Dissenyar, construir, experimentar: Arquitectures menudes, el nou taller infantil de l’EACC

Imaginar, dissenyar, construir, experimentar. Amb cartró, amb farina, amb aigua, amb paper de diari, amb llapis de colors… I, per descomptat, divertir-se. L’Espai d’Art Contemporani de Castelló (EACC) repeteix experiència didàctica amb un nou taller infantil d’arquitectura. Aquesta vegada són quatre sessions, organitzades per edats (un grup de 4 i 5 anys i un altre de 6 i 7), programades per als quatre dissabtes del mes de febrer. El termini per a inscriure’s finalitzava el 31 de gener però davant de l’èxit encara hi ha possibilitat d’apuntar-se per a la sessió del 23 de febrer fins que queden places.

FITXA DEL TALLER I INSCRIPCIÓ

Horari: d’11.00 a 13.00
Grups: 2 i 16 de febrer: 4 i 5 anys, 9: 6 i 7 anys; 23 de febrer: 4, 5, 6 i 7 anys.
Preu: 5 euros per xiquet/a
Places: 25 per cada grup
Preinscripció: a través del correu electrònic actividades(arrova)eacc.es o pel telèfon 964 72 35 40
Forma de pagament: mitjançant dipòsit en Bankia, número de compte 2038 6452 83 6000022900
Fi de la inscripció: 31 de gener

Després de l’èxit de Ciutat Somiada, la proposta de Chiquitectos el desembre passat, ara arriba Arquitectures menudes, un taller lúdic i didàctic desenvolupat per APEU de carrer. Els objectius? Despertar l’interès del públic infantil per l’arquitectura, permetre la comprensió dels diferents espais i motivar la seua imaginació i creativitat per dissenyar-la, representar-la i construir-la.

Xiquets i xiquetes desenvoluparan les seues capacitats espacials mitjançant la interacció dels seus cossos amb les formes i les geometries construïdes. Al mateix temps experimentaran amb les qualitats de diferents materials -la major part dels quals són reciclats- les seues textures, formes i colors i les seues possibilitats de transformació.

El taller tindrà una durada de dues hores i en ell poden participar xiquets i xiquetes de les següents edats: 4 i 5 anys els dissabtes 2 i 16 de febrer, i 6 i 7 anys els dissabtes 9 i 23 de febrer. El fet de programar-se dues sessions per grup d’edat té la finalitat de facilitar la participació dels més menuts. A l’igual que en l’anterior taller, els participants accedeixen a soles a la sala on es desenvolupa l’activitat.

APEU d’carrer és un estudi format per arquitectes, urbanistes i paisatgistes amb la inquietud comuna d’incloure la dimensió humana en tots els seus projectes. I si es comença des de la base millor. Precisament a través de tallers com el d’Arquitectures menudes amb el qual, a través d’una dimensió lúdica, s’acosta als més petits a l’arquitectura, es posen en valor els espais i es construeix de manera col·lectiva.

Juan Francisco Fandos, responsable de l’àrea didàctica de l’Espai d’Art, ja ens va comentar amb motiu del taller Ciutat Somiada, que aquest tipus de propostes lúdico-didàctiques contribueixen a un valor tan essencial com el civisme, a convertir els més menuts en ciutadans que, amb el temps, seran més conscients de quina ciutat volen en funció de quines necessitats. Un cop més l’EACC continua amb la seua aposta d’apropar la sala expositiva als més menuts.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

One thought on “Dissenyar, construir, experimentar: Arquitectures menudes, el nou taller infantil de l’EACC

  1. Pingback: Espai Menut | El EACC programa un taller infantil de arquitectura donde los paisajes cobran vida

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!