Vila-real recupera la màgia dels malabars i el circ amb un Malabara’t internacional

La trobada de malabaristes torna per quedar-se. Vila-real recupera Lánzalo, el festival que el 2010 va suposar tota una fita per a aquesta disciplina circense, però ara sota el nom de Malabara’t. I arriba amb un munt de novetats: més internacional, més obert, amb una programació més completa i amb més espectacles per a públic familiar. El 10, 11 i 12 d’agost el Termet de la Mare de Déu de Gràcia tornarà a ser un gran escenari en què volin les maces, els diàbolos i les pilotes o en el que vegem equilibris impossibles amb plats xinesos i moltes sorpreses més.

Cercavila, espectacles familiars, dansa, tallers (infantils, per a professionals, per al públic en general, de numerologia, etc), batucades i fins olimpíada malabar… tot perquè durant tres dies Vila-real es converteixi en la capital dels malabars. Cada dia actuaran vint artistes de diferents modalitats en una trobada que guanya pes internacional amb malabaristes arribats d’Israel, Argentina o Holanda però sense oblidar els de casa.

La directora artística de Malabara’t i integrant de l’Associació de Malabaristes de Castelló (Amaca), Marta Martín, explica que la trobada té activitats pensades per a tres públics diferenciats: el familiar, amb els espectacles de la tarda i tallers infantils, per a professionals i per aficionats als malabars. De fet, una de les novetats que s’ha incorporat en aquesta edició és la Zona Off, “un espai on tothom podrà exhibir la seva modalitat”, explica Marta.

L’elecció de les dates tampoc s’ha fet a l’atzar. La Regidoria de Cultura i l’Associació de Malabaristes de Castelló han programat aquest certamen en un cap de setmana en què no hi ha altres festivals perquè el que es pretén és oferir una alternativa d’oci i no competir amb altres festivals.

I per arrodonir la reestrena s’ha cuidat tots els detalls la cartelleria del Malabara’t 2012, que té el segell de Yinsen Studio, la mateixa firma que es va ocupar de la comunicació de la passada edicición del Festival Internacional de Teatre de Carrer. Lorena explica que s’ha tractat de “buscar l’essència del circ clàssic però amb un toc contemporani” a través d’una combinació de tipografies que recorda els cartells més clàssics però sense renunciar a la innovació.

Com veieu no només canvia el nom, també la filosofia. Malabara’t descarta les inscripcions prèvies amb l’objectiu que sigui això, una trobada, en què professionals, aficionats i espectadors comparteixin habilitats, coneixements, inquietuds però, sobretot, una trobada per passar-s’ho bé. Si vols participar per posar a prova les teues habilitats encara que mai hages fet malabars o simplement si vols veure el circ de prop, Malabara’t t’espera.

Ací et deixem el programa detallat de cada un dels tres dies que componen el programa:

Divendres, 10 d’agost

18.00 Cercavila 
Des de la plaça del Llaurador fins a l’Ermita. Hi participen malabaristes de Amaca i monociclistes de Castelló.
19.30 a 20.30 Espectacle familiar 
La companyia Pan Pin Pan Pox presenta El gran gran Bernardo
22.30 Kabaret Malabara’t
Actuació presentada per Joan Raga en la que participaran una vintena d’artistes com ara Keko (Bilbao), Desiderato (Holanda), E. Donzel i Haydee Banales y un llarg etcètera.
0.00 Renegade
No pot faltar en cap trobada de malabars. Els artistes comparteixen espectacles improvisats guiats per un presentador.

Dissabte 11 d’agost

11.00 Tallers infantils
Amaca proposa un espai perquè els més petits (a partir de 3 anys) s’endinsin en el món dels malabars amb anelles, pilotes, maces, diàbolos, etc
12.00 Taller de Numerologia 
A la Zona Off. Taller per conèixer la part teòrica dels malabars: la matemàtica.
12.00 a 14.00 Tallers
Antiestrès, estiraments, ioga al riu, tissú, pilotes, maces, diàbolo, swing, etc
16.00 a 17.00 Vídeo-documental  Projecció a la sala d’actes de l’Ermita
17.00 a 19.00 Tallers  Monocicle, cinc objectes a l’aire
19.00 a 20.00 Espectacle familiar
Insomnia Teatre presenta l’Amagatall de somnis
Sinopsi: benvinguts al món dels somnis, un món que visitem cada nit. Un món en què Insomnia Companyia obrirà una finestra perquè el públic puga mirar i endinsar-se en el poder de la imaginació inconscient. Un lloc en el que recordar el viscut serà qüestió de l’atzar.
21.00 Performance Exposed
22.30 a 0.00 Gran gala
Jimena Cavalletti presenta i el seu personatge Mecha condueixen este espectacle. Sobre l’escenari Frisbee (Israel), Cia. La Trócola, Danni Decker i molts més.
0.00 a 2.00 Batucada Sambalea

Diumenge 12 d’agost

12.00 a 14.30 Olimpíada malabar
Malabars a l’aire
18.00 Espectacle familiar
La companyia Nacho Vilar Producciones presenta Nilf

 

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!