Ciutat somiada: un taller d’arquitectura per què xiquets i xiquetes pensen les ciutats del futur

L’Espai d’Art Contemporani (EACC) no para. I aquesta vegada ens sorprèn amb una proposta poc habitual i d’allò més suggerent: un taller d’arquitectura per a xiquets i xiquetes titulat Ciutat Somiada. Chiquitectos aproparà als més petits a conceptes com la ciutat i el desenvolupament sostenible des d’una perspectiva lúdica i al mateix reflexiva. I, és clar, el taller els permetrà aprendre a relacionar-se amb l’entorn urbà com a conjunt d’arquitectures.

Fitxa del taller d’arquitectura per a nens i nenes

Dia: dissabte 15 de desembre
Horari: De 12.30 a 13.30 (4 a 6 anys)
De 17.00 h a 18.00 h (7 a 12 anys)
Preu: 5 euros per xiquet/a
Places: 25 per cada grup
Preinscripció: a través del correu electrònic actividades(arrova)eacc.es o per telèfon 964 72 35 40
Forma de pagament: mitjançant dipòsit en Bankia, número de compte 2038 6452 83 6000022900 (només es fa efectiu una vegada que l’EACC ha confirmat l’existència de plaça)
Fi de la inscripció: dijous 13 de desembre

Els menuts que participien construiran edificis d’habitatges i equipaments públics, dissenyaran la xarxa viària, sense oblidar els carrils bici, la xarxa de vianants i el conjunt d’espais verds. S’imaginaran com és la vida quotidiana, pensaran i construiran els llocs per les xicotetes compres, per al joc, l’esport i per a l’educació. I, per descomptat, habitaran aquesta nova ciutat recorrent els espais i llocs creats i analitzant els seus avantatges o les seves mancances respecte al lloc on vivim. Entre tots, construiran una ciutat on quedaran reflectits tots els seus desitjos urbans.

I tot amb l’ajuda de Chiquitectos, un projecte lúdic i educatiu per despertar l‘interès per l’arquitectura, l’entorn, la ciutat i el desenvolupament sostenible. Aprendran que fer arquitectura no és només construir edificis, és somiar, explorar, pensar, imaginar, investigar, dibuixar … però també és calcular, mesurar, resoldre, representar i construir. Els chiquitectos perceben, exploren i investiguen i aprenen a observar des d’una altra perspectiva, a través de l’experimentació.

Juan Francisco Fandos, responsable de l’àrea didàctica de l’Espai d’Art, subratlla alguns dels motius que fan altament recomanable aquest taller. “Ajuda a experimentar la idea de ciutat i a conèixer com es relacionen els nens amb ella, en definitiva, plantejar coses que d’altra manera no es plantejarien”.

Contribueix, a més, a una cosa tan essencial com el civisme. “S’aprèn a que la ciutat és ta casa. Aquesta idea que sembla molt senzilla, a molts adults no se li ha ensenyat mai. Cal cuidar-la, però també permet ser més conscients de quin tipus de ciutats es construeixen i en funció de quins interessos “, reflexiona Fandos.

Artistes i arquitectes discuteixen molt de com són les ciutats i com l’urbanisme fa que millore la salut de les persones. “L’entorn fa que estiguem millor o pitjor i molta gent ho nega, però és així”, afegeix Fandos.

Un taller, com veieu, per passar-s’ho bé però també per pensar les ciutats del futur. Perquè l’educació permet ser més participatius, més crítics. “Per què es fan les coses així? Per què les ciutats són com són?”, són algunes de les preguntes que es poden plantejar. La iniciativa s’emmarca dins del programa de l’EACC d’apropar la sala expositiva als més menuts.

 

Al taller només assistiran els menuts perquè, segons expliquen des del EACC, la presència de pares i mares provocaria que els xiquets estigueren més pendents d’ells que de l’activitat en si. Per això, abans de començar el taller, es sol·licitarà un telèfon de contacte de la persona que estiga al càrrec de cada un dels participants per si apareix algun imprevist.

Vos recordem que les places són limitades i que per inscriure’s només cal enviar un correu electrònic a actividades(arrova) eacc.es amb el nom del xiquet o xiqueta i l’edat (data de naixement). Quan l’EACC vos confirme l’existència de plaça ja podreu fer l’ingrés al compte que vos hem posat a la fitxa del taller. Nosaltres ja ens hem apuntat!

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

2 thoughts on “Ciutat somiada: un taller d’arquitectura per què xiquets i xiquetes pensen les ciutats del futur

  1. Pingback: Diseñar, construir, experimentar: Arquitectures menudes, el nuevo taller infantil de l’EACC | ::Espai Menut

  2. Pingback: Espai Menut | El EACC programa un taller infantil de arquitectura donde los paisajes cobran vida

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!