Gelatina de Fruita Natural: un capritx molt sa

T’aproximes a la secció de iogurts i postres fredes del supermercat i el teu fill llança un “jo vull” mentre apunta amb el dit als envasos de gelatina. Els hi ha rojos, verds, taronges i grocs i, encara que l’etiqueta parla de maduixa, kiwi, taronja i llima, saps que aquestes fruites no són ingredients sinó saboritzants. Negues amb el cap i comença la diversió: rebequeria, plor i desil·lusió. Però… i si canviem d’estratègia? I si en comptes de negar assentim? Podem preparar la nostra pròpia gelatina a partir de fruita natural. Fàcil, sa i barat.

Ingredients:
600 grams de polpa de fruita natural (en aquest cas, 300 grams de meló d’Alger i 300 de meló).
400 grams d’aigua (200 grams per a la gelatina de meló d’Alger i 200 per a la de meló).
140 grams de sucre blanc (70 grams per a la gelatina de meló d’Alger i 70 per a la de meló).
20 grams de gelatina neutra en fulles (10 grams per a la gelatina de meló d’Alger i 10 per a la de meló).

L’elaboració de la Gelatina de Fruita Natural és, abans de res, senzilla. Tan sols hauríem d’hidratar les fulles de gelatina en aigua freda (si és necessari introduirem el recipient en la nevera). Després extraurem la pell i les llavors del meló d’Alger i del meló, tallarem aquestes fruites en daus i les triturarem per separat.

Una vegada liquades, abocarem la polpa de cada fruita en un cassó diferent, afegirem 200 grams d’aigua a cadascun d’ells i, quan la barreja estiga calenta, agregarem 70 grams de sucre. Emulsionarem i esperarem que el líquid trenque a bullir. Passats quatre o cinc minuts del primer bulliment, afegirem les fulles de gelatina ben escorregudes, barrejarem i retirarem del foc.

Finalitzada aquesta labor, abocarem el contingut de cada cassó en motles de silicona per a magdalenes i, si ho desitgem, agregarem meló d’Alger o meló en trossets. Deixarem reposar una hora en el refrigerador i, quan haja gelificat, desmotllarem i emplatarem.

1. Hidratar les fulles de gelatina neutra en aigua freda.

2. Extraure la pell i les llavors del meló d'Alger i del meló, trossejar-les i triturar-les per separat i amb ajuda d'un robot.

3. Disposar la polpa de meló d'Alger i de meló en cassons diferents, afegir la quantitat d'aigua corresponent a cadascun d'ells i, quan la barreja estiga calenta, agregar el sucre. Esperar que el contingut del cassó bulla.

4. Quatre o cinc minuts després del primer bulliment, afegir les fulles de gelatina escorregudes, barrejar bé i retirar del foc. Abocar sobre els motles de silicona i refrigerar una hora. Una vegada gelificats, desmotllar i emplatar.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

One thought on “Gelatina de Fruita Natural: un capritx molt sa

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!