Teatre a la vora de la mar amb el Festival Internacional de Titelles d’Orpesa

Se t’ocorre un pla millor que combinar platja i teatre? Orpesa t’ho serveix en safata amb el Festival Internacional de Titelles, sis dies en què la imaginació, l’humor, la diversió i el teatre en valors es barrejaran amb la brisa del mar. Del 24 al 29 de juliol, la desena edició del certamen comptarà amb d’onze companyies que repartiran seus catorze funcions en diversos emplaçaments: la plaça Mallorca, la platja de la Concha, la Torre del Rei i el complex Marina d’Or.

El Festival és una barreja d’espectacles clàssics i avantguardistes, en què ninots i titelles comparteixen protagonisme amb altres materials més innovadors. Tot casa. Companyies amb diverses dècades de trajectòria a l’esquena compartiran escenari amb altres més joves, una combinació que promet fer del Festival tot un referent. I, a més, un certamen carregat d’històries amb valors com la solidaritat, l’amistat, la igualtat o l’educació per la pau. Un teatre en valors divertit i per a tots els públics.

A continuació, et detallem tots els espectacles i la informació necessària per gaudir d’obres pensades per a públic familiar amb una durada que oscil·la entre els 45 i els 60 minuts.

DIMARTS 24 DE JULIOL

Obra: A-ta-ka
Companyia: Cal y Canto
Lloc: Plaça Mallorca
Hora: 20.30
Sinopsi: cercaviles en què un torrent d’animals fantàstics pul·lula sobre els caps d’un públic que moltes vegades no pot evitar quedar bocabadat. Creacions itinerants, sorprenents i fantàstiques que es basen en el mateix vol esbojarrat dels estels. Una manera de tranformar l’espai des de l’avantguarda i partint de l’aire com a element conductor.

Obra: La princesa que se convritió en calabaza
Companyia: Títeres La Gaviota
Lloc: Platja de la Conxa
Hora: 22.30
Sinopsi: la companyia nascuda a Buenos Aires el 1974 encara que radicada a Madrid repeteix presència al Festival Internacional de Titelles amb una proposta basada en el seu teatre de ninots.

DIMECRES 25 DE JULIOL

Obra: El tesoro perdido
Companyia: Antonio Peneque
Lloc: Marina d’Or (davant edif. Levante)
Hora: 20.30
Sinopsi: espectacle de titelles

Obra: La Molinereta
Companyia: Hop!
Lloc: Plaça Mallorca
Hora: 21.30
Sinopsi: una bailaora apareix a l’escenari buscant el flamenc que porta dins, però no va sola, l’acompanya el quadre flamenc compost per l’aranya Pantxa, el mosquit Bufit i la mosca Pataca. I molts més personatges que es van trobant pel camí. Titelles que porten molt art i saler. Inclou poemes de Gloria Fuertes.

Obra: Los tres cerdidos
Companyia: Marimba Marionetas
Lloc: Platja de la Conxa
Hora: 22.30
Sinopsi: narra el veritable conte clàssic que tots coneixem perquè en realitat els protagonistes són dos certidos i una porqueta que venç el llop ferotge. Però hi ha més novetats que us faran conèixer més personatges i més aventures. Per exemple, les mares dels porquets i del llop. I hi ha més sorpreses … però no les podem revelar.

DIJOUS 26 DE JULIOL

Obra: Versos en tu ventana
Companyia: Proyecto Caravana
Lloc: Marina d’Or (davant edif. Llevant)
Hora: 20.30 h.
Sinopsi: espectacle que combina la narració de poemes, cançons i contes en vers amb la manipulació de titelles de guant, marotes, objectes i màscares. Un xou de creació pròpia amb l’ajuda de poetes i poetesses des del segle XV fins als nostres dies.

¡Qué risa, qué miedo!, de Pizzicatto.

