4 consells per a passar l’estiu amb xiquets i xiquetes

shovel-164266_1280

És estiu, i xiquets i xiquetes necessiten un temps per a descansar, desconnectar i gaudir de les seues vacances. I és que és necessari que tinguen un temps per a ells, per a deixar arrere el ritme del curs. Quan mirem cap als mesos de vacances arriba la pregunta de: Què faig amb el meu fill/a durant les vacances? Hi ha un munt d’opcions perquè es divertisquen durant l’estiu i, encara millor, perquè nosaltres ho fem amb ells.

Però, com? Ací et donem 4 claus:

1. Temps en família. Deixem arrere el ritme frenètic i busquem temps per a poder gaudir de l’estiu en família. Ja siga aprofitant les vacances del treball o cercant un cap de setmana, és important guardar una data per a poder estar junts i oblidar-nos de la rutina per a gaudir del temps i de les possibilitats de l’estiu.

2. Rutina (de vacances). Són les seues vacances, han de riure, anar i venir, despreocupar-se i, en definitiva, gaudir de l’estiu. Però, encara així, hem de seguir mantenint una rutina en el dia a dia; d’una banda, perquè no perden hàbits i, d’altra banda, perquè no s’avorrisquen. En aquest cas una escola o campament d’estiu poden ser una bona opció, ja que, a més de relacionar-se amb altres xiquets i xiquetes, aquest tipus d’activitats creen una rutina, aprenentatge i diversió en les seues vacances. A més pot ser una bona oportunitat perquè siguen ells i elles les que descobrisquen què és el que els agrada, què els ve de gust fer durant les seues vacances, ja que moltes d’aquestes escoles i campaments són temàtics. Encara que a casa també podem crear aquesta rutina, realitzant diferents activitats.

Durante una de las excursiones de Explore the Summer. Foto: Clap!

Durante una de las excursiones de Explore the Summer. Foto: Clap!

3. Diversió a casa. Com hem explicat en el punt anterior, el saber com gestionar el temps a casa durant les vacances també pot ajudar a instaurar una rutina en xiquets i xiquetes durant les vacances, activar la seua ment i acabar amb l’avorriment. No sempre es pot anar a la piscina o a la platja, i hi ha moltes altres formes de crear diversió a casa.

Ho podem fer reforçant hàbits positius. Com, per exemple, la lectura. Que aprenguen a escollir els seus propis llibres, sàpien sobre què els agrada llegir i comencen a ser crítics; viure aventures i sensacions a través de la lectura aconseguirà que ells mateixos vagen als llibres per si sols. També podem crear activitats que ajuden a la seua creativitat i imaginació, amb les quals es puguen divertir i, a més, que puguem passar temps amb ells i elles fent-les. Com per exemple inventar cançons o balls, realitzar una fotografia al dia, crear un diari d’estiu,… Per què no fer una recepta de cuina o una manualitat, un DIY per a la casa? Hui en dia en Internet podem trobar infinitat de blogs i tutorials amb idees per a fer a casa amb xiquets i xiquetes.

Ciclo Ruta Vía Verde 24. Escapades. És positiu aprofitar l’estiu i el bon temps perquè isquen de casa i descobrisquen nous espais i llocs en els quals divertir-se. A més, aquesta pot ser una excusa perfecta per a passar temps en família. Una visita a un parc d’atraccions o parc aquàtic pot ser un bon pla per a eixir del dia a dia, que es divertisquen i guarden un increïble record. També podem aprofitar la quantitat de racons que amaga la província de Castelló i organitzar alguna escapada familiar, perquè coneguen millor el lloc on viuen i, a més, fer exercici. També podem decantar-nos per plans més relaxats perquè descansen, com la platja, piscines o anar al cinema.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!