‘La casa del abuelo’, teatre familiar en Benicàssim la mar de premiat

Benicàssim programa una altra d’aquestes obres teatrals exquisites que es pugen als millors escenaris espanyols: La casa del abuelo. Un muntatge de xicotet format, amb una escenografia detallista i minuciosa en què es fusiona el treball de l’actriu i titellaire Rosa Díaz amb objectes i ninots. Un espectacle que gira al voltant de com reacciona una xiqueta davant la mort del seu avi. Així de simple. Així de difícil. Una obra de la Companyia La Rous per a públic familiar a partir de 5 anys, que atrapa tant a grans com a menuts. Altament recomanable.

TIPUS D’ACTIVITAT: TEATRE FAMILIAR
QUAN: DIUMENGE 28 D’OCTUBRE
HORA: 19.00
LLOC: TEATRE MUNICIPAL DE BENICÀSSIM
DURADA: 50 MINUTS
EDAT: A PARTIR DE 5 ANYS
PREU: 3 EUROS

L’avi viu en la seua rutina: es renta a la mateixa hora, esmorza a la mateixa hora, passeja a la mateixa hora. Un dia, les seues cames decideixen deixar de caminar, i poc a poc es va apagant. Quan l’avi se’n va per sempre, els que queden construeixen una casa molt a prop seu perquè no se senta sol. Així continua la història: plàcidament, obrint i tancant calaixos d’un escriptori. Recordant amb afecte a través d’un escriptori que va ser la seua vida.

La mateixa actriu resumia el muntatge en una entrevista com un espectacle que “parla de la mort d’un ésser estimat i que la vida continua, que cal assumir la mort d’una manera molt tranquil·la i natural, sobretot de cara al món dels nens “. Perquè “diuen que quan algú mor i es va per no tornar sempre ens deixa alguna cosa que el mantindrà amb nosaltres per sempre”.

Estrenat a Almeria el gener del 2009, La casa del abuelo és un muntatge amb el qual la companyia granadina La Rous va iniciar el seu camí. I pels premis rebuts, quina manera d’estrenar-se. Va rebre eixe mateix any el premi al millor espectacle del Fira Europea d’Arts Escèniques per a xiquets i xiquetes de Gijón (Feten) i dos anys més tard, el 2011, va ser guardonat amb el Premi Nacional de les Arts Escèniques per a la Infància i la Joventut.

L’actriu, directora, productora i autora teatral Rosa Díaz confessa quan li pregunten que va començar en això del teatre per casualitat. Això va ser allà per 1984. I des de llavors no s’ha baixat de les taules. La seua trajectòria l’ha portat fins al Teatro Fénix, de la qual va ser fundadora, Cambaleo Teatro, i ha col·laborat amb La Tartana Teatre i Comediants. A la direcció, també ha col·laborat amb la companyia castellonenca Teatre de l’Home Dibuixat, Gar Produccions, Vagalume Teatre, La Maquiné, etc.

Benicàssim manté el llistó de la programació cultural en el més alt, com ja va passar amb propostes com Farfalle, Buchettino, Consonant o Pedra a pedra, aquests dos últims espectacles inclosos al Festival de Teatre i Biblioteca del Mar del passat estiu.

 

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!