del festival han decidit que la clausura tinga lloc en el Pont de l’Aigua, un aqüeducte de l’època romana que creua el barranc del riu Belcaire, i no massa conegut més enllà dels habitants de la zona. La seua singularitat dotarà de major bellesa a l’espectacle d’ombres Un trosset de lluna, de José-Diego Ramírez (A La Sombrita Teatro).

Programa del Castro Festival 2021

Dijous 5 d’agost

Auch!!  (clown, circ), d’Abraham Arzate (Mèxic). Les Escoles. Artana. 20.00.

El mexicà Abraham Arzate protagonitza Auch!!, un espectacle que permet assistir als seus inicis dins de la lluita lliure. En realitat, està seguint una missió, ja que l’esperit d’un dels millors lluitadors li demana ajuda per a trobar un nou ídol per a aquest esport. El problema és que el triat acumula més fracassos que èxits, convertint l’espectacle en un mostrari dolorosament divertit de lluites contra ninots o fins i tot rivals invisibles. Per això es converteix en una espècie d’atracció de fira.

The power’s of the 80’s (clown, humor, circ), de Gonzalo Santamaría (Comunitat Valenciana). Plaça Diputació. Alfondeguilla. 20.00.

Gonzalo Santamaría es converteix en Eddie Eighty per a convidar al públic a un retorn musical als anys 80. Aconsegueix crear un espectacle ple d’amor, humor, circ i música, clar, en The power’s of the 80’s. El seu pare va ser domador de foques i la seua mare costurera, la qual cosa li va acostumar a viajar entre tots dos mons, que li han servit per a fer real el seu somni de portar la música dels 80 al circ. Balls entre equilibris, malabars, dansa…

Auch

Divendres 6 d’agost

Gats, ratolins i ratetes (teatre, música i titelles), de Teatre La Caixeta (Comunitat Valenciana). Les Escoles. Artana. 20.00.

Contes i cançonetes de gats, ratolins i ratetes és el títol complet de l’espectacle que presenta la companyia valenciana Teatre La Caixeta. Dirigit especialment a xiquets i xiquetes entre 1 i 4 anys, els proposa cantar i jugar amb el ratolí Martín, la gateta Carlota a través de les seues cançons i contes populars. Així, els assistents podran descobrir, o recordar, les històries de la Rateta Presumida, el Senyor Don Gat, el Ratolí Pérez, el Gat amb Botes… Més d’una vintena de marionetes, titelles i màscares enmig de la música.

El món d’Oz (teatre), de Teatro Destellos (Madrid). Plaça Diputació. Alfondeguilla. 22.00.

La companyia madrilenya Teatro Destellos representa El món d’Oz, extret del famós relat escrit per Lewis Carroll. Quatre amics inseparables amb quatre somnis i un objectiu: arribar al regne d’Oz per a trobar al mag que els concedirà els seus desitjos. El lleó covard cerca trobar valor, l’espantaocells un cervell que li done intel·ligència, l’home de llanda un cor i Dorita la manera de tornar a la seua casa. Els somnis es compleixen, però cal saber on buscar-los.

Dissabte 7 d’agost

Cercavila medieval (titelles, música), de Titiriteros de Binéfar (Aragó). Carrers d’Alfondeguilla. 20.00.

Tornar a l’època medieval. És el propòsit de la companyia aragonesa Los Titiriteros de Binéfar. Omplir els carrers d’animació amb la seua mescla de música, malabarismes, rapsodes i polichinelas, divertint i sorprenent als qui observen les seues habilitats. Hi ha, per descomptat, joglars, però també dracs i predicadors. Una sorpresa a cada moment, des d’una història recitada a una vella melodia que convide a la dansa.

The power’s of the 80’s (clown, humor, circ), de Gonzalo Santamaría (Comunitat Valenciana). Les Escoles. Artana. 20.00.

Maricastaña (titelles, música), de Titiriteros de Binéfar (Aragó). Plaça Diputació. Alfondeguilla. 22.00.

També Los Titiriteros de Binéfar són els protagonistes de Maricastaña, una obra per als més xicotets -a partir de 2 anys- que ha rebut el Premi Feten 2014 al Millor Espectacle de Titelles i també el guardó del públic en el Festival de Titelles de Los Yébenes. Els dos protagonistes, Maricastaña i Bruno, arriben al lloc on naixen els contes. Miren al públic i els transmeten personatges, mentre interpreten músiques, reciten rondalles, inventen disbarats i fan dansar a les polichinelas. Es basen en textos de grans autors, com Ramón Gómez de la Serna, Juan Ramón Jiménez, Miguel Hernández…

Diumenge 8 d’agost

Gats, ratolins i ratetes (teatre, música i titelles), de Teatre La Caixeta (Comunitat Valenciana). Plaça Diputació. Alfondeguilla. 20.00.

Un trosset de lluna (ombres), de La Sombrita Teatro (Andalusia). Pont de l’Aigua. Alfondeguilla. 22.00.

La clausura serà molt especial, en el Pont de l’Aigua d’Alfondeguilla, un espai a descobrir. Allí, José-Diego Ramírez donarà vida a la creació Un trosset de lluna, de La Sombrita Teatro. Una proposta que juga amb les ombres que part del conte de Michael Grejnjec A què sap la lluna?. Un espectacle dirigit per a xiquets i xiquetes a partir de 2 anys, en què mostra una sèrie d’animals que desitgen donar-li una mossegada a la lluna, però no aconsegueixen aconseguir-la. Es tracta d’una història d’objectius a aconseguir, que són possibles gràcies a la col·laboració, la generositat i la solidaritat.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!