Bones vibracions amb Josh Rouse en la ‘Merienda Pop’

Josh Rouse comença a tocar els acords de “Love Vibration”. Instintivament, una xiqueta d’uns dos anys vestida de roig s’alça, es posa a ballar i a donar palmells. El músic nord-americà li fa l’ullet i anima als altres que la seguisquen. Efectivament, funciona. I cóm funciona. L’últim lliurament del cicle Merienda Pop celebrada diumenge passat en la llibreria-teatre Contarte de València va tornar a demostrar que la música en directe és un dels vehicles de comunicació més naturals i eficaces amb els xiquets. Ho van gaudir ells, sí, però també els pares i mares, qui van aplaudir d’allò més, tots, una actuació senzillament deliciosa. Feta de pop acústic, exquisidament interpretat, emmotlat a les oïdes infantils i amb molt d’afecte. No en va, en primera fila es trobava el fill del propi compositor de Nebraska establit a València, qui va decidir participar en el cicle després d’haver assistit com a públic.

De izquierda a derecha, Caio Bellveser, Xema Fuertes y Josh Rouse, en la terraza antes de llover. Foto: Ainhoa Boix.

El concert va començar en la lluminosa terrassa de Contarte, el que suposava la seua estrena, però es va haver de traslladar a l’interior després de la primera cançó a causa de la pluja. Amb molta cintura, Elisa, una de les responsables del centre, va contar el conte de La ratita presumida amb marionetes per a fer temps mentre es muntava de nou tot l’equip. Estupend. Assumpte més que ben resolt. Josh Rouse va començar amb“Diggin’ In The Sand”, pertanyent al seu últim disc com a Josh Rouse and The Long Vacations, i precisament dos dels músics valencians que van participar en l’enregistrament i en la gira de presentació, Xema Fortes i Caio Bellveser (Maderita), li van acompanyar amb brillantor al baix, la guitarra, el banjo, la bateria, les percussions, els cors… I el que hagueren volgut.

Després va prosseguir amb algunes cançons en castellà, com “Valéncia” i la nana“Duerme”, ambdues de El Turista, amb introduccions en les quals donava indicacions als menuts perquè seguiren el ritme amb els palmells o col·laboraren amb els cors. I després també va tenir temps per a deixar caure alguns dels clàssics del seu repertori.Cançons belles i indelebles, amb les seues rodones i malenconioses tornades, com la citada “Love Vibration”“It’s The Night Estafe” o “Hollywood Bass Player” (en el vídeo de baix). En poc més de mitja hora ja s’havia ficat a tot el públic en la butxaca i ens donàvem per berenats. Una vesprada per a recordar.

Els pròxims concerts del cicle Merienda Pop, que com ja t’expliquem està organitzat conjuntament per Contarte i Musicadeptos, seran diumenge 13 de maig amb Tórtel i diumenge 13 de juny amb Nestor Mir. Les actuacions sempre són a les 18.00 i lesentrades costen 5 euros per xiquet i 6 per als adults, amb un descompte de 1 euro si lareserves per telèfon (963283253). La pròxima actuació de Josh Rouse serà aquest dissabte 5 de maig a les 20.00 en Electropura, en format acústic i amb entrada gratuïta. Pots veure més fotos molt xules del concert en Contarte en aquesta galeria de José Bravo.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!