Tombacarrers, Cos Multicolor, Fira Alternativa i Ofrena, colofó a la menuda Magdalena

Castelló encara la recta final de la Magdalena 2013 amb un munt d’activitats per gaudir en família. I més després que la pluja obligués a suspendre actes com ‘Encesa de gaiates i ajornar la Nit Màgica. L’equador de les festes fundacionals, dimecres de Magdalena, repeteix com dia amb major quantitat (més de 40 esdeveniments infantils programats) i varietat d’actes pensats per a grans i petits. I gràcies en gran mesura a la programació de les gaiates: xocolatades, parcs infantils, jocs tradicionals, globotàs, tancaments infantils de bous, disfresses i fins i tot nits temàtiques. I com a colofó, és el dia dels xiquets i xiquetes a la fira, amb les atraccions mecàniques a 1,50 euros el viatge.

Comencem el repàs a aquesta intensa recta final de la Magdalena per als més menuts amb la clausura del Magdalena Circus, que aquest any s’ha vist minvat per la (inoportuna) aparició de la pluja a les jornades de dilluns i dimarts. La tercera i última de les funcions comença dimecres a les 16.30 amb Jaume Navarro, presentat i clown, que donarà pas a Malas Kompañías (16.45) amb espectacle d’equilibris equilibris, acrobàcies, clown i teatre d’objectes. A les 17.45. Zahir Circ pren el relleu amb la Perxa aèria, acrobàcies, clown. I el punt final el posa a les 18.00 Elegants que incorpora tècniques de trapezi, monocicle, malabarisme, equilibris i perxa xinesa.

I del Magdalena Circus al Tombacarrers, una cercavila d’animació (dimecres, 20.00) en què participen Tafolet (Xarxa Teatre), comparsa de músics (Xarxa Teatre), Univers (Volantins), Rodafonio (Companyia Circular), Papallones (Volantins), Vaqueta Xarxalena (Xarxa Teatre), la Vaca Magda (Xarxa Teatre), el popular Bou Magdaleno (Xarxa Teatre) i dos xarangues (Junta de Festes). L’itinerari arrenca i acaba a l’avinguda Rei En Jaume, després de passar per Colón, Enmig, Porta del Sol, Gasset, Major i tornada per Colom.

I la Nit Màgica, ajornada dimarts a la pluja, posarà el punt final a la jornada de dimecres. També a les 23.00 i també des de la plaça Cardona Vives, aquest cercavila de pirotècnia no pot faltar a la Magdalena. I seguint algunes precaucaciones i en funció de l’edat i els gustos, aquest cercavila de pirotècnia també pot ser cosa de xiquets i xiquetes.

El Coso Multicolor és un altre referent per als més petits. Dijous a partir de les 17.30 l’avinguda del Rei En Jaume -en el tram entre Colom i la plaça de l’Olivera- es converteix en escenari d’una singular ‘batalla’ multicolor en què es llancen centenars de quilos de confeti. Màscares i mocadors són indumentària habitual en els qui participen d’aquesta singular festa, consolidada com un referent per castellonencs i visitants. Enguany, i també per culpa de la pluja, en lloc del dijous es celebra el divendres a les 11.00.

El dijous també és el dia en què s’inaugura la Fira Alternativa, un lloc habitual de visita per famílies. Gastronomia, artesania, roba, música, xerrades, … i també jocs d’enginy i tallers infantils, com el de música Baby Do Re Mi de dissabte a les 13.00 o els tallers de pintura de cara de diumenge a les 18.00 i a les 19.00 donen forma a un certamen que, organitzat per Amics de la Natura, compleix aquest any la seua 27 edició. Quatre dies -des de dijous a diumenge- per acostar-se fins al parc de l’Auditori i deixar-se sorprendre per aquesta proposta que combina oci, cultura i medi ambient. Ací podeu consultar el programa sencer. 

I per a desfilades, la desfilada Internacional d’Animació, que a partir de les 18.30 del divendres recorre la plaça de les Aules, Mª Agustina, Governador, Guitarrista Tárrega, Asensi, Plaça de la Pau, Gasset, Ruiz Zorrilla i l’avinguda del Rei en Jaume. Un espectacular cercavila en què participen companyies de teatre de carrer, grups d’animació i bandes de música internacionals. Una desfilada on la fantasia i l’espectacle envolten i fan participar al públic.

Entre tots aquests esdeveniments, el segon dissabte de Magdalena es viu un dels moments més emotius per grans i menuts: l’ofrena de flors a la Mare de Déu del Lledó. La desfilada des de la plaça Major de la basílica del Lledó és un exemple de tradició en què xiquets i xiquetes comparteixen protagonisme.

I això només pel que fa a la programació oficial de la Junta de Festes, perquè per encarar amb bon peu el Magdalena Vitol les gaiates mantenen una variada oferta d’activitats infantils per a la recta final de les festes. Exhibició d’aus rapinyaires, fonda infantil de la tapa saludable, gimcanes, jocs tradicionals i molt més. Perquè ens perdeu res, aquí podeu consultar la programació infantil completa de la Magdalena 2013.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!