Música, contacontes, tallers, unflables,… la programació infantil no para en Pasqua

Concerts infantils, teatre, festes tradicionals, recorreguts a lloms de ‘maquetes’ tripulades de trens, contacontes, poemaris infantils, tallers compartits, creativitat, castells inflables… Què més se li pot demanar a la Pasqua? Castelló, Vila-real, Onda, Benicàssim, l’Alcora,… se sumen a les vacances escolars amb activitats per a públic infantil. A continuació trobareu un recorregut per alguns dels molts esdeveniments programats aquests últims dies de Setmana Santa i per a tota la Pasqua. Avorrir-se no té cabuda aquests dies.

I si no vos sembla suficient, recordeu que podeu consultar les escoles i tallers de Pasqua, la completa programació d’Orpesa del 28 de març a l’1 d’abril, la cartellera de cinema, llocs per visitar en família. Tot, a només un clic,

A continuació trobareu programació infantil de Pasqua d’allò més variada en diferents municipis de la província organitzada per ordre cronològic i tipus d’esdeveniment. A gaudir!

Concerts infantils de la mà de Trobadorets

Descripció: la música també es fa un lloc en aquests dies de vacances escolars. El grup Trobadorets protagonitza fins a tres concerts a les comarques dels Ports i l’Alcalatén. Cançons populars, cançons pròpies, versions… música infantil per donar-li ritme a la Setmana Santa i la Pasqua. Els seus concerts inclouen el repertori del seu primer CD titulat Sons i cançons: Trobadorets, Els Nombres, l’ovella, Els Cavallers, El rock dels instruments, Adéu, adéu o Els Cavallers. I moltes cançons més, clar.
Llocs: Forcall, divendres (29 de març) a les 18.00. Plaça Major / Atzeneta, dissabte (30 de març) a les 12.00. Biblioteca Municipal / Vallibona, dissabte (30 de març) a les 18.00. Plaça del Mirador

Plaça del Trenet de Benicàssim. Combois a escala per a grans i menuts 

Descripció: L’Associació Cultural Amics del Ferrocarril de Farja fa doblet aquest divendres i diumenge de Setmana Santa. Dues oportunitats per gaudir d’un recorregut ferroviari únic (no hi ha un altre a la província) amb trens tripulats a escala. Talgos i, de vegades, una màquina a vapor transporten als passatgers-grans i petits-en un trajecte d’uns vuit minuts de durada amb un preu simbòlic: 1 euro. Puja-hi al tren!
Horari: de 10.00 a 13.00 (divendres 29 i diumenge 31).

Contes del món a la Sala Zona 3 de Castelló

Descripció: narració oral en estat pur. Contaclown (Rosabel Canós) proposa aquest contacontes a la Sala zona 3 (Bisbe Salinas, 6 de Castelló) que convida a fer un volt a gairebé tot el món mitjançant contes i llegendes. Els contes no coneixen fronteres, els narradors tampoc. Un bon espectacle per celebrar el Dia Mundial del Teatre (que es commemora cada 27 de març) i una bona opció per gaudir de contes que s’escolten, es senten i gairebé es poden fins a tocar. I, és clar, per a públic familiar.
Quan: dissabte (dia 30) a les 18.00
Entrada: 4 euros

Pasqua a parells a Onda 

Descripció: la programació infantil de la Pasqua onder gira al voltant de dos espais: l’ermita del Salvador i el Parc de la Ceràmica. De diumenge (31 de març) a dimarts 2 d’abril i el diumenge 7 d’abril les dues zones verdes prenen el pols a l’activitat infantil. El Parc de la Ceràmica es converteix en l’escenari de tallers de maquillatge de fantasia i animació amb personatges infantils. I a l’ermita del Salvador no es queden enrere: taller de manualitats, jocs tradicionals, esports i inflables. A més, es posarà a disposició dels onders un autobús grauito que partirà a les 17.00 des de l’avinguda Monterde i tornarà a les 20.30 des del ermitori.
Horaris: de 17.30 a 20.30 (ambdós espais)

Festa del Rotllo: l’Alcora es retroba amb la tradició 

Descripció: Festa d’Interès Turístic Provincial, la romeria del Rotllo està marcada en roig al calendari. Una tradició que es renova any rere any a l’Alcora. Romers, Angelets del Braçat, dolçainers, gegants i capgrossos, músics… estan citats aquest dilluns 1 d’abril per participar en aquesta romeria d’anada i tornada a l’ermita de Sant Cristòfol, també coneguda com de l’Infant, i al posterior repartiment de rotllos. Aquest any està previst repartir 7.500 unitats. I l’endemà, el Dia de la Dobla, festa local per als alcorins.

Tallers compartits: manualitats, rebosteria i catxirulos a la ludoteca Jocs

Descripció: una proposta perquè adults i nens comparteixin temps d’oci durant la setmana de Pasqua. La ludoteca vila-realenca Jocs (Corts Valencianes, 48) organitza tres tallers (dimarts, dimecres i divendres): decoració de caixes de pícnic on portar el berenar d’aquests dies de festa, amb pintura, whasi tapi, segells i tot tipus d’elements decoratius; el de rebosteria alternativa a la mona (dimecres) i el de catxirulos (divendres). Tots comencen a les 17.00.
Preu: 1 taller 16 euros per parella, 2 tallers 28 euros i 3 tallers 33 euros.
Durada: dues a tres hores
Inscripció: a la ludoteca Jocs, per correu a ludotecajocsech (arrova) hotmail.com o al telèfon 964 52 56 98. Fins dos dies abans de cada taller.

Un poemari infantil per a fer volar la imaginació 

Descripció: presentació del poemari infantil Poemes del Mar i de l’Aire de Marcelo Díaz i Tica Godoy editat per Urania a la llibreria Babel de Castellóhn, una activitat que comptarà amb la participació de la contacontes Contaclown (Rosabel Canós) que interpretarà alguns dels poemes del llibre. Val la pena acostar-se perquè aquesta no és una presentació tradicional d’un llibre, i més tenint en compte que s’apropa la Diada de Sant Jordi. Ah! Nens i nenes són ben rebuts. L’hi passaran bé
Quan: dimarts 2 d’abril a les 17.30

Hi havia una vegada un berenar de contes 

Descripció: el centre infantil d’oci Hi havia una vegada (c / Manuel Sanchis Guarner, 11 de Vila-real) ha organitzat un berenar-contacontes on repeteix Rosabel Canós (Contaclown) com a protagonista. El seu espectacle de narració oral Contes som és s’articula al voltant de la selecció d’alguns dels contes més moderns de la literatura europea a través dels quals es transmeten valors com la coeducació, la solidaritat o l’empatia. Un espectacle participatiu i interactiu.
Quan: divendres 5 d’abril a les 17.30
Entrada: 5 euros. Inclou el berenar dels petits: xocolatada amb galetes i magdalenes.
Reserves: reserves (arroba) eraseunavezvr.es o els telèfons 665.403.978 o 676.745.731.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!