La primavera la lectura altera: talleres infantils d’animació a Vila-real, Onda, Benicàssim i Moró

Un espai interactiu transmissor de paraules, sons, textures, formes i il·lustracions. Un espai per a despertar el gust dels més menuts per la poesia. I un espai per gaudir de contes, històries i llegendes que apropen realitats a vegades llunyanes i a vegades properes. En totes aquestes coses es converteixen els espais de lectura de Vila-real durant el mesos d’abril i maig gràcies als 55 tallers d’animació lectora programats pel Departament de Biblioteques per a xiquets i xiquetes des dels 6 mesos al 6 anys. Un programa que desenvolupa Món d’Animació. Però també Benicàssim, Onda i Sant Joan de Moró plenen la primavera de motius per a gaudir de la lectura.

Als diferents tallers programats a Vila-real hi ha 170 places habilitades i, per tant, cal inscriure’s prèviament. El periode d’inscripció serà del 20 al 27 de març i per a poder assistir és necessari ser soci de les biblioteques i dur llibres en prèstec.

A continuació vos presentem els programes d’animació lectora de Vila-real, Onda i Sant Joan de Moró per als propers mesos:

Vila-real. Bebeteca

Edats: de 6 a 36 mesos
Dates: dimarts (Agència de Lectura Pío XII) i dijous (Agència de Lectura El Pilar) des del 9 d’abril fins el 9 de maig.
Horari: de 17.30 a 18.15
Sinopsi: els bebès naixen amb unes necessitats primàries d’afecte, d’aliment, de son… i també naixen amb necessitats d’històries. Tenen necessitat d’estimulació cap a la paraula, tant oral com escrita, amb l’ajuda del adult. Per tant, farem de la bebeteca un espai interactiu i d’afecte on el llibre, en els primers  moments de contacte, siga una joguina però també, a la vegada, un transmissor de paraules, sons, textures, formes i il·lustracions
Prèvia inscripció: del 20 al 27 de març

Vila-real. Poemes visuals

Edats: 2 i 3 anys
Dates: dilluns (Agència de Lectura Pío XII), dimarts (Agència de Lectura Solades) i dimecres (Agència de Lectura El Pilar) des del 8 d’abril al 6 de maig
Horari: de 17.30 a 18.30h
Sinopsi: la poesia, gràcies a la seua bellesa i musicalitat, és un instrument agradable als infants, per això nosaltres en aquest programa “poemes visuals” la treballarem de diferents formes: representant-la i vivint-la amb tècniques plàstiques amb la finalitat de que agafen el gust per aquest tipus de lectura, a vegades un tant oblidada.
Prèvia inscripció: del 20 al 27 de març

Vila-real. Contes llunyans

Edats: 4 i 5 anys.
Dates: dilluns (Agència de Lectura El Pilar), dimecres (Agència de Lectura Solades) i dijous (Agència de Lectura Pío XII) des del 8 d’abril al 9 de maig.
Sinopsi: apropem els xiquets/es a altres manifestacions culturals amb l’ajuda de contes, històries o llegendes pròpies d’altres cultures. Creiem que és un tema important i hui més encara, ja que la multiculturalitat és una realitat a la nostra societat. Només des del coneixement de la diferència es pot valorar aquesta com un factor positiu des del qual es pot aprendre costums i valors que ens enriqueixen.
Prèvia inscripció: del 20 al 27 de març

Benicàssim. A la recerca dels llibres perduts

Edats: xiquets/es de 4 a 7 anys
Data: dilluns i dimecres del 8 i d’abril al 12 i 15 de maig
Horari: de 17.30 a 18.30 i de 18.30 a 19.30
Sinopsi: resoldrem un misteri que està passant a la biblioteca, els llibres estan desapareixent, cada vegada hi han menys però no se sap el motiu, així que una investigadora experta en aquests temes i aquells/es xiquets/es disposats a ajudar-la deuran donar amb la solució mitjançant un enigma que el primer dia trobaran i els guiarà per trobar la solució.
Prèvia inscripció.

Benicàssim. Bebeteca

Edats: de 10 de 19 mesos
Dates: divendres des del 12 d’abril fins el 31 de maig
Horari: de 17.30 a 18.15  (per a bebès entre 10 i 14 mesos) i de 18.30 a 19.15 (per a bebès entre 15 i 19 mesos)
Sinopsi: els bebès naixen amb unes necessitats primàries d’afecte, d’aliment, de son… i també naixen amb necessitats d’històries. Tenen necessitat d’estimulació cap a la paraula, tant oral com escrita, amb l’ajuda del adult. Per tant, farem de la bebeteca un espai interactiu i d’afecte on el llibre, en els primers  moments de contacte, siga una joguina però també, a la vegada, un transmissor de paraules, sons, textures, formes i il·lustracions.
Prèvia inscripció.

Onda. Bebeteca

Edats: de 6 de 36 mesos.
Dates: dilluns des del 22 d’abril fins el 20 de maig i els dimecres des del 17 d’abril fins el 22 de maig.
Horari: de 17.30 a 18.15 i de 18.30 a 19.15.
Sinopsi: els bebès naixen amb unes necessitats primàries d’afecte, d’aliment, de son… i també naixen amb necessitats d’històries. Tenen necessitat d’estimulació cap a la paraula, tant oral com escrita, amb l’ajuda del adult. Per tant, farem de la bebeteca un espai interactiu i d’afecte on el llibre, en els primers  moments de contacte, siga una joguina però també, a la vegada, un transmissor de paraules, sons, textures, formes i il·lustracions.
Prèvia inscripció: les places són limitades i és possible que ja estiguen totes reservades. Preguntar per possibles vacants o per programació futura i dates d’inscripció.

Sant Joan de Moró. Contes amb sentiments 1

Edats: de 3 a 7 anys
Dates: dimecres des del 6 fins el 27 de març.
Horari: de 18.00 a 19.00.
Sinopsi: aquesta activitat pretén ensenyar les possibilitats que te la biblioteca, mitjançant la narració de contes i la lectura es converteix en un lloc màgic on passen moltes aventures fantàstiques, que conviden als xiquets/es a jugar amb les paraules, a riure i a crear amb els llibres, jugant, fent teatre, cantant… tot un món de descobriments que fa que el xiquet/a relacione la biblioteca amb un espai divertit i meravellós.
Aforament: màxim 15 participants per grup.

Sant Joan de Moró. Contes amb sentiments 2

Edats: de 8 a 10 anys.
Dates: dimecres des del 8 fins el 29 de maig.
Horari: de 18.00 a 19.00.
Sinopsi: aquesta activitat pretén ensenyar les possibilitats que te la biblioteca, mitjançant la narració de contes i la lectura la converteixen en un lloc màgic on passen moltes aventures fantàstiques, que conviden als xiquets/es a jugar amb les paraules, a riure i a crear amb els llibres, jugant, fent teatre, cantant… tot un món de descobriments que face que el xiquet/a relacione la biblioteca amb un espai divertit i meravellós.
Aforament: màxim 15 participants per grup.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!