Obra: ¡Qué risa, qué miedo!
Companyia: Pizzicatto
Lloc: Platja de la Conxa
Hora: 22.30
Sinopsi: amb Pizzicatto Teatro et partiràs de riure, amb una miqueta de por. Històries que s’aniran embastant a ritme vertiginós i amb l’humor assegurat en un espectacle acabat d’estrenar i recomanat per a xiquets i xiquetes a partir de 5 anys i adults, és clar. Un solitari habitant i… vampir, ja molt vellet, buscarà enamorar i no li serà fàcil en aquests temps trobar una núvia apropiada. A més d’històries de bruixots, zombis i fantasmes et faran partir de riure.

DIVENDRES 27 DE JULIOL

Obra: A todo trapo
Companyia: Pizzicatto
Lloc: Plaça Mallorca
Hora: 20.30
Sinopsi: proposta molt interactiva en la qual preval el joc, la participació del públic i el caràcter burlesc però en la qual es rescaten valors com la justícia i la solidaritat. El personatge que conduirà aquesta farsa titiritesca és l’inigualable i original Don Mister Sir Lord Cheselin, personatge de capacitat gestual inigualable.

Obra: La casita de chocolate
Companyia: Títeres La Gaviota
Lloc: Torre del Rei
Hora: 22.30
Sinopsi: en aquesta obra s’utilitzen ninots de guant, recolzats per la tècnica de llum negra, que permet gaudir, per exemple, de la màgica construcció de la caseta de xocolata.

DISSABTE 28 DE JULIOL

Obra: Historias de Cachivaches
Companyia: Sol y Tierra
Lloc: Marina d’Or (davant edif. Llevant)
Hora: 20.30
Sinopsi: al país de Cachivachilandia, on habiten estris i xirimbolos, està localitzada la Fàbrica d’Històries. Allà trobarem a Antonieta, disposada a afrontar el seu primer dia d’escola. Però a l’escola els xicotets andròmines han d’explicar, molt orgullosos, per a què serveixen. Martell i Lupa, Llapis i Llibreta …. tots, menys Antonieta que ignora quina és la seua utilitat. No us perdeu aquest conte d’educació per la pau.

Obra: Cuatro cuentos de la China
Companyia: Cachirulo
Lloc: Platja de la Conxa
Hora: 22.30
Sinopsi: insòlites aventures que ens descobreixen un còmic i divertit món, amagat molt a prop nostre i ple d’inquietants situacions. La naturalesa, l’amistat, els disbarats humans… Aprenentatges i jocs realitzats amb la màgia del titella xinès.

DIUMENGE 29 DE JULIOL

Obra: La Guerra de les Galicsias
Companyia: Cachirulo
Lloc: Plaça Mallorca Hora: 20.30
Sinopsi: divertida aventura interplanetària del segle XXI inspirada en les aventures galàctiques del segle XX i en les tradicions màgiques, astrològiques, culturals i gastronòmiques de la nostra terra. Marticia, es troba en alerta. Les seues aigües van ser contaminades amb una estranya substància que provoca els més insòlits efectes en els seus habitants. Darrere d’aquests successos es troba el malvat emperador d’Omega, planejant una invasió que només l’amor i una mica de màgia, en el moment oportú, poden impedir.

Obra: Los músicos de Bremen
Companyia: La Estrella
Lloc: platja de la Conxa (davant Oficina de Turisme)
Hora: 22.00
Sinopsi: el clàssic dels germans Grimm en versió titelles. Quatre animals es dirigeixen cap a Bremen per complir el seu somni de convertir-se en grans músics. Pel camí hauran de superar molts obstacles amb la intel · ligència i l’amistat com a únics recursos.

Obra: Aquí te espero
Companyia: Titiriteros de Binéfar
Lloc: plaça Mallorca
Hora: 23.00
Sinopsi: aquest espectacle està plantejat per tornar al públic alguna cosa que li pertany, el joc compartit al carrer. Per a això usen cançons tradicionals: Qué llueva, qué llueva!, Barbadum, A mi burro, Miguel Miguel, El twist de la ovejita… Música en viu per tornar a jugar i a gaudir del carrer i fer-ho en família.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

One thought on “Teatre a la vora de la mar amb el Festival Internacional de Titelles d’Orpesa

  1. Pingback: Espai Menut | feria de Sant Miquel en Onda y Agroecológica en Almassora

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!