Jugar, experimentar, compartir, aprendre. Benvinguts al Rototom més familiar

Arribe al recinte del Rototom una mica perduda. No em va la música, així que no m’havia plantejat anar a un festival d’aquest tipus. Però el Rototom és més que música, més que reggae. I en aquest festival els xiquets i xiquetes tenen el seu espai. I com Espai Menut és una web pensada per als nanos ací estic, passejant entre carpes, entre grups de meditació, entre gent que va i ve, la majoria amb rastes, i acompanyada per panells que fan al·lusió a la pau, el medi ambient , a les persones… Impossible no parar davant, llegir i reflexionar.

I així, gairebé sense voler et vas adonant per què el Rototom no només són concerts. I amb l’ajuda d’unes útils indicacions, arribe a MágicoMundo (horari: de 10.00 a 14.00 i de 16.00 a 20.00), la zona que al costat del RototomCircus està especialment pensada per als nanos. S’agraeix l’ombra dels arbres. No és una zona ni fitada ni apartada de la resta del recinte. Tot el contrari. “És un espai obert, compost de diferents racons, que es va creant entre tots a mesura que passen els dies. És un espai per interactuar i transversal, perquè els nens formen part del tot que és el festival”, explica Maria Luján, la responsable de MágicoMundo.

Compartir, respectar, aprendre, comunicar, experimentar, jugar són paraules que Maria repeteix sovint. I així és. MágicoMundo i RototomCircus estan plens d’exemples. En una taula, mares, pares i petits comparteixen manualitats. Estan pintant, retallant, compartint … Aquest és un d’aquells racons als que al·ludeix Maria: Mundoalidades. A només uns metres, tres piscines en què els més menuts gaudeixen de l’aigua. Amb un escorredor (com els que teniu a la cuina) i una regadora un pare està creant una pluja de diversió per al seu fill i per a la resta dels xiquets que comparteixen bany. No parlen la mateixa llengua, però s’ho estan passant igual de bé.

Perquè MágicoMundo no és un parc en el qual deixes al teu fill o filla que jugue sol, està pensat per compartir experiències. “Què millor aprenentatge que un xiquet veja que a son pare o sa mare no li ix alguna cosa a la primera, com fer malabars, i segueix intentant-lo”, reflexiona Maria. Un altre aspecte que crida l’atenció és que aquí construeixen les seues pròpies joguines i que es queden al recinte perquè siguen compartides per tots.

A més dels espais permanents, també hi ha debats sobre realitats educatives diferents, projecció de pel·lícules i xerrades amb algunes de les seves protagonistes, tallers de xanques, de bombolles gegants … També és punt de trobada d’altres àrees del festival, com la de Viure l’energia (als nens els encanta la sessió diària de risoterpia) o AfricanVillage.

Però si alguna cosa ha triomfat en aquesta edició és la construcció d’una cabana amb fang i palla, activitat guiada per la cooperativa Okambuva. Una banyera per barrejar els ingredients i som-hi. Imagineu com queda la roba, així que millor un banyador i unes sandàlies per experimentar com bioconstructors.

A només uns metres, no paren les maces i les xanques. Els malabars són una aposta segura i una manera d’experimentar les arts de carrer. I de fons, sona música reggae.

Núria i el seu fill repeteixen per tercer any, les tres edicions del Rototom que s’han celebrat a Benicàssim. Encara que són de Borriana són a la zona d’acampada familiar. “El millor del Rototom és la diversitat i l’harmonia. Adonar-te que, encara que no comparteixis l’idioma, no hi ha barreres per a la comunicació”, i afegeix: “Aquí hi ha moltes coses a fer, des de les activitats infantils, al ioga, a la meditació, la cuina, el circ, la dansa … Val la pena. L’any que ve tornarem “.

Així és, qui prova el Rototom, vol repetir. Que ho gaudiu. (Consulta ací on està el recinte del festival i com es distribueix)

Programació MágicoMundo i RototomCircus:

MágicoMundo

Diumenge 19
11.00 Trobada amb la Fundación Borja Sánchez
12.00 Bambolles gegants
17.00 19.00 Taller de xanques amb l’Asociación Echasses pour tous
Dilluns 20
12.00 Trobada amb SMARA-Asociación de Soliradidad con el Pueblo Saharaui
17.00 a 19.00 Taller de jocs populars i tradicionals amb CIA La Gralla
Dimarts 21
17.00 a 19.00. Taller amb Vivir la energía
Dimecres 22
19.30 Gran cercavila pel recinte amb totes les àrees de cultura: RototomCircus, AfricanVillage, Vivir la Energía i MágicoMundo.

RototomCircus

Tots els dies:
Laboratori de circ: malabars, monocicle, xanques, slackline, i molt més…
Matí: de 11.00 a 14.00
Vesprada: de 16.00 a 20.00
Nit: de 22.00 a 2.00
De 20.00 a 20.50 RototomCircus SHOW Espectacle familiar.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!