Xicotets artistes amb garantia d’èxit

És possible inaugurar una exposició de pintura amb èxit de públic garantit i la seguretat que es vendran totes les obres? Si els artistes tenen entre 3 i 12 anys la resposta és un sí rotund. El públic va omplir la sala d’exposicions de la Fundació Caixa Rural de Vila-real de gom a gom per assistir el divendres 17 de febrer a la inauguració de la mostra Xicotets artistes en què 76 xiquets i xiquetes portaven treballant durant quasi tres mesos de la mà de Noemí Barberá. En el seu Taller d’Art havien preparat la invitació, el quadre, el marc, la signatura, havien apegat la seua foto en cada una de les obres… i per fi arribava l’esperat moment de mostrar-ho en la seua primera exposició artística i a més, vendre-ho! “En quant valores el teu quadro entre 1 i 5 euros?”, preguntava Noemí al xicotet artista. “En quatre”, responia el pintor, i el seu respectiu papà o mamà pagava al menut per l’obra d’art.

I per si la il·lusió pels afalacs a les obres i l’èxit de venda no foren suficients, per a arredonir la vesprada no va faltar la xocolata calenteta, encara que fred, el que es diu fred, amb les més de 200 persones que van omplir la sala, no feia gens. Els que vullguen veure l’exposició amb més calma encara poden fer-ho ja que les obres a tot color romandran exposades al públic el dissabte 18 i el diumenge 19 de 18:30 a 20:00.

Tota una experiència per a començar a gaudir de l’art des de ben xicotets. Noemí Barberá destaca que en una activitat d’aquest tipus no hi ha guanyadors i perdedors, com ocorre en els concursos de pintura, tots viuen una experiència gratificant després de mesos de preparació. “En realitat porten tot el curs treballant per a fer l’exposició perquè han aprés a agafar el pinzell, a netejar-ho, a posar-se la bata, a pintar…”, explica.

En l’exposició es poden veure obres de xiquets que participen en el Taller de l’Art com a activitat extraescolar dels col·legis Pasqual Nácher i José Soriano de Vila-real. Noemí Barberá imparteix també el taller als centres l’Hereu i Cole de Nani de Borriol i Sant Miquel de Vilafamés. En tots els casos, destaca que es tracta de potenciar l’artista que cada xiquet i xiqueta porta dins i de despertar-los l’interés per l’art. “L’any passat vam treballar Velázquez i vam acabar fent una excursió amb els xiquets i els pares al Museu del Prado per a veure les seues obres i és fantàstic veure com les reconeixen i els agraden. Enguany estem treballant Dalí i Van Gogh a través de tot el material que vaig trobant, puzles, jocs, vídeos, contes… i per a l’any que ve ja estic buscant coses de Picasso”, explica Noemí amb verdadera passió. Una passió contagiosa a qualsevol edat.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!