La Fira d’Onda en versió infantil: malabars, màgia, teatre, fires i molta animació

Malabars i cercaviles. Parcs infantils i fires. Jocs i teatre. La Fira d’Onda ofereix bons motius per gaudir en família d’unes festes que prometen ser multitudinàries. Espectacles per a tots els públics amb els que divertir-se, experimentar, compartir o simplement passejar. Aquí teniu la versió infantil de la programació de la Fira. Que la gaudiu.

El tret d’eixida a la Fira arribarà demà divendres a les 18.00 amb la inauguració de la fira d’atraccions al costat del Recinte Multiusos. Menys de 24 hores després, la fira alternativa organitzada per Amics de la Natura omplirà de parades d’artesania, tallers, productes naturals i jocs tradicionals carrer Cervantes, des d’aquest dissabte, 20 d’octubre fins al dilluns. D’onze del matí a nou de la nit, tres dies per gaudir en família dels productes més naturals.

Dilluns, dia 22 d’octubre, comença amb la cercavila infantil en què s’estima la participació d’uns 600 nens i nenes entre col·legis, la Banda Jove de la Unió Musical Santa Cecília i diferents associacions. Un recorregut festiu que inclourà l’actuació de la companyia Musas Teatre i en el qual tots els participants rebran un regal de l’Associació DISADI.

El recorregut començarà al carrer Concepció, seguirà pel Pla, Sant Miquel, La Safona i acabarà a la plaça d’Espanya, on se celebrarà una gran festa infantil amb l’espectacle Cucú canta tu de la companyia Musas Teatre i que s’emmarca dins del XII Festival de Teatre i Animació Infantil.

Cucú canta tu és un espectacle d’animació amb cançons populars. A través de titelles, actors, jocs participatius i per descomptat de la música, l’espectacle viatja a les cançons de la infància dels que ara són pares i mares per compartir-les amb els seus petits.

A la vesprada, més teatre. A les 19.30 al cinema-teatre Mònaco, la companyia La ratonera presenta Caputxeta, obra recomanada per a xiquets i xiquetes a partir de 3 anys. Valentina, Hugo i Bruno viatgen pel món buscant objectes que pertanyen a la literatura popular, els recullen, els restaurants i els tornen als seus amos, els personatges dels contes, perquè continuïn alimentant els somnis de tots els que gaudeixen amb els seus relats . En aquesta ocasió es troben amb la famosa capa roja de caputxeta… amb mals i bons, amb emoció, amb ensurts, amb rialles, etc.

L’endemà, dimarts 23 d’octubre, menuts i no tan menuts tenen una cita a la plaça d’Espanya entre les 16.00 i les 18.30. Strambotics té preparat un divertit programa que, sota el títol de Jocs, jocs jocs, inclou un espai de jocs (no podia faltar amb aquest nom), música, tallers i inflables. I per qui ho prefereixi, la fira d’atraccions-ubicada al costat del Recinte Multiusos-tindrà totes les atraccions a un euro a partir de les cinc de la vesprada.

Però si el que us va són els números impossibles, no us perdeu la proposta de circ i malabars titulada Zapatos en el aire de la companyia vila-realenca Xa Teatre, a partir de les 19.00 a la plaça d’Espanya. Un espectacle de tissú (dues teles que pengen) i que permet fer acrobàcies aèries combinades amb el trapezi.

Un espectacle d’uns 70 minuts de durada, molt teatral en el qual es fusionen diferents arts circenses. Carregat d’humor, tendresa, poètic, molt visual gràcies a les possibilitats que ofereix el tissú per jugar amb l’espai aeri. I, per descomptat, per a tots els públics.

I per tancar el dia amb ritme, molt de ritme, res millor que la percussió de la xaranga-batucada a partir de les 20.30 pels carrers del centre.

La programació continua el dimecres, dia 24 d’octubre, a les 11.00 al Pla amb un espectacle infantil amb ’encierro’ i sorpreses. I des d’aquesta hora i fins les 13.00 la plaça d’Espanya acull un parc infantil dins del XII Festival de Teatre i Animació Infantil, que es reprendrà a la tarda de 16.30 a 19.00. Propostes, com veieu, per no parar.

L’equador de les festes, el dijous 25 d’octubre, arriba també carregat d’activitats. De 11.00 a 13.00 i de 17.00 a 19.00, Animatrix muntarà el seu parc infantil a la plaça d’Espanya. Zona Peques per als menors de tres anys amb jocs que ajuden a millorar la psicomotricitat, àrea de tallers de maquillatge de fantasia i globoflèxia per als que són una mica més grans, inflables per a tots els públics, perímetre inflable per jugar a unihoquei i rocòdrom per experimentar l’escalada completen l’oferta.

Per als qui vulguen emocions de les fortes, no vos perdeu la màgia de Yunke, el mag de la Vilavella reconegut mundialment, amb el seu espectacle Conjuro en una doble sessió a les 17.00 ia les 19.00 al cinema-teatre Mònaco.

Durant una hora i vint minuts, aproximadament, Yunke presenta les seues últimes creacions màgiques. Els seus números de Grans i xicotetes Il·lusions tindran un ventall de sensacions que aniran de la incredulitat a la fascinació, passant per la incertesa i la tensió del moment.

El colofó, si encara esteu desperts perquè és a les 23.30, arriba amb el gran cercavila de disfresses. Una desfilada divertida pels carrers Concepció, el Pla, Sant Miquel, la Safona, fins al pavelló Vila d’Onda.

Divendres 26 a partir de les 11.00 es celebra el parc Multiaventura, també a la plaça d’Espanya, que inclou entre altres activitats paintball i futbolí humà. Descansa per menjar a les 13.00 i es reprèn a la tarda, de 16.30 a 18.30. Només mitja hora més tard, i sense moure de la plaça, començarà l’espectacle infantil La MaquiFest de La Banda del Drac.

La MaquiFest explica la història d’una quincallero-venedor ambulant-inventor aficionat que viatja de poble en poble comprant i venent objectes de dubtosa utilitat. Un bon dia inventa els RR1, robots d’entreteniment de primera generació. I comença l’espectacle. Un concentrat vitamínic compost de cançons, animació i jocs amb una escenografia d’elements inútils però imprescindibles que acompanyen un gran robot blau.

El cap de setmana està reservat per als curiosos del motor. Dissabte es celebra un curiós -i sorollós- cercavila de motocultors pels carrers del centre i posterior concentració a la plaça d’Espanya, l’epicentre de les activitats infantils.

Ja el diumenge 28 d’octubre és el torn dels vehicles antics, que a partir de les 9.30 circularan pels principals carrers de la ciutat, un acte organitzat per Antiga Vespa Club d’Onda. Ja a les 12.30 s’exhibiran al Pla. I del soroll dels motors al dels masclets: Pirotècnia Caballer llançarà una mascletà a les 13.30 a la plaça de Montí.

Les aventures del Pirata Barba, de la companyia Xarop Teatre, tancaran les activitats infantils a partir de les 18.00 al Raval de Sant Josep. Una obra en la qual el senyor de Mirabet i el Pirata Barba es persegueixen, es tendeixen trampes, superen naufragis i viuen mil i una aventures. Un espectacle d’acció en què el treball actoral es barreja amb l’ús de ninots i titelles i en el qual la participació del públic serà indispensable.

I només acabar el teatre, a les 19.30, començarà la desfilada de carrosses, amb els grups participants en la mostra de balls, barris de la població, Banda de Cornetes i Tambors Mare Nostrum, reina major i infantil amb la seva Cort d’Honor, i la Banda de la Unió Musical Santa Cecília d’Onda.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!