Vila-real és teatre pur: 25 anys amb espectacles de carrer

El Festival Internacional de Teatre de Carrer de Vila-real compleix 25 anys. I ho vol celebrar amb tots els luxes. El certamen, que se celebra del 4 al 6 de maig, aposta per recuperar les essències amb les que va néixer així que prepara unes noces de plata amb més itinerància, amb més escenaris i, per descomptat, amb teatre, molt teatre en totes les seves disciplines. Però també amb altres activitats complementàries, inclosa una excel·lent exposició fotogràfica, que podeu consultar en aquest article de nomepierdoniuna.net. I és que tant Espai Menut com Nomepierdoniuna són aquest any mitjans col·laboradors del festival.

Prepareu-vos per patejar la ciutat perquè aquest Festival es mou. Entre les novetats, se suprimeixen les grades perquè es considera que el teatre de carrer és desplaçar-se, estar dret, seure a terra, moure … I no us perdeu la interessantíssima Yinsen Studio, farà parlar. En total, 19 espectacles de primer nivell que visitaran fins a 10 espais urbans distribuïts per tota la ciutat.

A continuació podeu consultar la programació d’aquesta 25 edició, amb els horaris, els escenaris urbans, les companyies i els espectacles (arguments inclosos) perquè no us perdeu res d’un festival pioner en les arts de carrer i referència indiscutible del calendari cultural de Vila-real.I com Espai Menut és un portal pensat per gaudir de la programació cultural amb els més xicotets, trobareu destacades en groc les obres que per horari i sinopsi dels espectacles estan més indicades per a tots els públics. De la resta, també teniu la informació perquè decidiu què veure.

I pels que no sou de Vila-real, al final de l’article trobareu un mapa amb les localitzacions. A més, en el nostre directori podeu trobar un llistat de restaurants per anar amb xiquets o cafeteries amb zona infantil per si us animeu a passar el dia a la ciutat.

Programació XXV Festival de Teatre de Carrer de Vila-real

Divendres, 4 de maig

18.30 Plaça Jaume I. Bussiness Class, de Nacho Vilar Producciones

ARGUMENT: En una ciutat qualsevol, al centre de l’activitat de carrer, entre transeünts, cartells anunciadors … apareixen aquests habitants de les avingudes, parcs i placetes. Pesquen a les papereres, netegen els cotxes, fan la bugada, recullen burilles, ballen, toregen, mengen … En contacte directe amb el públic accidental i amb el qual els segueix provoquen les més insòlites situacions.

19.30 Cardenal Tarancón. Su-Seso Taladro, de Murmuyo i Metrayeta

ARGUMENT: Saltimbanquis absolutament irreverents i provocadors. En un tres i no res els dos actors caracteritzats de pallassos prenen el carrer i transgredeixen totes les regles de la mobilitat a la ciutat, així com les normes de convivència ciutadana. Conviden els vianants a usurpar l’espai públic assignat als cotxes. Comença l’embolic.

22.30 Plaça Major. Tu giro, de Sacude

ARGUMENT: Companyia de dansa vertical en la qual els intèrprets evolucionen penjats d’una corda sobre una superfície vertical, de manera que creen un efecte màgic d’ingravidesa. Música, poesia, dansa i teatre integren una proposta tan original com seductora en la qual els artistes interactuen amb imatges projectades. Vídeo.

23.30 Plaça Major. El foc del mar, de Xarxa Teatre

ARGUMENT: Cercavila pirotècnic adaptat a l’espai. Va ser la primera producció internacional de Xarxa i la seva posada en escena subratlla el caràcter mediterrani d’un espectacle que neix de les tradicions valencianes i amb una estètica que recorda a l’obra de l’artista català Joan Miró. Vídeo.

1.00 Sala Gossip. Yes, We Camps, de Purna Teatre

ARGUMENT: Espectacle sobre les virtuts i defectes de la nostra terra. És un espectacle mirall, un míting, és un vestit fet a mida per Pau Blanco i Xavo Giménez. Una obra terapèutica per a una societat adormida, i que porta el seu covardia amb molta dignitat. Repeteix: Yes, We Camps!

Dissabte, 5 de maig

17.00 Plaça de la Vila. Chez Leandre, de Cia Leandre


ARGUMENT: No sóc un homeless. Tot el contrari. Sóc un pallasso i el carrer és casa meva. Vine, passa, entra. Junts obrirem la porta al joc.

17.30 Plaça de la Vila. Les polis, de Jiribilla

ARGUMENT: Espectacle de clown en el qual dues dones policia apareixen d’imprevist en una plaça. Són les encarregades de vetllar per la seguretat i per això realitzen un ampli i divertit desplegament dels seus recursos per a demostrar al públic que tot està sota control. La situació se’ls anirà escapant de les mans i el fet d’intentar controlar-la de qualsevol manera les conduirà al caos absolut.

18.30 Vianants-Itinerant. ¿Quieres ser mi amigo?, de Murmuyo i Metrayeta

ARGUMENT: Espectacle ple de jocs i entremaliadures que es converteix en una veritable festa desbocada, alhora que un mirall sàtir i caricaturesc dels més baixos defectes humans i una hipèrbole crua i real del dia a dia en els laberints de la ciutat.

