Volta a peu per les ermites de Borriana, a mida

La Volta a peu per les Ermites de Borriana arriba puntual a la seua cita com cada últim diumenge de gener des de fa més d’una dècada. La 12+1 edició de l’activitat que organitza la Falla Don Bosco amb motiu de la festivitat de Don Bosco i en el marc de les festes patronals en honor a Sant Blai et guia entre les principals ermites del terme municipal. Este diumenge, 29 de gener, a partir de les 8.00.

Un recorregut que per la seua longitud (25 quilòmetres) exigeix una certa preparació, que et calces bones sabatilles i que no t’oblides d’un bon esmorzar per a reposar forces. Per si vols gaudir en família de la Volta a peu però 25 quilòmetres et pareixen molts per a anar amb xiquets xicotets, ací et la presentem per trams -amb l’estimació de quilòmetres i el temps que costa recórrer-los- perquè la pugues emmotllar a les teues necessitats.

El punt de reunió és el casal de la Falla Don Bosco (Passeig San Juan Bosco, 8 baix) a les huit del matí (cal matinar un poc). Mitja hora després serà la eixida oficial. A excepció de lermita de Sant Gregori, per la que enguany no es passa i els caminants es desviaran des de Santa Bárbara pel Camí Marjalet per a arribar al Clot de la Mare de Déu i l’ermita de la Misericòrdia, l’itinerari és el següent:

  • Casal Falla Don Bosco-Sant Blai: 1 quilòmetre (12 minuts)
  • Sant Blai-Santa Bárbara (esmorzar): 5,1 quilòmetres (60 minuts)
  • Santa Bárbara-Sant Gregori: 5,3 quilòmetres (60 minuts)
  • Sant Gregori-Misericòrdia: 2,3 quilòmetres (30 minuts)
  • Misericòrdia-Ecce Homo: 3,8 quilòmetres (44 minuts)
  • Ecce Homo-Sagrada Família: 3,9 quilòmetres (46 minuts)
  • Sagrada Família-Casal Falla Don Bosco: 3 quilòmetres (40 minuts)

Considerada com una clàssica dins del calendari de rutes a peu d’interès soci-cultural, és un dels esdeveniments populars no competitius amb major participació de tota la Comunitat Valenciana, ja que els inscrits arriben a sobrepassar les 1.200 persones.

Encara que no estigueu inscrits, podeu gaudir de la Volta a peu per els ermites com us siga més còmode: en el seu recorregut íntegre o per trams. És una bona excusa per a passar el diumenge en família o amb els amics, gaudir del patrimoni i d’un bon esmorzar perquè caminar, molt o poc, dóna fam.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

2 thoughts on “Volta a peu per les ermites de Borriana, a mida

  1. Pingback: sant blai | Espai Menut

  2. Pingback: Burriana reúne por Sant Blai a una treintena gigantes y cabezudos | Espai Menut

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!