Torre de Sant Vicent. Una història de pirates a Benicàssim

Excursión con niños

Fa molts anys en temps de pirates, corsarios i saquejos, quan els bàrbars assaltaven els pobles, els vigilants de les torres eren els encarregats de vigilar i impedir que entraren a les ciutats. Les torres de vigilància van ser unes edificacions que es repartien al llarg de les costes mediterrànies per a vigilar les entrades de vaixells pirates en les platges però, de les quals malauradament no queden restes després de tants anys i tantes batalles. Però segur que et sona, si alguna vegada has passejat per la costa Benicàssim, la Torre de Sant Vicent.

La Torre de Sant Vicent formava part d’un conjunt de 18 torres sentinelles que s’encarregaven de vigilar les costes i impedir que els pirates entraren a les ciutats. Aquesta va ser construïda entre 1597 i 1599 per a reforçar la defensa de la ciutat. I, actualment, és una de les millors conservades de la Comunitat Valenciana, atès que manté l’imponent aspecte des del dia que es va construir.

Aquesta torre va ser declarada Bé d’Interès Cultural per la Llei de patrimoni històric espanyol i sotmesa a una restauració que va finalitzar l’any passat. Amb aquesta rehabilitació la fortificació s’ha convertit en la peça central de l’anomenat Centre d’Interpretació Torre de Sant Vicent, un espai expositiu i interactiu per a donar a conèixer el context històric en el qual es van edificar les torres de vigila de Sant Vicent i Sant Julià que mostra diferents aspectes relacionats amb la pirateria i el sistema de defensa de la costa del Regne de València entre el segle XVI i XIX.

Aquesta és la història que des de l‘Ajuntament de Benicàssim juntament amb la Regidoría de Turisme volen acostar a la població. Les històries de pirates i corsaris que es van succeir el les platges de la població, i que formen part de la seua història. Amb un projecte de visites guiades amb realitat virtual l’Ajuntament pretén acostar la història als més xicotets.

inauguracion_centre_interpretacio_torre_sant_vicent_benicasim_13-Small

La Torre de Sant Vicent en l’Avinguda Ferrandis Salvador 1, de Benicàssim, que ha sigut totalment rehabilitada, es pot visitar en diferents horaris segons la temporada. En la temporada alta, en Pasqua i des de maig a setembre, està oberta al públic tots els dies de dimarts a diumenge de 10.00 a 13.00 i les vesprades dels mesos de juny, juliol i agost de 18.00 a 21.00. Però si prefereixes fer una visita guiada per professionals i amb realitat virtual on explicaran els secrets i detalls de la torre pots programar la teua visita per a Pasqua o des de maig a setembre els dissabtes i diumenges

Una activitat molt recomanable per a gaudir en família, en la qual els xicotets es podran fer una idea de la importància i funció de les Torres de Sant Vicent i Sant Julià en un context de guerra, mentre aprenen aspectes importants sobre la seua estructura en una visita molt interessant i amena que segur que tots els membres de la família gaudiran.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!