19.30 Plaça Major. Demodés, de Leandre i La Tal

ARGUMENT: Tres pallassos perduts, expulsats per un món que canvia. Veiem la persona darrera el nas, descobrim el pallasso darrera la persona. Una tragicomèdia sobre el final d’uns còmics, d’un imaginari col·lectiu, una narració en llenguatge de clown clàssic, un intent de compartir el que els pallassos ens han deixat en la memòria.

22.30 Plaça Maiorazga. La Petite Voiture, de Hojarasca Dansa

ARGUMENT: Un xicotet cotxe negre, estrany, de propulsió totalment ecològic. Una xicoteta caixa de Pandora que constitueix un món tancat i mòbil, es desplaça per una ciutat, indeterminable. Aquesta caixa de Pandora representa el nostre món interior. És la metàfora de la nostra lluita per escapar del context de la nostra vida, del món social-econòmic-polític en el que ens movem i que ens formata i ens empresona. Aquest món on tot més o menys es resumeix als diners i al preu de les coses.

23.30 Plaça Maiorazga i voltants. Disco Death, de Scura Splats

ARGUMENT: està inspirat en La Dansa de la mort, text medieval del segle XIV. A partir d’aquesta idea recreen un espectacle contemporani amb música de ball i pirotècnia de participació. Una discoteca peculiar convoca a tota la població a ballar La Dansa de la Mort. Es passa llista i falten alguns dels personatges més importants de la societat. La Dama de la Dalla inicia la recerca dels no presentats acompanyada pel poble sobirà. Al llarg del cercavila una veu en off, que és la Dama de la Mort, va convocant a la seva dansa als personatges “fugits”: l’Església, el Capital, el Polític i el Militar.

0.30 Plaça Maiorazga. Shake, shake, shake, de Paki Paya

ARGUMENT: A la recerca de la parella ideal, Tony Vaig fumar triarà una “pobra voluntària” perquè face realitat els seus deliris més estrafolaris. Quadre aeri o pal xinès, tot és possible en els braços del seductor Tony. Humor, complicitat, risc i emoció.

1.30 Sala Gossip. A saco, de Juja.

ARGUMENT: Espectacle de esquetxos d’humor de curta durada cosits a mà. JU JA, o el que és el mateix, l’alter ego de Juan Andrés González i Jano de Miguel, aposta per un humor àcid, crític, corrosiu, directe i fresc que ens recorden les situacions quotidianes.

Diumenge, maig de 6

11.30 i 13.30 Plaça de la Vila. Ve donde te lleven tus pies, de Laura Kibel

ARGUMENT: Laura Kibel és una artista italiana dedicada al teatre visual. El seu espectacle està caracteritzat per una tècnica d’animació molt especial, ja que utilitza els seus peus, cames i genolls com a titelles vivents. Cada part de suport es transforma i es caracteritza davant dels espectadors, creant personatges fascinants. Vídeo.

12.30 Plaça Major. Medio Pelo, de Ganso.

ARGUMENT: Un exercici de supervivència en plena crisi. Aníbal Maldonado dóna la seva dignitat al món de l’espectacle per tirar endavant als seus. Un home decidit a aixecar el cap convertit en artista de varietats, en showman, en animador, en una nova estrella.

17.00 Plaça José Soriano. Libertia, de Horzmuga

ARGUMENT: Hi ha un món on els titelles poden ser lliures. Aquest no és altre que Libertia. Escrita en un vell llibre abandonat entre cartrons i plàstics, televisors, armaris i desfets diversos una profecia està a punt de complir-se. Dori, Arthur i Otto, tres titelles oblidats a la seua sort, seran els encarregats de fer-la. Vídeo.

18.00 Parc Panderola-Itinerant. Habitus Mundi, de Nacho Vilar Producciones

ARGUMENT: Després de molts anys dedicats a la vida monacal, aquests frares descobreixen un bon dia que en qualsevol poble hi ha una vida molt més alegre que la seva. Aquesta serà la seva perdició, a partir d’aquest moment es llancen a la diversió, al descoque, en definitiva, al món del cabaret, del music-hall. Espectacle desenfadat, sense intenció de ferir susceptibilitats, i amb ell únic propòsit que el públic s’ho passi bé, que s’oblidi per espai d’una hora de la crua realitat.

19.00 Plaça Llaurador. Camping Renove, de Trapu Zaharra

ARGUMENT: Els germans Goitisolo són uns emigrants Uruguaians que van arribar a la Península amb l’ànim de buscar-se la vida. La seva gran esperança era muntar un càmping diferent que atragués al turista. Vídeo.

22.00 Plaça Major. Éxodos, de Cal y Canto

ARGUMENT: En el moment en què coincideixen la joventut i la passió desenfrenada treuen il·lusions que es tornen arriscades. Shamer sempre havia somiat amb arribar a Espanya. D’aquest desig raja una vitalitat que s’enriqueix amb tot un ventall de personatges que l’acompanyen i l’acomiaden abans de la seva partida. Aviat, la solitud del viatge i l’arribada a una Europa que es torna diferent revelen aquesta gran cortina de fum que és l’Estret.


Mostra Festival Internacional de Teatre de Carrer de Vila-real en un mapa més gran

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

3 thoughts on “Vila-real és teatre pur: 25 anys amb espectacles de carrer

  1. Pingback: Vila-real levanta la persiana al teatro de calle | nomepierdoniuna

  2. Pingback: El Festival de Teatre de Carrer se gana al público con clown y humor, mucho humor | Espai Menut

  3. Pingback: Espai Menut | Nueve espectáculos para no quedarse sin ir al teatro en Almassora

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!