Vila-real en festes, una oportunitat per a divertir-se a peu de carrer

Taller de reciclatge artístic, xocolatades, jocs populars, curses infantils solidàries, inflables i disfresses són només algunes de les activitats que les festes de la Mare de Déu de Gràcia de Vila-real (del 31 d’agost al 9 de setembre) programen per als més menuts. Però si per alguna cosa es caracteritzen aquestes celebracions patronals és perquè es viuen al carrer (hi ha més de 200 actes programats). I si no, paseaos la nit de la Xulla per la ciutat. ¡Espectacular!

Així és que, a més, de les propostes infantils que us detallem a continuació, tindreu l’oportunitat de gaudir d’un ambient festiu apte per a tots els públics en què col·laboren decididament multitud de penyes amb concursos gastronòmics, musicals, esportius, etc. o els impulsats per la Junta de Festes. I és que les festes de la Mare de Déu de Gràcia són unes festes per a tots els públics i per a tots els gustos.

Cal destacar especialment el Festival Internacional de Danses, que impulsat pel Grup de Danses el Raval compleix aquest any les seves noces de plata. Vint-i-cinc anys acostant el folklore i la cultura de multitud de països. I aquest any també. A més dels balls, a l’aire lliure o a l’Auditori Municipal, hi ha altres activitats paral·leles com el mercat de productes artesanals i els jocs populars dels diferents països participants.

Perquè tingueu clar quins esdeveniments infantils (o que més poden cridar l’atenció dels petits), on i a quina hora, us expliquem a continuació els més destacats. Al final trobareu un enllaç al programa complet de les festes per si a més de per als xavals, voleu ampliar la informació.

Divendres, 31 d’agost

17.30 Taller de reciclatge artístic al carrer Cervantes, 26 (davant la Penya Tio Canya) amb Contaclown. A continuació xocolatada. En aquest taller
-activitat recomanada a partir de 4 anys- els i les participants crearan bosses i ronyoneres a partir de material de rebuig. Aquests tallers permeten elaborar objectes decoratius o d’ús quotidià a partir de residus. A més de desenvolupar habilitats manuals i artístiques i desenvolupar la imaginació, els nanos aprenen a respectar el medi ambient a través de la reutilització del material.

Dissabte, 1 de setembre

10.30 Mercat de productes artesans dels països participants en el XXV Festival Internacional de Danses als carrers la Sang i Colom. Horari: de 10.30 a 20.00.
11.00 Tallers de jocs populars dels països participants al Festival de Danses a la plaça de la Vila i al carrer Major Sant Jaume.
17.00 IV Vilapatinada a la Maiorazga amb l’Associació Hoquei In Line Vila-real.
18.00 Escacs al carrer a la plaça la Vila amb el Club d’Escacs Vila-real.

Diumenge, 2

10.30 XII Concentració de SEAT 600 i vehicles antics a la plaça Major. A continuació, desfilada. Recorregut: plaça Major, Comte Albay, Comunió, V. Sanchiz, J.B. Llorens, Riu Ebre, Francesc Tàrrega, La Murà, Pius XII, Itàlia, Matilde Salvador, Itàlia, Matilde Salvador, Itàlia, Portugal, Europa, Cedre, La Murà, Ramon i Cajal i plaça Major.

Dilluns, 3

11.00 Pujada al campanar de l’Arxiprestal. Horari de 11.00 a 13.00 i de 17.00 a 19.00.
11.00 Jugant, jugant a la plaça Major. Complet programada d’activitats específiques per als nanos organitzat per Animatemps i la Junta de Festes, amb jocs populars i tradicionals: xarranca, corda, cadires, la trompa, les quatre cantonades, el mocador, sabor sabor, carreres de sacs, jocs de relleus, saltacaballos, carretons, 3 en ratlla, paracaigudes …
11.00 Exhibició de gossos raters a la plaça la Vila a càrrec de l’associació Gos Rater.
18.00 Jugant, jugant a la plaça Major. Recordeu, jocs com la xarranca, corda, cadires, la trompa, les 4 cantonades, el mocador, sabor sabor, carreres de sacs, jocs de relleus, saltacaballos, carretons, 3 en ratlla, … Molts nens i nenes no han jugat a molts d’aquests jocs, així és que és una bona oportunitat perquè coneguin aquestes altres maneres de divertir-se.
22.00 Tradicional Xulla pels carrers de la ciutat. És com un gran sopar de germanor a peu d’asfalt. Colles d’amics i familiars es reuneixen al voltant de la carn torrada i els petits s’ho passen d’allò més bé compartint jocs, especialment als carrers tallats al trànsit.

Dimarts, 4

11.00 Jugant, jugant a la plaça Major. Segona jornada d’aquesta espècie de gran taller de jocs tradicionals.

Dimecres, 5

11.00 Jugant, jugant a la plaça Llibertat. Activitats a força de jocs populars i tradicionals.
11.30 ’Encierro’ infantil amb carretons pel recinte taurí.

Dijous, 6

11.00 Gimcana ACUDIM. Campanya de sensibilització i mentalització al medi urbà, X Gimcana especial Passejant pels carrers del centre urbà. Plaça Major i voltants. Diferents activitats per a tots els públics que tenen com a objectiu conscienciar la ciutadania (també als petits) de la importància de tenir una ciutat accessible. Animació amb Contaclown.

Divendres, 7

18.00 Xocolatada popular al carrer Lluís Vives, 20, amb festa de disfresses i castell inflable per a nens. Organitza la penya l’Esclafit.
18.00 II Cursa solidària per a nens al carrer Molí, 4 a benefici de Anaís, continuant amb la campanya Un tap, una esperança per Anaís. Dues categories: 5-8 anys i 9-12 anys. Inscripció 1 € en A1F Sport (c / Mestre Goterris, 5). Organitza la penya Mustafà.

Dissabte, 8

09.00 Exhibició d’aus rapinyaires a la plaça la Vila, organitza l’ONG EDC Natura-Fundació Omacha.
10.00 V Concentració de motocultors a la plaça Mossèn Ballester. A continuació, desfilada. Recorregut: plaça Mossèn Ballester, Ramon i Cajal, Pío XII, Josep Ramon Batalla, Vicent Sanchiz, Ermita, Almassora, Vicente Amorós, Joan Baptista Llorens, Riu Ebre, Francesc Tàrrega, la Murà, Ramon i Cajal i plaça Major. No és una activitat infantil, però la incloem pel curiós que pot resultar per a molts petits veure la concentració d’aquest tipus de vehicles.
17.00 I i II Proves d’Agility Ciutat de Vila-real al camp de futbol de Flors, Organitza Club d’Agility Vila-real.

Diumenge, 9

09.00 I i II Proves d’Agility Ciutat de Vila-real al camp de futbol de Flors.
23.30 Traca final de festes, des de l’Ajuntament fins al temple de Sant Pasqual.
00.00 Castell final de festes a càrrec de la pirotècnia Martí a l’aparcament de l’avinguda Europa.

Enllaç al PROGRAMA COMPLET (versió PDF).

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!